אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אמסיס בע"מ נ' בן-נון

אמסיס בע"מ נ' בן-נון

תאריך פרסום : 09/03/2010 | גרסת הדפסה

ת"ט
בית משפט השלום רמלה
18264-12-09
02/03/2010
בפני השופט:
דן סעדון

- נגד -
התובע:
אברהם בן-נון
הנתבע:
אחים אמסיס בע"מ

החלטה

לפני התנגדות לביצוע שיק בסך 13,572 ₪ בלשכת ההוצאה לפועל. בתצהיר התומך בבקשה מציין המבקש כי המשיבה היא חברה קבלנית אשר השיק הנדון היה אמור להיות משולם לה כפוף לביצוע מלא ונאות של התחייבויותיה כלפי המבקש. המבקש מציין בתצהירו כי המשיבה:

"התחיל[ה] לעבוד ובשלב האחרון התרשל[ה] ולא גמר [ה], אם היה גומר טוב, היה מקבל עוד דירה ראשונה בלתי גמורה. כמו כן מהנדס מבקר מבנה הובא וגילה כמה ליקויים, ורימה אותי בכלים סניטאריים שהזמנתי לא הביא אותם רק באיכות גרועה מערבי, יבואן מהשטחים. כמו כן העבודה לא הייתה טובה בגלל שהביא ערבים מהשטחים ובלתי מקצועיים, לכן אמרתי לו שיגמור ויקבל את השיק בסכום הנקוב 13,572, היה אמור לקבל אותם בתנאי שיביא עובדים מקצועיים מומחים ולא רצה.."

במועד הדיון ויתר ב"כ המשיבה על חקירת המבקש והצדדים סיכמו טענותיהם. במועד הדיון התברר כי ברשות המבקשים חוות דעת הנדסית ולעניין זה אדרש בהמשך. ב"כ המשיבה טען בסיכומיו כי דין ההתנגדות להידחות שכן טענת המבקש בנוגע לאיכות העבודה שבוצעה, היא טענת כישלון תמורה חלקי בלתי קצוב אשר איננה מהווה טענת הגנה טובה. כן נאמר כי אין כל ראיות המעידות על חוסר מקצועיות בביצוע הבנייה מצד המשיבה.

דיון

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי אכן, דין ההתנגדות להידחות. המבקש מציין בתצהירו של המשיבה התרשלה בביצוע עבודות הבנייה מבלי לפרט כיצד התרשלה, מה מתוך מה שהיה על המשיבה לסיים לבצע לא בוצע. ככל שיש טענות בעניין איכות הביצוע הרי שלכל הפחות היה על המבקש לפרט טענות אלה ולציין מה מתוך מה שהיה על המשיבה לבצע לא בוצע כיאות. המבקש לא עשה כן. ההלכה היא כי במסגרת התנגדות חלה על המצהיר חובה להיכבד ולהיכנס לפרטי טענותיו ואין ליתן רשות להתגונן בהתבסס על טענות בעלמא (ע"א 9654/02 חב' האחים אלפי בע"מ ואח' נ' בנק לאומי לישראל פ"ד נ"ט(3), 41). לאור האמור אין מנוס מלדחות את טענות המבקש נוכח סתמיותן.

זאת ועוד: נראה כי טענות המבקש אינן אלא טענות לקיומו של כישלון תמורה חלקי בלתי קצוב. עיקר טרונייתו של המבקש נוגעת לאיכות העבודה שבוצעה ובעניין ליקויים בבנייה. המבקש לא כימת את שיעור התמורה שלא סופקה לו, כמוסכם, ונוכח אופי טענותיו ספק אם היה בכוחו לעשות כן. טענה לכישלון תמורה חלקי בלתי קצוב אינה טענת הגנה טובה אף בין צדדים קרובים (שלום לרנר, דיני שטרות, מהדורה שנייה, בעמ' 294) .

המבקש לא טען במפורש לקיזוז אולם גם אילו הייתה נטענת טענה כזו הרי שמן הדין היה לדחותה שכן לא הונחה לה תשתית עובדתית. נזכיר, כי על פי ההלכה:

"..טענת הקיזוז חייבת לפרט את הסכום הנתבע במסגרתה ואף להציג במדויק את מערכת הנתונים, אשר עליהם היא מבוססת ... יש להעלות טענת קיזוז בצורה מפורטת וברורה, כדרך שמנסחים כתב-תביעה. דרישת קיזוז בעלמא ועל דרך הסתם אין בה גם כדי ליצור תשתית מספקת, שעליה ניתן לבסס תביעת קיזוז, המצדיקה דיון לגופה או הענקת רשות להתגונן" ("א 779/87 בליט נ' בנק לאומי לישראל בע"מ פ"ד מד(3), 304)

5.לאור כל האמור אני סבור שיש לדחות את ההתנגדות. בנסיבות העניין ונוכח מצבם הכלכלי הקשה של המבקשים וגילם אמנע מלהשית הוצאות על הצד הגבוה. המבקש ישלם למשיבה הוצאות ההליך בסך 1,200 ₪. הליכי ההוצאה לפועל יימשכו כסדרם.

ניתנה היום, ט"ז אדר תש"ע, 02 מרץ 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ