אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אי זכאות ידועה בציבור למחצית מהרכוש בשל היעדר כוונת שיתוף

אי זכאות ידועה בציבור למחצית מהרכוש בשל היעדר כוונת שיתוף

תאריך פרסום : 03/07/2007 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה חדרה
3821-05
28/06/2007
בפני השופט:
שפרה גליק

- נגד -
התובע:
ו.פ. ת.ז.
עו"ד אייל קשתי ו/או יניב ערבה
הנתבע:
ח.ד. ת.ז.
עו"ד ירון אלטרזון
פסק-דין

פתח דבר

1.         בפני תביעה שכותרתה "תביעה לפירוק שיתוף וחלוקת רכוש", ואשר הוגשה על ידי התובעת כנגד בן זוגה, שהיה "ידוע בציבור" שלה.

הרקע ותמצית טענות הצדדים

2.         התובעת כבת 57 בעת הגשת התביעה, הנתבע בן 70 בעת הגשת כתב הגנתו, לאחר 2 ארועים מוחיים, כיום בכסא גלגלים, לאחר שמצב בריאותו הדרדר מאוד, סיעודי וזקוק לעזרת עובדת סיעודית 24 שעות ביממה.

            התובעת רווקה, הנתבע נשוי עד עצם היום הזה לאישה אחרת.

3.         לטענתה של התובעת, לאחר אישפוזו האחרון של הנתבע בבית לוינשטיין בחודשים האחרונים קודם הגשת התביעה, התנכלו לה ילדיו של הנתבע, נמנעה ממנה הגישה לחשבון הבנק והיא נאלצה לחיות מקצבת הבטחת הכנסה בלבד.

4.         התובעת מנתה בתביעתה את נכסיו של הנתבע וטענה כי חזקת השיתוף חלה על נכסים אלה, לרבות נכסיו העיסקיים של הנתבע ולפיכך לטענתה, "לאור המצב שנוצר, אין מנוס מלפרק את השיתוף בבית המגורים", וכן בנכס המקרקעין של הנתבע, המטלטלין שלו ולהורות על חלוקה בעין של המטלטלין.

5.         מנגד, הכחיש הנתבע את טענות התובעת. לטענתו של הנתבע, הוא אמנם הכיר את התובעת בשנת 1975, אך החל להתגורר עימה בתקופה מאוחרת יותר, החל משנת 1993 ואילך בלבד.

            עוד טוען הנתבע כי הוא נשוי לאישה אחרת.

6.         לטענתו של הנתבע, הבית בו עבר להתגורר עם התובעת הוא בית שירש ביחד עם אחיו ואחותו בחלקים שווים, מאימו, ואשר הצדדים שיפצו אותו בסכום נכבד של 75,000 ש"ח.

7.         הנתבע טען כי משהבין כשנתיים קודם הגשת התביעה, כי כוונת התובעת היא לניצולו בלבד, נתן יפוי כח בחשבונותיו לבתו, ואילו העסקים נשוא כתב התביעה, נוהלו על ידי בנו ונרשמו על שמו באופן פורמלי בלבד, ובכלל - לטענתו - הקפיד על הפרדה רכושית בינו לבין התובעת, ובנסיבות העניין, אין חלה חזקת השיתוף.

הרקע הדיוני

8.         התביעה הוגשה ב- 14/8/05, עוד קודם להגשת התביעה הוגשה על ידי התובעת בקשה לצו הגנה כנגד בנו של הנתבע, בה ביקשה לאסור עליו להיכנס לבית ב.......... (שם התגוררה עם הנתבע). התובעת טענה כי בנו של הנתבע נקט כלפיה באלימות פיזית, דחף אותה ונתן לה מכה בכתף. לא ניתן צו במעמד צד אחד, בסופו של דבר לא ניתן צו והצדדים הגיעו להסכמה שלא להטריד איש את רעהו.

9.         מיד עם פתיחת ההליכים "פצחו" הצדדים בהליכי ביניים. התובעת הגישה בקשה לעיקול כלי - רכב בעסק המתנהל על שם הנתבע (בש"א 1606/05), וכן ביקשה לעקל קופות גמל וחשבונות בנקים. כמו כן הגישה התביעה ביום 11/12/05 "בקשה דחופה למימוש מחצית זכויותיו של המשיב בקרן פנסיה במבטחים" (בש"א 2161/05). במסגרת בקשתה, ביקשה התובעת כי בית המשפט יורה על מימוש מחצית זכויותיו של המשיב בקופת הפנסיה שלו, וכי בית המשפט יורה למחזיקה "על העברתם ישירות לידי המבקשת בידי חודש בחודשו...".

            ביום 30/1/06 הכרעתי בבקשה ודחיתי אותה (הטעם העיקרי להחלטתי היה נעוץ בכך שהסעד הזמני המבוקש זהה לסעד העיקרי).

10.        הנה כי כן, משלא ניתן היה "להכריע" את התיק במסגרת בקשות ביניים, נשמעו ההוכחות בתיק, הוגשו סיכומים, ועתה ניתן פסק - הדין.

גדר המחלוקת

11.        שומה עלי להכריע בשאלות, האם היו הצדדים ידועים בציבור אם לאו, האם היתה בין הצדדים כוונת שיתוף בנכסים רגילים כמו בנכסים עסקיים ושאלה נגזרת מכל אלה היא, האם הסעד המבוקש בתביעה הוא ישים ובר תביעה.

דיון

מעמדם של התובעת והנתבע

12.        הפסיקה התקשתה להגדיר את המצב המשפטי של "ידועים בציבור" בהגדרה אחידה, ואף צויין בפסיקה שקושי זה הוא כ"קריעת ים סוף", ראה ע"א 42/65, ריטה דרדיאן נ' עמידר פ"ד י"ט (3) 259, בעמ' 261.

13.        הרכיבים הנדרשים כדי לזכות בהגדרת "ידועה בציבור" הם על פי הרוב: ניהול חיי משפחה וניהול משק בית משותף, ראה "ע"א 621/69 נסיס נ' יוסטר, פ"ד כ"ד (1) 617 בעמוד 619.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ