תא"מ
בית משפט השלום פתח תקווה
|
9295-03-10
09/01/2011
|
בפני השופט:
אשרית רוטקופף
|
- נגד - |
התובע:
1. איי אי ג'י ישראל חברה לביטוח בע"מ 2. אלכסנדר אוסטורבסקי
|
הנתבע:
1. אברהם שמעון כהן 2. ישיר - איי.די.איי. חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
בפניי תביעה בגין תאונה מיום 8.7.09.
אין מחלוקת בשאלת החבות, המחלוקת בין הצדדים היא בשאלת גובה הנזק.
התובעים לא צרפו לכתב התביעה חוות דעת של שמאי ובמהלך הדיון בתיק היום, הסתבר כי התביעה אושרה ע"י התובעת 1 על סמך התייעצות עם שמאי מבלי שאותה התייעצות גובשה לכדי חוות דעת.
ע"פ תקנה 129(א) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד – 1984 רצה בעל דין להביא עדות של מומחיות לביסוס טענה מטענותיו, יגיש לבית המשפט חוו"ד של מומחה לאותו העניין לא יאוחר מהמועד שניתן להגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו, זולת אם קבע בית המשפט או הרשם אחרת.
לא ניתנו הוראות בעניין הגשת עדויות בדרך של תצהירי עדות ראשית ונקבע מועד לשמיעת ראיות, תוגש חוו"ד לא יאוחר מ – 90 ימים לכדי ישיבת ההוכחות.
כתב התביעה הוגש בסדר דין מהיר ואת חוו"ד היה צריך לצרף עוד לכתב התביעה.
שקלתי את טענות הצדדים ועם כל הכבוד לטענות ב"כ התובעת, הרי שללא חוות דעת שמאי לא ניתן להוכיח את התביעה הגם שאין מחלוקת בשאלת החבות.
הנתבעים טענו "ברחל בתך הקטנה" בכתב הגנתם כי הינם חולקים על גובה הנזק וכי לא צורפה חוו"ד שמאי לכתב התביעה.
בקשתו של ב"כ התובעים להוכיח את גובה הנזק באמצעות עדותה של הנהגת איננה יכולה להתקבל. עם כל הכבוד, הגם שהנהגת יכולה להעיד על עצם הפגיעה ברכב, היא איננה יכולה להעיד על גובה הנזק ו/או על הקשר הסיבתי בינו ובין התאונה ו/או על הצורך בתיקון כפי שבוצע ו/או על גובה התשלום ששולם. זהו תפקידו של שמאי ורק באמצעות חוו"ד שמאי ניתן להוכיח את גובה הנזק הנטען.
בנסיבות העניין ומשלא הוכח גובה הנזק, אני דוחה את התביעה ומחייבת את התובעים בהוצאות משפט , שכ"ט עו"ד ע"ס 1,000 ₪ שישולמו בתוך 30 יום מהיום.
ניתן והודע.
זכות ערעור בתוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום ד' שבט תשע"א, 09/01/2011 במעמד הנוכחים.
אשרית רוטקופף, שופטת
הוקלד על ידי: אור ארליך
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת