אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אייזנברג נ' תעבורה

אייזנברג נ' תעבורה

תאריך פרסום : 17/11/2011 | גרסת הדפסה

בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בעכו
4682-11-11
13/11/2011
בפני השופט:
אבישי קאופמן

- נגד -
התובע:
מרינה אייזנברג
הנתבע:
לשכת תביעות תעבורה

החלטה

בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית שהוגשה לפי סעיף 48 לפקודת התעבורה [נוסח חדש].

רישיון הנהיגה של המבקשת נפסל ביום 30.10.11 למשך 30 יום לאחר שנרשם לה דוח המייחס לה נהיגה בזמן שכרות, וזאת בעקבות בדיקת נשיפה בה נמצא אצלה ריכוז אלכהול ברמה של 295 מגאלא"נ.

המבקש לא חלקה על כך שצרכה אלכוהול לפני הנהיגה אולם הדגישה כי הכמות שנמדדה אצלה הינה גבולית, ועולה אך במעט על סף האכיפה של עבירת השכרות שהינו 290 מגאלא"נ, וכן ציינה את מידת נחיצות רשיון הנהיגה, ואת עברה התעבורתי הנקי.

הדין קובע כי בעת דיון בבקשה מעין זו, עלי לבחון שתי שאלות: האחת, האם קיים חומר ראיות לכאורה המבסס את אשמת המבקש בעבירה המיוחסת לו, וזאת להבדיל מהוכחת האשמה מעבר לכל ספק סביר; השניה, האם המשך נהיגתו של המבקש מסכן את שלום הציבור ושאלה זו נבחנת הן בהתחשב עברו התעבורתי של המבקש והן בנסיבות האירוע הספציפי.

באשר לראיות לכאורה, הרי כאמור אין מחלוקת בין הצדדים על הפרטים לפיהם נמדדה אצל המבקשת רמת אלכוהול נמוכה, ולא הוצגה בפני ראייה כי ניתן היה להבחיןם בהשפעת האלכוהול על דרך נהיגתה של המבקשת. לא הוצגו בפני הרשעות קודמות של המבקשת, וההנחה היא כי עברה נקי, ובמיוחד כי אין לה כל עבירה דומה או עבירה חמורה אחרת.

לפיכך השאלה היא האם יש לתת משקל משמעותית לרמת האלכוהול הנמוכה שנמדדה, וזאת כאשר העונש המינימלי בגין עבירה, ברמת אלכוהול דומה הינו פסילת רשיון נהיגה לתקופה של שנתיים, ואף על פי תזכיר החוק המציע לדרג את הענישה, מדובר בעונש פסילה מינימלי לתקופה של שנה.

מנגד, יש לזכור כי הפסילה המנהלית אינה מקדמה על חשבון העונש הצפוי לנאשם אם יורשע בדין, אלא אך באה למנוע סכנה מיידית לציבור בהמשך נהיגתו של אותו נהג.

לאחר ששקלתי את כל טענות הצדדים, סבורני כי מן הראוי היה אכן לפסול רשיונה של המבקשת, להעמידה על חומרת התנהגותה ולהרתיעה מלחזור עליה. יחד עם זאת, בהתחשב בכלל הנסיבות סבורני כי ניתן להסתפק בתקופת פסילה מנהלית קצרה מהתקופה המקסימלית שנקבעה, ולהעמידה על 21 יום בלבד (ראו במקרה דומה החלטת בית המשפט המחוזי במחוז המרכז 1753-04-09 יוסף דגו נ' מ.י.).

אשר על כן, המשטרה תחזיר למבקשת את רשיונה בחלוף 21 יום מיום הפסילה המנהלית.

ניתנה היום, ט"ז חשון תשע"ב, 13 נובמבר 2011.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ