אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אינטרתק בע"מ נ' מדינת ישראל

אינטרתק בע"מ נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 09/02/2014 | גרסת הדפסה

בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בנצרת
1067-01-14
19/01/2014
בפני השופט:
מנאל חליחל-דיאב

- נגד -
התובע:
אינטרתק בע"מ
הנתבע:
מדינת ישראל

החלטה

1.בפני בקשת המבקש להורות על ביטול איסור שימוש ברכב, מ.ר. 4954465, שהוטל על ידי קצין משטרה למשך 30 יום.

2.לפי החשד, בתאריך 4.1.14, בשעה 01.23, נהג אשקר אמין, עובד אצל המבקשת, ברכב הנ"ל וזאת בהיותו שיכור שבגופו נמצא ריכוז 480 מיקרוגרם אלכוהול בליטר ינשוף.

3.ב"כ המבקש הסכים לקיומן של ראיות לכאורה, לטענתו נפל פגם מהותי בהחלטת קצין המשטרה, טען כי החלטת הקצין לא נומקה כמתחייב. מי שנהג ברכב עובד בחברת המבקשת מזה כ – 4 שנים, בעקבות ביצוע העבירה, פוטר מעבודתו, הציג מכתב פיטורין וכמו כן צירף תצהירי המבקשת והנהג לבקשה. לטענתו מחזיק הרכב התייצב בתחנת המשטרה, נמסר לו שעליו להתייצב למחרת אך השימוע נערך בהעדרו.

4.ב"כ המשיבה התנגדה לבקשה וטענה כי מדובר ברכב שבוצעה בו עבירת נהיגה בשכרות, לא נפל פגם בהחלטת הקצין הפוסל אשר נתן צו לאיסור שימוש, המבקשת זומנה כדין אך לא התייצבה. לטענתה, המבקשת לא פעלה כמתחייב לפי סעיף 57(ב) לפקודת התעבורה, לא עשתה כל שביכולתה כדי למנוע ביצוע העבירה.

5.לאחר עיון בתיק החקירה, בתצהיר המבקשת, הסכמת ב"כ המבקשת לקיומן של ראיות לכאורה, הנני קובעת כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת המיוחס לנהג בכתב האישום.

6.בהתאם לסעיף 57ב(ב) לפקודת התעבורה, יבטל בית המשפט את איסור השימוש אם המבקש לא ידע או שלא נתן הסכמתו לכך שהנהג ינהג ברכבו או שהנהג פעל בניגוד להוראותיו, והמבקש עשה כל שביכולתו כדי למנוע את העבירה.

על פי תצהיר נציג המבקשת, הנהג הועסק בחברה והרכב נמסר לידיו לצרכי עבודתו בלבד, זאת לאחר שהתחייב מחזיק הרכב כי ינהג בהתאם להוראות הדין, ועקב ביצוע העבירה של נהיגה בשכרות, פוטר מעבודתו, צורף מכתב הפיטורין.

7.על פי סעיף 57ב(ג) לפקודה, רשאי בית המשפט לבטל איסור השימוש או לקצר את תקופת איסור השימוש בהתקיים נסיבות המצדיקות זאת.

במסגרת שיקולי הצדק, על בית המשפט לשקול את נסיבותיו האישיות של בעל הרכב והמידה בה פוגע בו איסור השימוש ולאזן בין הללו לבין האינטרס הציבורי כעולה מחומרת העבירה, נסיבות ביצוע ושיקולי מסוכנתו לצבור המשתמשים בדרך.

לטענת המבקשת, הרכב משמש אותה לצרכי עבודתה, אם כי לא ברור מדוע עובד המבקשת מחזיק את רכב המבקשת ביום שבת בשעה 01.23 לפנות בוקר.

8.לפנים משורת הדין ולאור העובדה שהרכב הינו בבעלות החברה, בה עבד המחזיק ברכב וכן לנוכח תצהיר נציג מטעמו, שהוגש בפניי ולא נחקר עליו, החלטתי לקצר את תקופת השבתת הרכב ולהעמידה ל – 15 יום מיום 5.1.14. בתום 15 הימים, יוחזר הרכב לשימוש המבקשת בלבד ותבוטל השבתת הרכב.

המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים.

ניתנה היום, י"ח שבט תשע"ד, 19 ינואר 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ