ה"פ
בית משפט השלום פתח תקווה
|
10457-07-11
18/07/2013
|
בפני השופט:
אורן שוורץ
|
- נגד - |
התובע:
1. אלי רואש חברה לבנין והשקעות בע"מ 2. נכסי איתן ודניאלה חברה להשקעות בע"מ 3. מידנית נכסים והשקעות בע"מ 4. בי. טי. אן. רזידנס בע"מעל ידי ב"כ עו"ד אפרים קרנון
|
הנתבע:
1. יעקב לויעל ידי ב"כ עו"ד יעקב כרובי 2. אלה לוי 3. יוני זהר לוי 4. אייל אבנר לוי 5. שי לוי 6. אבירם לוי
|
פסק-דין |
פסק דין
הרקע לתובענה:
1.עניינה של התובענה שלפניי בעתירה לפירוק שיתוף מקרקעין על דרך מכירתם, בהתאם להוראות סעיף 40 לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969 (להלן: "חוק המקרקעין").
2.הצדדים לתובענה זו בעלים במשותף של מקרקעין בשטח של 2,704 מ"ר, המצויים בהוד השרון והידועים כחלקה 338 בגוש 6407 (להלן: "המקרקעין"). המקרקעין נקיים ממבנים.
3.המקרקעין נרכשו בחודש מרץ 1951 על ידי המנוחה פלורה לוי ז"ל וגיסתה נעימה לוי ז"ל שנכנסה כשותפה למקרקעין בשנת 1952.
4.המנוחה נעימה לוי ז"ל נפטרה והורישה את חלקה במקרקעין לילדיה. המבקשות הן חברות פרטיות אשר רכשו מילדי המנוחה נעימה ז"ל את חלקם במקרקעין. כל אחת מהמבקשות בעלים רשום של 1/8 מהמקרקעין. לפיכך, המבקשות מחזיקות ביחד מחצית מזכויות הבעלות במקרקעין.
5.המנוחה פלורה לוי ז"ל נפטרה והורישה את חלקה במקרקעין לבעלה אברהם לוי ושני ילדיה יעקב לוי ויצחק לוי ז"ל.
אברהם לוי ז"ל רשום במידע מפנקס הזכויות המתנהל בלשכת רישום מקרקעין כבעלים של 1/4 מהמקרקעין. משיב 1, יעקב לוי, רשום כבעלים של 1/8 מהמקרקעין. יצחק לוי ז"ל רשום כבעלים של 1/8 מהמקרקעין.
6.יורשיו של יצחק לוי ז"ל הם משיבים 2-6. את חלקו של אברהם לו ז"ל במקרקעין ירשו יורשי יצחק לוי ז"ל.
7.בנוסף, בהתאם לצו ירושה זכאית משיבה 2 - אלמנתו של יצחק לוי ז"ל למחצית מעיזבונו. לפיכך, היא זכאית להירשם כבעלים של 3/16 מהמקרקעין. ילדיו של יצחק לוי ז"ל - משיבים 3-6 - זכאים ל-1/8 מעיזבונו ולכן זכאי כל אחד מהם להירשם כבעלים של 3/64 מהמקרקעין.
עיקר טענות המבקשות:
8.מצבם התכנוני של המקרקעין אינו מאפשר את חלוקתם בעין. כך, בהתאם למכתבו של אדריכל כסיף, מי שערך את תכנית המתאר הר/1200 ואת התכנית המפורטת מס' הר/מק1200/א מכוחה ניתן להוציא היתר בניה למקרקעין (להלן: "התכניות"), המקרקעין הנם חלק משלישיית מגרשים, כך שבכל מגרש מיועד להיבנות בנין אחד.
9.המבקשות הציעו למשיבים לפרק את השיתוף על ידי הוצאת המקרקעין למכירה למרבה במחיר על דרך התמחרות, אולם הצעה זו נדחתה על ידם.
10.מטעמים אלה עתרו המבקשות לפרק את השיתוף במקרקעין בדרך של מכירתם למרבה במחיר בהתאם להוראות סעיף 40 לחוק המקרקעין.
עיקר טענות המשיבים:
משיב 1:
11.התובענה הוגשה שלא בתום לב, מתוך מניעים זרים ופסולים תוך ניצול לרעה של הליכי משפט ועל מנת להפעיל לחץ פסול על יתר בעלי הזכויות במקרקעין.
12.המשיבים המתינו שנים ארוכות עד שתיווצר אפשרות למימוש קניינם. פירוק השיתוף בדרך של מכירת המקרקעין למרבה במחיר תהווה פגיעה בזכות הקניין של המשיבים.
13.בין הצדדים לא קיים הסכם שיתוף או מגבלה המונעת מהמבקשות למכור את חלקן במקרקעין. כך, המבקשות אינן מנועות מלמכור את חלקן לכל המרבה במחיר, כשם שרכשו לפני מספר שנים רק מחצית מהזכויות במקרקעין, מתוך ידיעה ברורה שהן נכנסות לשותפות עם המשיבים.
14.לחילופין, זכאים המשיבים לקיים את כל המקרקעין מבלי למכור את חלקם ובלבד שישלמו למבקשות את חלקן, בהתאם לסעיף 41(ג) לחוק המקרקעין.