אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אללישוילי נ' חודור

אללישוילי נ' חודור

תאריך פרסום : 11/03/2014 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות נתניה
23027-09-13
06/03/2014
בפני השופט:
יעל קלוגמן

- נגד -
התובע:
נוגזר אללישוילי
הנתבע:
דוד חודור
פסק-דין

פסק דין

1. התובע הוא חוקר פרטי.

התובע תבע מהנתבע סך 10,225 ₪ בגין יתרת חוב אשר לטענתו נותר הנתבע חייב לו עבור שירותיו, שהנתבע הזמין ביום 8.9.06.

הנתבע טוען כי התביעה התיישנה, ולחלופין - יש לדחותה על הסף בשל השיהוי בהגשתה.

לגוף התביעה טוען הנתבע כי הוא שילם לתובע את מלוא הסכום של שכר הטרחה, שסוכם בין הצדדים, ואינו חייב לו דבר.

2.את טענת ההתיישנות "הפורמאלית" יש לדחות, כיוון שביצוע השירות הסתיים ביום 19.9.06, שרק ממנו יש למנות את מירוץ ההתיישנות, והתביעה הוגשה ביום 11.9.13.

טענת השיהוי מבוססת, כידוע, על אותו רציונל של מוסד ההתיישנות, ואפשר שיהיה בה כדי להביא לדחיית התביעה, גם אם הוגשה לפני תום תקופת ההתיישנות (סעיף 27 סיפא לחוק ההתיישנות, התשי"ח - 1958; בכתב ההגנה הובאו אף מספר פסקי דין לעניין זה).

לעניין השיהוי טען התובע כי הוא נמנע מהגשת התביעה, בהתחשב במצבו של הנתבע, שהיה חברו שנים רבות, ואינו בקו הבריאות. אולם משנקפו השנים, וקרב המועד של תום תקופת ההתיישנות, מבלי שהנתבע שילם לו את יתרת שכר טרחתו, החליט התובע להגיש את התביעה.

בנסיבות העניין, וכיוון שהגעתי למסקנה שיש לדחות את התביעה לגופה; אין צורך שאכריע בפנים לכאן ולכאן שיש בסוגיית השיהוי, במקרה דנן.

3. מכאן, לגוף המחלוקת שבין הצדדים בעניין תשלום שכר טרחתו של התובע.

העובדות הבאות אינן שנויות במחלוקת: ביום 8.9.06 נפגשו הצדדים במשרדו של עורך-דין, ושם הזמין הנתבע אצל התובע שירות של מעקב אחר אשתו דאז של הנתבע, וזאת עד יום 19.9.06, שבו היה קבוע דיון בביהמ"ש בעניינם של בני הזוג.

עוד אין מחלוקת כי הנתבע שילם לתובע סך 4,500 ₪ סמוך למועד של סיום העבודה.

4.התובע טוען כי תנאי ההתקשרות משתקפים בטופס "הזמנת חקירה" שצורף לכתב התביעה, ועל פיו שכר טרחתו של התובע עומד על 300 ₪ עבור כל שעת מעקב, בתוספת 4 ₪ לקילומטר נסיעה. לכתב התביעה צורף אף דו"ח סיכום של המעקב שנערך, בצירוף חשבון שכר טרחה על סך 11,725 ₪.

דא עקא, טופס ההזמנה אינו חתום בידי הנתבע. הנתבע טוען שלא בכדי, כיוון שהתנאים שהתובע רשם בו כלל לא סוכמו עמו.

הנתבע טוען כי שכר הטרחה שסוכם בין הצדדים היה בסכום כולל בסך 4,500 ₪, ולא על פי מחיר שעתי בתוספת עבור קילומטרים של נסיעה, כטענת התובע.

התובע טוען שיש לדחות את גירסת הנתבע כמופרכת על פניה, אך איני מקבלת טענה זו.

התובע עצמו העיד כי הנתבע היה אז חבר קרוב שלו. לפיכך אין זה מופרך שהתובע יסכים ליתן לנתבע את השירות שהתבקש במחיר נמוך, לנוכח יחסי החברות שהיו ביניהם.

כמו כן, התובע לא המציא כל ראייה לשכר הטרחה, שהיה נהוג בענף במועד ההתקשרות בין הצדדים, ועל כן אין לפני ראייה כי שכר הטרחה, שנרשם בטופס ההזמנה, היה בגדר הסביר והמקובל, או שמא היה גבוה, והנתבע לא הסכים לו.

לא היה לתובע הסבר משכנע, מדוע לא דאג לקבל את חתימתו של הנתבע על טופס ההזמנה, אם הטופס נערך, כדברי התובע, במעמד ההתקשרות במשרד עורך הדין. לו היה מדובר בתנאים, שאמנם הוסכמו בין הצדדים, לא היתה סיבה שהנתבע לא יחתום על טופס ההזמנה.

הנתבע טען עוד, כי הוא לא קיבל כלל את דו"ח המעקב של התובע, שצורף לכתב התביעה, וכי ראה מסמך זה פעם ראשונה עם קבלת התביעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ