אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אלפנדרי בן הרוש נ' מגדל חברה לבטוח בע"מ-ת"א

אלפנדרי בן הרוש נ' מגדל חברה לבטוח בע"מ-ת"א

תאריך פרסום : 24/03/2010 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
26580-07
07/12/2009
בפני השופט:
אליהו קידר

- נגד -
התובע:
אסתר אלפנדרי בן הרוש
הנתבע:
מגדל חברה לבטוח בע"מ-ת"א

החלטה

לפני בקשה למינוי מומחה בתחום הפסיכיאטריה. המומחה שמונה על יד בית המשפט בתחום הנוירולוגי בפרק: "דיון ומסקנות" קבע כי אף שלא הייתה בטיפול פסיכיאטרי לאחר התאונה, לאור שימוש בתרופות נוגדות דיכאון ולאור ממצאי ההערכה הקוגניטיבית יש מקום לשקול הערכה פסיכיאטרית. קודם לכך באותו פרק כתב המומחה כי אבחון קוגניטיבי שנעשה לבקשתי על ידי נוירו פסיכולוג , לא זיהה פגיעה קוגניטיבית אובייקטיבית וסבר כי קשיים קלים שנמצאו בתחומי הקשב והזיכרון משקפים מצב נפשי.

על פי הפסיקה המלצה של מומחה למינוי מומחה בתחום אחר יש בה כדי להוות ראשית ראיה ולבית המשפט יש שיקול דעת לבחון כל מקרה לגופו. מאחר והמדובר בתאונת דרכים ואי מינוי סוגר בפני התובעת את היכולת להוכיח את הנכות אם ישנה כזאת, ועל פי המלצת פרופ' ירניצקי אני מחליט למנות כמומחה בתחום הפסיכיאטריה את ד"ר יוסף לריה.

באשר לשכ"ט המומחה, מאחר וכבר נקבעה לתובעת נכות הרי שצפוי תשלום בתיק הזה. אם לא תקבע נכות ניתן יהיה לקזז גם את סכום המומחה הפסיכיאטרי מהסכום שיפסק לתובעת.

אשר על כן אני מטיל את הוצאות שכ"ט המומחה כמימון ביניים על הנתבעת עד למתן פס"ד.

המומחה יעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לו ע"י ב"כ בעלי הדין, יבדוק את התובעת וייקבע ממצאים לגבי מצבה הרפואי בעקבות התאונה מיום 2.8.06 ובמיוחד יקבע :

א.האם לוקה התובעת כיום בנכות, ואם כן, לאיזו תקופה ומהו שיעור הנכות?

ב.מהן הנכויות הזמניות שיש לקבוע לתובעת ולאילו תקופות ?

ג.האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבה בעתיד ?

ד.מהן המגבלות התפקודיות של התובעת,אם בכלל, ובמיוחד בשים לב לעבודתה ולמקצועה.

ה.האם תהיה התובעת זקוקה לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום ?

ו.המומחה יתייחס, בין היתר, לקשר שבין התאונה לבין מצב התובעת נכון להיום.

ב"כ בעלי הדין ימציא למומחה הרפואי את כל המסמכים הרפואיים המצויים תחת ידיהם והנוגעים לתובעת בתוך 30 ימים מהיום למעט "חוות דעת" ומסמכים רפואיים שהגשתם אינה מותרת עפ"י הדין.

המומחה מתבקש ליתן חוו"ד תוך 60 יום ורק לאחר שככר טרחתו ישולם כאמור.

הצדדים יגישו תחשיבי נזק באופן הבא :

*ב"כ התובעת -עד 30 יום לפני מועד הדיון.

*ב"כ הנתבעים-עד 15 יום לפני מועד הדיון.

קובע קד"מ נוסף ליום 23.3.2010 בשעה 8:30

ב"כ התובעת ימציא העתק ההחלטה למומחה.

ניתנה והודעה היום כ' כסלו תש"ע, 07/12/2009 במעמד הנוכחים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ