אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אלקין נ' מדינת ישראל

אלקין נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 02/04/2018 | גרסת הדפסה

רע"פ
בית המשפט העליון ירושלים
864-17
01/04/2018
בפני השופט:
ח' מלצר

- נגד -
המבקש:
יוסף אלקין
עו"ד עמית כהן
המשיבה:
מדינת ישראל
עו"ד יעל שרף
החלטה
 
  1. לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופט ר' בן יוסף) ב-עפ"ת 26743-10-16, במסגרתו נדחה ערעורו של המבקש על פסק דינו של בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב-יפו (כב' השופטת ש' קריספין-אברהם) ב-תת"ע 4238-03-16.

 

להלן אביא את הנתונים הנדרשים להכרעה בבקשה.

 

רקע והליכים קודמים

 

  1. כנגד המבקש הוגש כתב אישום לבית המשפט לתעבורה הנכבד, המייחס לו עבירה של נהיגה בשכרות – עבירה לפי סעיפים 62(3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] התשכ"א-1961 (להלן: פקודת התעבורה), ותקנה 169ב לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961.

 

  1. לפי הנטען בכתב האישום, בתאריך 05.03.2016, סמוך לשעה 00:41, המבקש נהג ברח' דרך שלמה בתל אביב מכיוון מערב לכיוון מזרח בהיותו שיכור, כך שבבדיקת נשיפה, אשר נערכה לו נמצא בגופו אלכוהול בריכוז של 345 מיקרוגרם בליטר אויר נשוף.

 

  1. בתאריך 06.09.2016 בית המשפט לתעבורה הנכבד הרשיע את המבקש לאחר שמיעת ראיות, במיוחס לו בכתב האישום. המבקש לא היה מיוצג בהליך זה. במסגרת הכרעת הדין נקבע, בין היתר, כי מכשיר ה"ינשוף", שבו המבקש נבחן – נבדק במסגרת בדיקה תקופתית שגרתית כשבועיים וחצי לפני האירוע מושא כתב האישום, ונמצא תקין; כי לא נפל דופי בבדיקת הנשיפה שבוצעה למבקש, וכי המבקש הודה בבית המשפט, ששתה כוס יין וכן משקה אלכוהולי נוסף, בכמות שאיננה ידועה עובר לאירוע, מושא כתב האישום.

 

  1. בתאריך 06.09.2016 הנ"ל, בית המשפט לתעבורה הנכבד גזר את דינו של המבקש. במסגרת גזר הדין, נקבע כי מתחם הענישה ההולם בעניינו של המבקש:

 

"כולל פסילה בפועל לתקופה שבין 24 חודשים, כקבוע בחוק, ל-48 חודשים ובין אי הטלת מאסר בפועל ועד הטלת מאסר בפועל לתקופה שלא תעלה על 12 חודשים" (ראו, שם: עמ' 13 לגזר הדין).

 

           לאחר מכן, בית המשפט לתעבורה הנכבד השית על המבקש את העונשים הבאים: קנס בסך 3000 ש"ח, או 30 ימי מאסר תמורתו; 28 חודשי פסילה בפועל (בניכוי 30 ימי פסילה מנהלית); 6 חודשי פסילה על תנאי למשך שלוש שנים, שתחול גם על עבירות בזמן פסילה ונהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל לשנה; ו-6 חודשי מאסר על תנאי, למשך שלוש שנים, לבל יעבור המבקש עבירות של: נהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל לשנה, ונהיגה בזמן פסילה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ