תא"מ
בית משפט השלום חיפה
|
29762-04-10
25/10/2011
|
בפני השופט:
יואב פרידמן
|
- נגד - |
התובע:
אסטרל החזרי מס בע"מ
|
הנתבע:
באסם אבו סנה
|
פסק-דין |
פסק דין
הצדדים הסמיכוני ליתן את פסק הדין לפי סע' 79א לחוק בתי המשפט, והגישו סיכומים בכתב.
1. בתמצית, המחלוקת נוגעת לזכאות התובעת לתמורה כספית בגין שירותים שנטען שסיפקה לנתבע על פי הסכם חתום ביניהם מיום 16.11.05. השירותים נגעו להחזר מס. על פי ההסכם נקבעה התמורה בשעור 30% ומע"מ מסכום ההחזר; בתוספת סכום צנוע בן כמה מאות ₪ (שנוי במחלוקת אם 200 ₪ ששלם התובע או 400 ₪ כטענת התובעת) בגין הבדיקה הראשונית של זכאות הנתבעת להחזרים.
2. אין חולק כי בסופו של יום פנה התובע למנהל חשבונות אחר וקיבל באמצעותו החזרי מס לשנים 2000 עד 2005 בסך 15593 ₪. ושלם לאותו מנהל חשבונות תמורה מופחתת בשעור 1319 ₪ (הסכום כולל מע"מ). טוענת התובעת כי בכך הפר ההסכם והיא זכאית אפוא לעמלה הנקובה בהסכם אשר בתוספת מע"מ (בשיעורו הנוהג אז) מגיעה ל 5402 ₪ (נומינלית). התובעת מפנה להוראות ההסכם הקובעות כי במידה ויבטל את ההתקשרות עם התובעת או יבצע פניה עצמאית או על ידי גורם אחר למס הכנסה, תהא התובעת זכאית לעמלה בשעור המירבי לו היתה זכאית אלמלא ביטול ההתקשרות. התובעת פירטה הפעולות שביצעה וצירפה את העתקי הפניות למס הכנסה וביטוח לאומי והמסמכים שהתקבלו לשם הכנת הדו"חות, ואת טיוטת הדו"חות שהוכנו לטענתה, ועליהם התבקש הנתבע לחתום.
הנתבע טוען כי יצר קשר מס' פעמים עם נציג התובעת כאשר בסופו של יום הודיע לו האחרון כי התובעת הפסיקה לטפל בבקשתו, ולכן סבר כי בטלה את ההסכם ויכול הוא לפנות לגורם אחר לביצוע ההחזרים. התובעת מכחישה הטענה, ומפנה לסתירות נטענות בגרסת הנתבע כמו גם לחוסר ההיגיון שבה לשיטתה. הצדדים הגישו תצהירי עדות ראשית.
3. לאחר שעיינתי במסמכים ובסיכומי הצדדים אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת בתוך 30 יום את הסך של 3700 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בשעור 1000 ₪, וכן החזר האגרה ששלמה התובעת בסכומה הנומינלי (לאור טיב ההליך).
ניתן היום, כ"ז תשרי תשע"ב, 25 אוקטובר 2011, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת