אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אמיר נ' שמש

אמיר נ' שמש

תאריך פרסום : 22/09/2011 | גרסת הדפסה

תא"ק
בית משפט השלום ירושלים
31341-02-11
18/09/2011
בפני השופט:
בן שלו

- נגד -
התובע:
אורן אמיר
הנתבע:
איילה )רחל( שמש

החלטה

בפני בקשת הנתבעת למתן רשות להתגונן מפני תביעת התובע. עסקינן בתביעה בסדר דין מקוצר על סך 56,500 ₪ שהגיש התובע, עורך-דין במקצועו, כנגד הנתבעת, לתשלום שכר טרחתו. זאת, על בסיס הסכם מיום 15.12.08 שבו לפי הנטען שכרה הנתבעת את שירותיו המשפטיים בעניינים שונים, שפורטו בהסכם, לרבות הוצאה ורישום של צו ירושה, צו לניהול עזבון וכן גביית חוב מזונות.

בפי הנתבעת, שאיננה מיוצגת, מספר טענות. האחת, כי התובע חרג מהרשאתה עת פעל למתן פסק דין בהיעדר הגנה כנגד בעלה המנוח, לאחר שהגיעו כבר להבנות מלאות במהלך דיון בודד בו ייצג אותה התובע, וחרף בקשותיה המפורשות כי יפעל לסגירת מלוא התיקים שנפתחו כנגד בעלה המנוח. השנייה, כי בתחילה התובע הסכים כי שכר הטרחה שקיבל, בסך 15,000 ₪ בגין הפעולות שביצע עד להבנות לעיל עם בעלה המנוח, ייחשב גם כשכר טרחתו בכל הקשור עם הפעולות להוצאת צו הירושה , ולזה יתווספו רק הוצאות בגין תשלומי אגרות ומשלוח מסמכים לחו"ל. הנתבעת איננה מתכחשת להסכם שצירף התובע, אולם טוענת במפורש כי הסכם זה נחתם על ידה לאחר ההבנות הקודמות אליהן הגיעה עם התובע, ותוך ניצול מצבה המשפחתי כאלמנה טריה וחוסר הנסיון שלה בהליכים משפטיים ושיעורי שכר טרחה סבירים. לבסוף, טוענת הנתבעת, כי התובע פעל ברשלנות ובעיכוב ממושכים בכל הנוגע להליכי הירושה, עד שנאלצה לפטרו.

לבקשת התובע, נחקרה התובעת על תצהירה בעת שהתקיים הדיון. הלכה למעשה, עמדותיהן העובדתיות של הצדדים מקוטבות, שכן בניגוד לעמדתה של הנתבעת, עומד התובע על תוקפו של ההסכם ושולל את הטענות בדבר נסיבות כריתתו, וכן עומד על כך שהשירות המשפטי שניתן לנתבעת השיג את מטרתו באופן מלא. כך עולה גם, לשיטתו, מאסמכתאות שהציג לנתבעת במהלך הדיון, ואשר, לפי הנטען יש בהן כדי לתמוך בעמדתו (לרבות צו ירושה שניתן) .

לא שוכנעתי, כי יש בחקירתה של הנתבעת כדי למוטט את טענותיה העובדתיות באשר לנסיבות כריתת הסכם שכר הטרחה ובאשר לאופן ולנסיבות ייצוגה על ידי המבקש, כך שכבר בשלב הטרומי של בקשת רשות להתגונן ניתן לקבוע במישרין כי עסקינן בהגנת בדים. שאלות מתחום טיב הייצוג, היקפו, נפקויותיו של הסכם שכר הטרחה כמו גם אחריותו של התובע להישגים שהוגשו במהלך פרק הזמן הרלוונטי לתובענה שלפני (שעה שכפי הנראה אין מחלוקת שהחל מתקופה מסויימת עורך-דין אחר פעל מטעמה של הנתבעת) הן שאלות שלפי טיבן יהא צורך לקבוע בהן ממצאים עובדתיים של ממש, לאחר שמיעת ראיות (וחקירת הנתבעת בפני איננה בבחינת תחליף בלעדי לשמיעת ראיות).

כידוע, במסגרת בקשת רשות להגן ניתן להעלות טענות בעל פה כנגד מסמך בכתב, שכן בשלב דיוני זה אין מונעים העלאת טענה טובה מטעמים התחומים באופן הוכחתה (השוו: ע"א 248/89 החברה הכללית למוסיקה (1973) בע"מ נ' Warner Home Video (U.K) ltd. פ"ד מו (2) 273, 278. כפועל יוצא, אין למנוע מהנתבעת להביא את גרסתה העובדתית כנגד הסכם שכר הטרחה,לבחינתה של הערכאה הדיונית.

ככל שטענות הנתבעת בדבר נסיבות כריתת הסכם שכר הטרחה ואופן הייצוג שהתקבל על ידי התובע (לרבות נזקים שנגרמו לה כתוצאה מייצוג זה, גם אם בשלב זה לא נקצבו) תוכחנה במהלך שמיעת הראיות, יכול ותעמוד לנתבעת הגנה מפני התובענה. בנסיבות אלה ונוכח מכלול האמור לעיל, יש מקום ליתן לנתבעת רשות להתגונן מפני התביעה, וכך אני מורה.

בשולי הדברים אעיר, כי לא מצאתי שיש בבקשת הנתבעת מיום 11.8.11 כמו גם בתגובת התובע מיום 7.9.11 לבקשה זו כדי לשנות את מסקנתי לעיל, לאור נימוקיה.

הוצאות ההליכים שלפני תובאנה בחשבון עם תום ההליך העיקרי, ובהתאם לתוצאותיו.

לאור סכומה תידון התובענה בסדר דין מהיר ועל הצדדים לנהוג בהתאם להוראות תקנה 214ב'1 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (להלן – "התקנות").

התובע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנות 214ג ו – 214ח לתקנות. הנתבעת תמציא לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב ההגנה בהתאם לתקנות 214ג ו – 214ח לתקנות, בתוך 30 יום מיום קבלת מסמכי התובע כאמור.

היה והתובע לא יגיש את המסמכים כאמור, בחלוף פרק הזמן שנקצב כאמור תמחק תביעתו.

לעיוני ביום 15.11.11.

ניתנה היום, י"ט אלול תשע"א, 18 ספטמבר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ