ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
2579-05
24/12/2013
|
בפני השופט:
אורן שוורץ
|
- נגד - |
התובע:
ארוסי מבנים בע"מעל ידי ב"כ עו"ד סטיב ורדי
|
הנתבע:
1. ביונד פיטנס בע"מ 2. צבי כהן 3. רועי כהן 4. ניצן גונןעל ידי ב"כ עו"ד עתי צמחוני 5. עו"ד ראובן בועז - בעצמו
|
פסק-דין |
פסק דין
הרקע לתביעה:
1.עניינה של התביעה שלפניי בעבודות בנייה שביצעה התובעת במכון כושר שהקימה הנתבעת 1. סכום התביעה הועמד על סך 2,500,000 ₪.
עיקר טענות התובעת (הנתבעת שכנגד):
2.התובעת היא חברה קבלנית. נתבעת 1 (להלן: "ביונד") היא חברה שעסקה בהקמה וניהול של מכון כושר בשם "ביונד פיטנס" ברחוב שינקין 47 פינת רחוב מלצ'ט 30 בתל אביב (להלן: "מכון הכושר").
3.בתחילת שנת 2004 התבקשה התובעת על ידי נתבעים 2-5, המשמשים כנושאי משרה בביונד, להגיש הצעת מחיר לביצוע עבודות שיפוץ ובנייה של מכון הכושר (להלן: "העבודות").
4.ביום 18.4.04 העבירה התובעת הצעת מחיר לביצוע העבודות תמורת סך 2,099,533 ₪ בתוספת מע"מ. הצעת מחיר זו נסמכה על כתב כמויות, מפרט טכני ותכניות נלוות שהוכנו על ידי האדריכל מר מיכאל אזולאי (להלן: "מר אזולאי").
5.ביום 12.5.04 נחתם בין הצדדים הסכם עבודה (להלן: "ההסכם"). להסכם העבודה צורף כתב כמויות, לפיו בגמר ביצוע העבודה יספרו כמות יחידות העבודה והמתקנים שסופקו בפועל ובהתאם לכך, יתבצע התשלום עבור העבודות.
6.בהתאם להסכם, התחייבה התובעת לסיים את העבודות תוך 11 שבועות, קרי עד חודש אוגוסט 2004, בכפוף לקבלת צו התחלת עבודה ואישור התכניות.
7.חרף האמור, ובטרם אושרו כל תכניות הבניה, האיצה ביונד בתובעת להתחיל בביצוע העבודות מאחר שכבר נמכרו "מנויים".
8.במהלך ביצוע העבודות ובנוסף לאמור בהסכם, ביקשה ביונד מהתובעת לבצע עבודות נוספות וכן להזמין חומרים ואביזרים מספקים שונים. עוד התבקשה התובעת לשנות מן התכניות ומן הכמויות עליהן הוסכם.
9.ביום 17.8.04, התקיימה פגישה בין התובעת לבין נתבעים 2-5. במהלך פגישה זו הציגה התובעת את רשימת התוספות והשינויים שנעשו בהתאם לדרישת ביונד. רשימה זו ייקרה את מחיר ההזמנה המקורית לסך 3,300,000 ₪.
10.במועד זה, אישר נתבע 5 (להלן: "בועז") בחתימתו את כל התוספות והשינויים שנעשו על ידי התובעת ואשר לא באו לידי ביטוי בהסכם העבודה. בכך הציגה ביונד מצג של הסכמה לחריגה מתאריך גמר העבודה הקבוע בהסכם.
11.גם לאחר אישור התוספות והשינויים על ידי בועז, ביקשה ביונד באמצעות מר אזולאי ובידיעת נתבעים 2-5 לבצע עבודות נוספות ולהוסיף על הכמויות עליהן הוסכם במועד החתימה על ההסכם.
12.לתובעת הובטח שההפרש בין מחיר ההזמנה המקורית לבין המחיר כולל התוספות והשינויים ישולם לה תוך 30 יום מיום סיום ביצוע עבודות הבניה. נוכח הבטחה מפורשת זו, המשיכה התובעת בעבודה מאומצת תוך גיוס כוח אדם מוגבר לצורך פתיחת מכון הכושר במועד המשוער.
13.התובעת סיימה את כל העבודות אותן התחייבה לבצע בהתאם להסכם העבודה לשביעות רצונה של ביונד. יחד עם זאת, התוספות והשינויים שנדרשו על ידי ביונד גרמו לעיכוב בבניית מכון הכושר אשר הושלמה ביום 15.9.04. פתיחתו התבצעה כחודש לאחר מכן מאחר שלביונד לא היה טופס אכלוס כנדרש.
14.ביום 1.10.04 הגישה התובעת לביונד חשבון פרופורמה סופי על סך 5,168,714 ₪ כולל מע"מ, מתוכם נותרה ביונד חייבת 2.5 מיליון ₪.
15.סכום זה לא שולם לתובעת חרף הבטחות ביונד לשלמו וחרף אישור רוב חשבונית הפרופורמה על ידי בודק מטעם ביונד.
16.מטעמים אלה עתרה התובעת לחייב את ביונד ונתבעים 2-5, אשר ערבים לחוב בהתאם להסכם העבודה, בתשלום סך 2.5 מיליון ₪.
עיקר טענות הנתבעים (התובעים שכנגד 1-4):