אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אלפסי נ' מדינת ישראל

אלפסי נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 04/02/2012 | גרסת הדפסה

ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
3266-12-10
25/01/2012
בפני השופט:
אסנת רובוביץ - ברכש

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
מקסים אלפסי

החלטה

1.בפניי בקשה למחיקת תצהירו של התובע.

2.לטענת המבקשת יש להורות על מחיקת תצהיר התובע, הן בשל אי אימותו כנדרש על פי דיני הראיות והן בשל טענות משפטיות המצויות בו והעובדה שאינן עולות בקנה אחד להצהרות ב"כ התובע, בעיקר בנוגע לרכיב פיצויי הפיטורים.

3.לטענת המשיב, האימות נעשה טלפונית אולם אין כל מניעה לתקן מחדל זה. עוד טוען התובע כי המבקשת רשאית לחקור את המשיב בחקירה נגדית על תצהיר זה.

4.לאחר שקראתי את הבקשה, התגובה ואת כלל המסמכים שהוגשו בתיק, לרבות התצהיר, לא מצאתי לנכון למחוק את תצהירו של המשיב, אולם מצאתי לנכון לאפשר לו לתקן את תצהירו. להלן טעמיי.

5.  אכן אימות התצהיר נעשה טלפונית, ללא החתמת המשיב ושלא בהתאם לנדרש על פי דיני הראיות.

6.עם זאת, סעיף 33 לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969 (להלן:"חוק בית הדין לעבודה"), קובע: "בכל עניין של סדר דין שאין עליו הוראה אחרת בחוק זה או בתקנות לפיו, ינהג בית הדין בדרך הנראית לו הטובה ביותר לעשיית משפט צדק".

 

7.        הפסיקה עמדה על תכליתו של סעיף 33 לחוק בית הדין לעבודה, כסעיף שמטרתו לאפשר לבתי הדין לעבודה גמישות פרוצדוראלית מירבית, תוך שמירת זכויותיהם היסודיות של המתדיינים.

 

8.        יפים לעניינו את שנפסק בע"ע 1520/04, רונית חמו נ' אלעזר עמשי, פד"ע מ' 33 בעמוד 47:

 

"שחרורם של בתי-הדין לעבודה מכבלי דיני הראיות נועד לפשט את הדיון המשפטי בפני בית-הדין לעבודה, להגמיש את ההליך השיפוטי ולסייע לבית-הדין להגיע לתוצאה נכונה, צודקת ופשוטה בעניין הבא בפניו.

 

9.        מגמה זו עולה בקנה אחד גם עם הוראות סעיף 32 לחוק בית הדין לעבודה.

 

10.    ברי שהוראות אלו, לא באות לשחרר את בית-הדין מעקרונות דיני הראיות מכל וכל, ואין בהם כדי להכשיר ראיות פסולות או לפעול בניגוד לכללים המקובלים הנהוגים בתחום זה.

 

11.      עם זאת סדרי הדין בבית הדין לעבודה גמישים יותר, ויש להפעיל את הגמישות ככל שהדבר נדרש למימוש זכויות וככל שהגמישות אינה פוגעת בזכויותיו של צד לדיון.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ