אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אסעד חמוד ואח' נ' חמוד ואח'

אסעד חמוד ואח' נ' חמוד ואח'

תאריך פרסום : 08/05/2013 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
25801-12-12
25/04/2013
בפני השופט:
תמר שרון נתנאל

- נגד -
התובע:
זאיד אסעד חמוד
הנתבע:
1. יוסף אסעד חמוד(אבו סמיר)
2. מוחמד אסעד חמוד(אבו ראמי)
3. סעיד אסעד חמוד(אבו מנאר)
4. עזבון המנוח ג'מאל חמוד(אבו ראאף)

החלטה

לפניי בקשה לסילוק התביעה על הסף.

המבקש וגם המשיבים הינם יורשיו על פי הדין של המנוח אסעד פארס חמוד.

המשיבים הגישו תביעה לבית משפט זה, נגד המבקש והמשיב הפורמלי, שעניינה שינוי רישום הבעלות במרשם המקרקעין בחלקת קרקע שקבלו בירושה מהמנוח אסעד פארס חמוד (להלן: "המנוח"), אשר נרשמה על שם יורשי המנוח, בתאריך 13.10.1999 בהתאם לצו קיום צוואתו של המנוח, שניתן על ידי בית דין דרוזי בעכו, ביום 21.9.1995.

בכתב התביעה טענו המשיבים, כי יורשי המנוח הסכימו לחלק ביניהם את העיזבון עוד בשנת 1976 וכי על פי הסכמה זו הם נהגו בפועל, אולם רק ביום 19.9.98 נערך ונחתם על ידם הסכם בכתב לחלוקת עיזבון וזאת - לצורך הסדרת הבעלות בחלקת הקרקע. לטענת המשיבים, הסכם זה מחייב את כל היורשים.

לפיכך, עתרו המשיבים למתן פסק דין הצהרתי, אשר יצהיר, כי ההסכם הנ"ל תקף כהסכם חלוקת עיזבון, כי הוא מחייב את הצדדים, וכי יש להורות, בהתאם לכך, על שינוי הרישום במרשם המקרקעין, כך שהמקרקעין יירשמו בהתאם לאמור בו.

דיון ומסקנה :

דין התביעה להימחק מחמת היעדר סמכות עניינית.

התביעה מושתת על טענות, אשר לא ניתן להעלותן בבימ"ש זה, שכן הסמכות לדון בהן, אם בכלל, מסורה לסמכותו הייחודית של בית הדין הדרוזי וזאת - על פי סעיף 151 לחוק הירושה תשכ"ה-1965 (להלן: "חוק הירושה"), הקובע, כי הסמכות לדון בענייני ירושה נתונה לביהמ"ש לענייני משפחה.

לפי הוראות סעיף 155(א) לחוק הירושה, בית דין דתי יהיה מוסמך לדון בהוצאת צו ירושה רק אם כל הצדדים הנוגעים בדבר נתנו את הסכמתם לכך שהעניין יידון בפניו וזו לשונו:

"על אף האמור בסעיפים 66(א) ו-151 מוסמך בית הדין הדתי שהיה לו שיפוט בענייני המעמד האישי של המוריש, לתת צו ירושה וצו קיום צוואה ולקבוע זכויות למזונות מן העיזבון, אם כל הצדדים הנוגעים בדבר לפי חוק זה הביעו בכתב הסמכתם לכך".

בענייננו, כאמור, הצדדים הסכימו לסמכותו של ביה"ד הדרוזי אשר הוציא צו לקיום צוואת המנוח והזכויות במקרקעין כבר נרשמו על פי הצו, היינו - העיזבון חולק. בנסיבות אלה, בקשת המשיבים, בתביעה זו, להורות על חלוקת העיזבון על פי הסכם החלוקה הנטען, מהווה, למעשה, שינוי של צו הירושה שניתן על ידי ביה"ד הדרוזי.

חוק הירושה מכיר באפשרויות לשינוי צווי ירושה או צווי קיום צוואה שניתנו על פיו. סעיף 6 מכיר באפשרות כזו כל עוד לא חולק העיזבון (ולא זה המקרה אשר בפניי) וסעיף 72 לחוק הירושה עוסק בתיקון וביטול של צווי ירושה/ צווי קיום צוואה, בנסיבות ספציפיות, המפורטות בסעיף, אשר ספק רב אם מתקיימות בענייננו.

מכל מקום - הסמכות לדון בשאלה אם יש מקום לתקן את צו הירושה שניתן ושנרשם, איננה מסורה לבימ"ש זה.

בנסיבות שהובהרו לעיל, ברי כי הענין מצוי בסמכותו הייחודית של ביה"ד הדרוזי, אשר הוציא את צו קיום הצוואה. זאת, הן משום הכלל של כיבוד הדדי בין הערכאות והן בשל כך שבידי הערכאה שנתנה את הצו מלכתחילה, נמצאים כל הנתונים הדרושים כדי לברר את הסוגיות השנויות במחלוקת בעניין הצו שניתן על ידה ובענין חלוקת העיזבון.

על כן, אם רוצים המשיבים לשנות את צו קיום הצוואה (ואינני מביעה דעה בשאלה אם יש להם עילה לעשות כן), עליהם לפנות אל ביה"ד הדרוזי, אשר הוציא את הצו.

לפיכך ומבלי שיש צורך שאדון בשאר הטענות שנטענו על ידי הצדדים, אני מורה על מחיקת התביעה.

המשיבים ישלמו למבקש הוצאות הבקשה, בסך 2,500 ₪.

החלטה זו ניתנה על ידי בסמכותי כרשמת בית המשפט המחוזי בחיפה.

ניתנה היום, ט"ו אייר תשע"ג, 25 אפריל 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ