אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אמפא קפיטל קאר ליס בע"מ נ' רוזנהויז

אמפא קפיטל קאר ליס בע"מ נ' רוזנהויז

תאריך פרסום : 22/07/2010 | גרסת הדפסה

ת"ט
בית משפט השלום הרצליה
25520-12-09
21/07/2010
בפני השופט:
צחי אלמוג

- נגד -
התובע:
אמפא קפיטל קאר ליס בע"מ
הנתבע:
גיא רוזנהויז

החלטה

התנגדות לביצוע שטר חוב על סך 122,400 ₪ + מע"מ שעשתה חברה בבעלות הנתבע בשם א.א. מווריק בע"מ (להלן – החברה) לפקודת התובעת, ובערבות הנתבע. בשטר נקבע כי תמורתו תשולם ב – 36 תשלומים בסך 3,400 ₪ + מע"מ כ"א החל מיום 20.7.09; וכן צוין בשטר כי ניתן בתמורה לשכירות רכב.

הנתבע הגיש התנגדות וטען כי ביום 11.8.08 התקשרה החברה עם התובעת בהסכם לשכירת רכב, כנגד תשלום חודשי בסך 7,399 ₪ כולל מע"מ. הנתבע, כך הוא טוען, לא טרח לבדוק את פרטי העסקה עליה חתם מאחר ובעלי התובעת היה חבר שלו והוא סמך על מילתו.

לימים, נקלעה החברה לקשיים פיננסיים והנתבע פנה לתובעת והסביר כי בשל המצב הכלכלי לא יוכל לעמוד בדמי השכירות שנקבעו והוא אף החזיר את הרכב. לאחר מכן, טוען הנתבע כי בסמוך לחודש יולי 2009 הוסכם שדמי השכירות יהיו 3,400 ₪ + מע"מ והנתבע אף הפקיד המחאות לביטחון בסך כולל של 50,000 ₪. כבטוחה להסכם החדש חתמו החברה והנתבע על שטר החוב נשוא תיק זה.

דא עקא, ואליבא דהנתבע, סירבה התובעת להעביר לנתבע את הרכב והעמידה אותו למכירה ואף ניסתה לגבות את ההמחאות במקביל. הנתבע סירב לפרוע את ההמחאות והוא טוען כי ההסכם החדש בוטל ולכן גם שטר החוב שניתן במסגרתו בוטל.

מוסיף וטוען הנתבע כי ההסכם הראשון נכרת עקב הטעיה, כי התובעת נהגה בחוסר תום לב במו"מ לקראת חוזה ובקיום החוזה עצמו, כי המשיבה הפרה את ההסכם בין הצדדים באופן יסודי המפטיר את הנתבע מתשלום השטר.

אזכיר בקצרה את ההלכה לפיה בין צדדים קרובים יכול הנתבע על פי השטר להעלות כל טענה שיכול צד לחוזה להעלות כלפי משנהו. למעשה, אם נזקק את טענות הנתבע לטענת הגנה אחרת עיקרית, הרי היא אי מסירת הרכב ובעקבות זה, כך הוא טוען אין הוא חייב לפרוע את השטר.

ייאמר כבר עתה כי הטענות בדבר הטעיה וחוסר תום לב נטענו ללא פירוט מספיק ואין מקום להרשות לנתבע להתגונן בטענות אלו. חובת פירוט הטענה נקבע בפסיקה מימים ימימה ואין להסתפק בהעלאת הטענה באופן כללי בלבד. כך, לא פירט הנתבע במה הוטעה, והוא בעצמו מודה בתצהירו כי לא טרח לבדוק את העסקה. ואם כך נהג, אין לו אלא להלין על עצמו. במאמר מוסגר, אך לא פחות חשוב, יש לראות בחיוב דווקא את נכונות התובעת למחזר את העסקה מחדש באופן שיקל על הנתבע לשלם את דמי השכירות החודשיים.

במהלך החקירה הנגדית הוצג לעד הסכם שכירות מיום 6.7.09 (סומן ת/1). הנתבע הודה בהסכם ובחתימתו עליו. אף שב"כ התובעת הקשתה עליו ואמרה לו כי מדובר למעשה בהמשך הסכם השכירות המקורי, עמד הנתבע על כך שמבחינתו נכרת הסכם חדש.

ואולם, לא ניתן להתעלם מלשונו של ההסכם, המחזיק עמוד אחד בלבד: צוין בו כי הוא מתייחס לרכב מס' 8290167 מסוג הונדה, וכי הוא "מעלה על הכתב את עיקרי ההסכמות לגבי המשך השכירות של הרכב הנ"ל". כלומר, מילות ההסכם עליו חתומה החברה הינן מפורשות וקובעות כי מדובר בהמשך השכירות ולא בהסכם חדש, וכך אני קובע. נקבע בהסכם כי תמורת העסקה היא ל – 36 חודשים בתשלום 3,400 ₪ צמוד למדד לפני מע"מ, ומכפלת מס' החודשים בסכום החודשי היא בדיוק סכום השטר נשוא תיק זה. עוד נקבע כי תשולם מקדמה בסך 36,000 ₪ וכי הלקוח ישלם סכום של 7,802 ₪ כולל מע"מ לכיסוי הו"ק אחת שחזרה עוד לפני הסכם זה. ובסוף ההסכם נקבע כי עם תשלום הסכומים המבוקשים יוחזר הרכב לשימוש הלקוח. משמע, תנאי להשבת הרכב לשימוש הלקוח הוא תשלום הסכומים כפי שנקבע בת/1.

בחקירה הנגדית הודה הנתבע כי הצ'קים שניתנו לא נפרעו וכי הוא גרם לצ'ק הראשון לא להפרע. סיבת החזרת הצ'ק לדבריו היא חוסר כיסוי מספיק משום שלא העביר כסף לחשבון כי לא קיבל את הרכב. בניגוד לטענת הנתבע כי את הרכב אמור היה לקבל תוך יום יומיים (פרק זמן זה לא נזכר בתצהיר) הרי שלשון ההסכם מתנה את מסירת הרכב בביצוע התשלומים דווקא ואינה נוקבת בפרק זמן להשבתו משמע, אם ישולמו התשלומים יימסר לו הרכב. על כן לא נראית לי הטענה כי היה על התובעת להשיב לו את הרכב ללא קשר לפרעון התשלומים. השבת הרכב כנגד התשלומים היא תנאי מפורש וברור בהסכם.

ואולם, שטר החוב שהוגש לביצוע מגלם מבחינת התובעת את שווי העסקה כולה. בסיכומים טענה ב"כ התובעת כי מאחר והנתבע לא עמד בהתחיבויותיו לא היה מנוס מלקיחת הרכב לשם הקטנת נזקים; וכי הרכב נמכר בסכום נמוך מסכום האופציה לאחר שעמד במגרש חצי שנה. וכי במקרה כזה הנתבע אינו מקבל זיכוי. אני סבור כי עניין זה טעון הבהרה והוכחה מצד התובעת בפרט לאור האמור בנספח ג' להסכם השכירות (הוראות בענין סיום מוקדם), לרבות לענין הקטנת הנזק כפי שנטען.

על כן אני נותן לנתבע רשות להתגונן רק בשאלת הנזק/הפיצוי המגיע לתובעת.

התיק נקבע לקדם משפט בפני כב' השופטת חנה קלוגמן ביום 3.4.11 שעה 8.30.

הצדדים ישלימו את ההליכים המקדמיים בהתאם לתקנות.

כל בקשה בעניינים מקדמיים תוגש עד 30 יום לפני קדם המשפט עם העתק במישרין לצד שכנגד שיגיב בתוך 20 יום, והבקשות תידונה בדיון.

במקביל, טוב יעשו הצדדים אם יפנו לגישור במנ"ת על מנת לסיים תיק זה.

המזכירות תשלח את ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, י' אב תש"ע, 21 יולי 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ