בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע
|
5448-12-11
26/12/2011
|
בפני השופט:
איילת גרבי
|
- נגד - |
התובע:
נאור אסייג
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
|
החלטה
זו החלטה בבקשת המבקש להורות על ביטול פסילתו המנהלית וכן על ביטול איסור השימוש כפי שהוחלט עליהם על ידי הקצין הפוסל ביום 16.12.11.
העבירה המיוחסת למבקש בהתאם לכתב האישום שהוגש נגדו הינה עבירה בניגוד לסעיף 62(3) לפקודת התעבורה, 64ד'(א) ו-64ב' לפקודת התעבורה וכן תקנה 26(2) ו-169 ב'(א) לתקנות התעבורה.
טענות המבקש
לטענת המבקש בבקשתו, לא סרב לבצע בדיקת שיכרות כאשר נעצר. המבקש ביקש מהשוטר במקום הסבר מפורט לגבי כל פעולה וכל הליך שבוצע על ידי השוטר. לאחר שהוסברה לו מהות בדיקת הנשיפון הסכים לבצע אותה וזו אכן בוצעה. גם את מבחני ההתמצאות בשטח ביצע המבקש ועבר אותם בהצלחה.
לטענת המבקש הוא התבקש על ידי השוטר פעם אחר פעם לחזור על הבדיקות ולפיכך ביקש להמתין לבואו של אביו.
כאשר ביקש השוטר מהמבקש לבצע בדיקת ינשוף ביקש המבקש הסבר אודות הבדיקה ואילו השוטר סרב להסביר לו את הבדיקה, מטרתה ופעולת המכשיר.
המבקש ביקש להמתין לאביו על מנת שהבדיקה תערך בנוכחותו ואולם השוטר סרב לבקשה ודיווח לקצין כי המבקש מסרב לבדיקה. לאחר כדקה הגיע אביו של המבקש והודיע לו שיערוך את הבדיקה.
מרגע זה טוען המבקש התחננו הוא ואביו שתבוצע לו הבדיקה ואולם השוטר סרב.
לטענת המבקש התנהגותו מעידה על רצונו הכן כאזרח להבין את זכויותיו והעובדה כי השוטר ציין כי ניתן לו הסבר בדבר הבדיקה, איננה מעידה כי אכן ההסבר ניתן בפועל.
המבקש ביקש עותק מדבריו כפי שנרשמו על ידי השוטר ולא קיבל. יחד עם זאת מציין המבקש כי לאחר הפצרותיו הואיל השוטר לרשום חלק מדבריו של המבקש באותיות קטנות ובכתב יד, כאשר המבקש עומד ומאיית לשוטר את המילה "הנני".
עוד טען המבקש כי הרכב משמש כרכב עבודה ורכב הסעה לאביו שהינו נכה ב-100%.
בעת הדיון חזר המבקש על טענותיו ואף טען כי חומר הראיות תומך בגרסתו ולראיה העובדה כי המילה "הנני" אכן מופיעה בחומר הראיות.
טענות המשיבה
המשיבה התנגדה לבקשה וציינה כי בחומר הראיות נכתב במפורש כי השוטר הסביר למבקש מספר פעמים מהן ההשלכות לסירוב, ולא רק שהמבקש סרב לבדיקה אלא אף הדליק סיגריה מול השוטר בזמן שאסור היה לו לאכול, לעשן או לשתות.
עוד הדגישה ב"כ המשיבה כי בדיקת הינשוף אמורה להתבצע בזמן שהשוטר מבקש ולא בזמן שהמבקש מחליט כי הוא מסכים לבצע את הבדיקה, וכי להסכמתו המאוחרת של המבקש אין כל חשיבות.
בסעיף 8 לדו"ח הפעולה סימן השוטר כי הסביר למבקש את משמעות הסירוב לבצע בדיקת ינשוף, עוד ציין כי המבקש עישן כ-5 דקות לאחר העצירה כשהוא שואף נשיפה לפיו, על אף שהוסבר לו כי אסור לו לעשן.
בדו"ח נסיבות המקרה ציין השוטר כי המבקש ביקש לדבר עם עורך דינו והדבר אושר לו, ואולם לאחר מכן התברר כי המבקש שוחח טלפונית עם אביו ולאחר שהוסברה לו משמעות בדיקת הינשוף והשלכותיה במידה של סירוב, אמר המבקש כי הוא מרגיש פגוע ומסרב לבצע את הבדיקה.
עוד בחומר הראיות מצוי מזכרה של רוית סמבורסקי, שוטרת נוספת שנכחה בעת האירוע ולפי המזכר האמור כשהשוטר הכין את הינשוף לבדיקה, הסביר למבקש מהן ההשלכות במידה שיסרב לבצע את הבדיקה או יסרב לשתף פעולה. עוד ציינה במזכרה כי השוטר הסביר למבקש מספר פעמים את ההשלכות כאמור.
דיון והכרעה