ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
17539-02-11
03/07/2012
|
בפני השופט:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובע:
ריטה אימנילוב
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
|
החלטה
לאחר שעיינתי בבקשה להגשת שאלות הבהרה למומחה ובהעדר תגובה מטעם הנתבע, הנני נעתרת לבקשה כדלקמן -
המומחה ישיב לשאלות הבאות:
1.בחוות דעתך קבעת כי מהתיק הרפואי שהובא לעיונך "אצל הגב' אימנילוב לא ידוע על גורמי סיכון סיסטמטיים או מקומיים לתסמונת". כמו כן, קבעת כי התובעת סובלת מטנוסינוביטיס וכי קיים קשר סיבתי בין עבודתה לבין פגימה זו.
לנוכח זאת, הנך מופנה לתדריך לרופא נפגעי עבודה מטעם הלשכה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי (שנת 2010), שם נרשם כי טנוסינוביטיס מהווה גורם סיכון להופעת CTS ובזאת בהתבסס על המאמר של ד"ר תמיר פריטש, ד"ר ישי רוזנבלט וד"ר אבשלום כרמל (רופאים המתמחים בכירורגיה של כף היד). (מצ"ב העמודים הרלוונטיים מתדריך הלשכה הרפואית משנת 2010, מסומן כנספח א'; מצ"ב המאמר "תסמונת מינהרת כף היד", מסומן כנספח ב').
א.לנוכח האמור, האם אתה מסכים עם דעתם של הרופאים לפיהם הטנוסינוביטיס מהווה גורם סיכון להופעת CTS?
ב.האם הטנוסינוביטיס, בהיעדר גורמי סיכון סיסטמיים או מקומיים כדבריך, השפיע/החמיר או זירז את הופעת תסמונת התעלה הקרפלית אצל התובעת?
2.בתדריך לרופא נפגעי עבודה משנת 2010 של הלשכה הרפואית בביטוח הלאומי נרשמו הדברים הבאים לגבי הקשר בין הקלדה לבין תסמונת התעלה הקרפלית (ראה נספח א'):
.1.3" אורתופדיה: תסמונת התעלה הקרפלית :(CTS)
"לעניין קלדניות או פקידים העוסקים בהקלדה במשרה מלאה או כחלק דומיננטי מאוד של עבודתם, ולא נמצאו גורמי סיכון ידועים של המחלה (השמנת יתר, סוכרת, שברים מקומיים, תפקוד לקוי של בלוטת התריס, הריונות מרובים ועוד(, אנו מכירים בקשר הסיבתי. פורסם מאמר מהמכון הלאומי לבריאות בארצות הברית התומך בעמדה זו."
"... סיבות להתוות תיסמונת מינהרת כף היד...מצבים הקשורים למאמץ/הפעלת יתר"
כמו כן בחוזר נפגעי עבודה מס' 1412 של הביטוח הלאומי בנושא תסמונת התעלה הקרפלית (חוזר לעיל מהווה קו מנחה לפקידי התביעות לבחינת תביעות בנושא תסמונת התעלה הקרפלית) נרשמו הדברים הבאים:
"בבחינת הקשר הסיבתי בין העבודה לבין c.t.s, יש לוודא שהתובע/ת עבדו במשך תקופה ממושכת לפחות שנה, בעבודות אשר עלולות לגרום לתסמונת זו כגון:
עבודות בהן קיימות תנועות חוזרות ונשנות של האצבעות (פעמים רבות ביום "אין ספור תנועות") (פריט 26 בחלק א' של רשימת מחלות המקצוע).
התסמונת אופיינית אצל העוסקים בעבודות, מסוג העבודות המפורטות, להלן:
קלדניות המפעילות את האצבעות באופן רצוף שעות רבות ביום, קופאיות (התנועות בקופה הרושמת והעברת המוצרים במסוע)...".
מצ"ב חוזר הנתבע, מסומן כנספח ג'.
על פי העובדות המוסכמות ביצעה התובעת את הפעולות לעיל (תנועות חוזרות ונשנות של האצבעות והפעלת יתר - ספירת כסף, הקלדה כפקידה ובקופה, העברת מוצרים במסוע כקופאית).
א.האם עבודתה של התובעת כאמור בעובדות המוסכמות עונה על התיאורים העולים בחוזר ובתדריך הביטוח הלאומי?
ב.בהתבסס על התדריך לרופא בנפגעי עבודה וחוזר הביטוח הלאומי ולאורן, האם עבודתה של התובעת, בהיעדר גורמי סיכון סיסטמיים או מקומיים, עשויה הייתה: