אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אימתי ירכוש בית משפט לענייני משפחה סמכות עניינית בתובענה שעילתה בקשר לירושה

אימתי ירכוש בית משפט לענייני משפחה סמכות עניינית בתובענה שעילתה בקשר לירושה

תאריך פרסום : 02/07/2019 | גרסת הדפסה

רמ"ש
בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
27538-05-19
19/06/2019
בפני השופט:
חננאל שרעבי

- נגד -
מבקשת:
פלונית
עו"ד סמיר חורי
משיבים:
1. אלמוני
2. אלמונית

עו"ד אליאס אבו סינא
פסק דין

 

  1. עסקינן בבקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט לענייני משפחה בחיפה (כב' השופטת הילה גורביץ שינפלד) בתמ"ש 70087-01-19 מיום 5.5.19, במסגרתה נקבע כי התובענה בתיק קמא נתונה לסמכות בית משפט לענייני משפחה ואין להעבירה לבית המשפט המחוזי (להלן: "ההחלטה קמא").

 

רקע בזעיר אנפין

  1. המבקשת היא אלמנתו של מר ... ז"ל (להלן: "המנוח"), אחיו של משיב 1 (להלן: "המשיב").
  2. משיבה 2 היא אשתו של משיב 1.
  3. המשיבים הגישו תביעה בבית משפט קמא, למתן סעד הצהרתי כי המקרקעין הידועים כגוש ... חלקה .. המצויים ב... ואשר הזכויות בהם רשומות על שם המבקשת, וכן מקרקעין הידועים כגוש ... חלקה ..., מגרש עליו נבנה בית מגורים בן 4 קומות ב...., אשר המבקשת (לגרסתה) זכאית להירשם כבעלת מחצית הזכויות בהם (למען הנוחות שני הנכסים לעיל ייקראו להלן בשם כולל "המקרקעין").
  4. המבקשת הגישה בתיק קמא בקשה לסילוק התביעה על הסף. נטען כי התביעה עניינה בעלות במקרקעין, וכן נטען כי בין הצדדים אין כל קרבה משפחתית ואין המדובר בסכסוך משפחתי. בנסיבות אלו נטען כי לבית המשפט לענייני משפחה אין סמכות לדון בתובענה, ויש להעבירה לבית המשפט המחוזי, שהוא בעל הסמכות העניינית לדון בה.
  5. בתגובת המשיבים לבקשה בבית משפט קמא, נטען כי לבית משפט לענייני משפחה הסמכות העניינית והבלעדית לדון בתובענה הואיל ומדובר בתביעה אשר צד לה הוא עזבון, ומדובר בסכסוך משפחתי.
  6. ביום 5.5.19 הכריעה השופטת קמא בבקשה. להלן החלק הרלוונטי מהחלטת ביהמ"ש קמא, המהווה את ההחלטה קמא:

"לאחר שעיינתי בעמדות שני הצדדים, מצאתי כי הסמכות לדון בתובענה דנן נתונה לבית משפט זה.

אֹמנם הצדדים לתובענה אינם בני משפחה כהגדרתם בסעיף 1(2) בחוק בית המשפט לענייני משפחה התשנ"ה-1995 וראו לעניין זה בע"מ 164/11 פלונית נ' פלוני מיום 29.04.2012, אלא שהסמכות נתונה לבית משפט זה מכוח סעיף  .1 (6) (ה) סיפא לחוק הנ"ל הקובעת כי תובענה לפי חוק הירושה התשכ"ב-1965-1965, "לרבות תובענה שעילתה סכסוך בקשר לירושה, יהיו הצדדים אשר יהיו" היא בסמכות בית משפט לענייני משפחה.

נפסק כי תובענה שעילתה סכסוך בקשר לירושה כולל בחובו גם תובענה בנושא היקף העיזבון הנובע מהירושה, ובלבד שהסכסוך ה"ירושתי" תרם תרומה ממשית ליצירת עילת התביעה. ראו רע"א 5267/14 אמיר דוד לוין נ' דליה שיוביץ, מיום 5.10.2014.

במקרה כאן המשיבים עתרו להוציא מכלל נכסי העִזבון את זכויות המנוח במקרקעין נשוא התובענה".

            על החלטה זו הוגשה בקשת רשות הערעור דנן.

 

נימוקי בקשת רשות הערעור

  1. להלן טענות המבקשת בקצרה, כפי שעולות מבקשת רשות הערעור:

א.         טענתם העיקרית של המשיבים בכתב התביעה קמא היא, כי מלכתחילה נרכשו המקרקעין מכספי המשיבים בלבד אולם מסיבותיהם שלהם, רשמו חלק מהזכויות על שם אחיו של המשיב.                  

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ