אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אלקטרו-נתך בע"מ נ' בנק המזרחי המאוחד בעמ

אלקטרו-נתך בע"מ נ' בנק המזרחי המאוחד בעמ

תאריך פרסום : 24/01/2010 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
18030-11-09
10/01/2010
בפני השופט:
אושרי פרוסט

- נגד -
התובע:
אלקטרו-נתך בע"מ
הנתבע:
בנק המזרחי המאוחד בעמ

החלטה

בפניי בקשה לסילוק תובענה שהגישה חברת אלקטרו נתך בע"מ (להלן: "התובעת"/"המשיבה"), כנגד בנק מזרחי טפחות בע"מ (להלן: "הנתבע"/ "המבקש"), בסך של 567,058 ₪ (נכון ליום הגשת התביעה), בעילה חוזית, עשיית עושר ונזיקית. עקב התיישנות ועקב היעדר עילה.

תמצית טענות המבקש

התובעת ויתרה על טענותיה בשתי הזדמנויות שונות וכן, התיישנה עילת התביעה, מה גם, שכתב התביעה הוגש בחוסר תו"ל ובידיים לא נקיות, שעה שהוסתרו מביהמ"ש עובדות ומסמכים מהותיים.

לטענת המבקש, החל משנת 2001, בה נקלעה המשיבה לסכסוך בין בעלי מניותיה, עובר לכל אורך שנת 2002 , היתה התכתבות והתקשרויות בין המשיבה למבקש, בה ניסו להסדיר את חובות המשיבה ואת הביטחונות של המשיבה אצל המבקש וכי, כבר במכתב מיום 7 לנובמבר 2002 הודיע המבקש- הבנק למשיבה, על ביטול מסגרות האשראי שלה ומשהוגשה תביעה זו אך ביום 16 לנובמבר 2009, בעילת ביטול מסגרות האשראי בחשבון וחיוב הריביות בשונה מהמוסכם במסגרת האשראי, הרי שעילת תביעה זו, התיישנה.

יתרה על כן, לטענת המבקש, מסגרת האשראי של המשיבה פקעה ביום 7 באוקטובר 2002 ואך בשל הבטחת רוה"ח של המשיבה, כי תמכור נכס ותשלם חובותיה, הוארכה תקופת האשראי עד ליום 31 באוקטובר 2002 ותו לא, לעניין המכתב מיום 7 לנובמבר 2002.

לחילופין טוען המבקש, כי המשיבה ויתרה על כל טענה כנגד הבנק, במסגרת חתימתה, פעמיים, על "הודאת חוב" במסגרת הסדרים אליהם הגיעה עם הבנק, אם בהסדר הראשון ביום 31 בדצמבר 2003 ואם בהסדר השני, מיום 1 במאי 2007, הסדרים אליהם הגיעו המבקש והמשיבה לאחר מו"מ ארוך והמנוסח ספציפית לצרכי הצדדים, כך שאינם מהווים "חוזה אחיד". המשיבה קיימה את תנאי ההסדרים, אשר היטיבן עימה, משך מספר שנים וטיעוניה כי חתמה תחת "עושק וכפייה", אינם יכולים לעמוד לה בנסיבות אלו.

יתרה על כן ולאחרונה, לטענת המשיב, כתב התביעה אינו מגלה כל עילה משפטית לתביעה, שכן התובעת אינה כופרת בחובה לבנק ומצבה הפנימי, בין בעלי המניות, כמו גם, מצבה הכלכלי הביאה לחובותיה לבנק על ריביותיהם.

תמצית טענות המשיבה

טעות בידי במבקש, גם לעניין גובה הבטוחה שהייתה בידיו, כאשר מדובר היה בנכס ששוויו כ900 אלף דולרים, שהם למעלה מ4 מיליון שקלים ולא כטענת המבקש, 900 אלף שקלים. מה גם, שהבנק צירף לרשימת הבטוחות שבידיו שתי מכוניות מרצדס שהיו בידי המשיבה, זאת מלבד הערבויות האישיות, לפיכך, לטענת המשיבה, היו בידי הבנק בטוחות בסך של 4,645,800 ₪ כאשר האשראי שהועמד למשיבה היה על סך של 3,400,000 ₪.

מסמך האובליגו שבידי הבנק, אכן מצביע על 1,170,000 ₪ אך זאת לטעותו של הבנק, אשר חישב את ערך הנכס בכ900 אלף שקלים, בטעות, כאשר ערך סכום זה הינו בדולרים. מה גם, שלמסמך זה לא היתה למשיבה גישה, שכן הוא מסמך פנימי לבנק.

עוד נטען, כי אין לקבל את טענת ההתיישנות, מקום שחיובי הריבית הנתבעים נולדו אך לאחר יום 18.11.2002 ועד סוף שנת 2004 ולפיכך החל מרוץ ההתיישנות מיום 18.11.2002, שאז בוטלו בפועל מסגרות האשראי, מה גם שלאורך השנים בוצעו מספר התכתבויות בין הצדדים לעניין זה.

עוד לטענת המשיבה, הסעיף בהסדר אליו הגיעו הצדדים, המבטל לכאורה כל טענות המשיבה כלפי המבקש, הינו סעיף מקפח שיש לבטלו, כאשר ההסדר כולו נחתם תחת עושק וכפייה של הבנק במצב הכלכלי שבו היתה המשיבה ואף הסעיף עצמו עונה על הגדרת "תנאי מקפח" באופן שיש לבטלו.

יתרה על כן, טוענת המשיבה כנגד המבקש, כי המבקש נהג בניגוד למחויבויותיו ובחוסר תו"ל, אשר יש לחייבו בגינם.

דיון

במספר מישורים עוסקת בקשה זו, בראש, כי יש לסלק את התביעה, בשל חוסר עילה ולחילופין, בשל התיישנותה.

כבר בשלב ראשוני זה, לאחר קריאת הבקשה ותגובתה, יקשה לקבוע, כי אי מי מטענות הצדדים סותם את הגולל על טענות רעהו.

סילוק על הסף הינו בסמכות ביהמ"ש, כאשר בין השאר כאשר הכתב לא מראה עילת תביעה - ויש למנוע דיוני סרק ובעיקר כשחוסר העילה בולט לעין או שניתן לחסוך בדרך זו עדויות רבות (ע"א 292/68 יפת ושות' בע"מ נ' איסטווד, פד"י כג (1) 604, 608).

ידועה היא ההלכה, אימתי ימחק ביהמ"ש תביעה על הסף, אך אם בשום פנים ואופן אין התובע יכול לקבל על יסוד הטענות המבססות את תביעתו, את הסעד המבוקש.

וידוע עוד, כי ביהמ"ש ישתמש בסמכותו זו במקרים יוצאי דופן (ע"א 35/83 חסין נ' פלדמן, פד"י לז(4) 721, 724)

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ