ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
|
1238-10-11
10/02/2014
|
בפני השופט:
ריבי למלשטריך-לטר
|
- נגד - |
התובע:
1. רומן איוונוב 2. ילנה ברדיצ'בסקי
|
הנתבע:
אליהו חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
1. המבקשים הגישו בקשה כי פרפו' רכס יתן חוות דעת סופית בנושא נכותו הנוירולוגית של התובע.
2. הרקע בתמצית
2.1 התובע, יליד 1986, נפגע בתאונת דרכים ביום 13.7.11, עם חבלת ראש.
2.2 התובע הופנה על ידי לבדיקת רופא נוירולוג מומחה, פרופ' רכס.
2.3 בחוות דעתו של פרופ' רכס מיום 17.11.13, העריך את נכותו הזמנית לתקופה של שנתיים ב-100% נכות וכתב : "מאחר ומדובר בנכות תפקודית מירבית ואינני משוכנע כי התובע מיצה את כל פוטנציאל השיקום, אני מבקש לקבוע נכות זמנית לשנתיים. בתקופה זו עליו להימצא במסגרת שיקומית מסודרת וקבועה אשר אחת לחצי שנה תספק דו"ח זמני על מצבו ובתום התקופה תספק דו"ח מסכם על מצבו. לאחר תקופה זו ניתן יהיה לקבוע את נכותו הקבועה ".
2.4 התובע נמצא במרכז שפיצר לשיקום וביום 25.12.13 התקבל מכתב לבקשתי, שם צויין כי הוא נמצא בשיקום במסגרת תוכנית "סדנאות5", דהיינו 5 ימים בשבוע, משעה 08:00 עד 14:00, משתתף בסדנת ייצור נגרות ומחשבים, כאשר תוכנית השיקום עתידה להסתיים בסוף חודש דצמבר 2013. מאחר ולא ניתן היה להבין ממכתב זה מהן תוכניות השיקום המיועדות לתובע בהמשך, התבקש מידע מפורט יותר.
2.5 ביום 21.1.14 התקבל דו"ח מפורט ממכון שפיצר אודות התובע והשתלבותו בסדנאות ובטיפול במהלך 11 חודשים, מאז אמצע פברואר2013. הדו"ח ממליץ לבצע נסיון לשלב את התובע בתעסוקה מוגנת שתהווה המשך לשיקומו.
2.6 ב"כ התובע סבור כי מהדו"ח של מכון שפיצר מיום 21.1.14 ניתן ללמוד שהטיפול בתובע הסתיים ולכן ניתן לבקש מפרופ' רכס, שלושה חודשים לאחר בדיקת התובע, לקבוע נכות צמיתה לתובע.
2.7 הנתבעת מתנגדת לכך, שכן לתפישתה הליך השיקום טרם מוצה, גם אם מדובר משחרור מאשפוז. הדו"ח נתן המלצות להמשך טיפול, דהיינו שילוב התובע בקהילה להמשך טיפול פסיכולוגי ושילובו בתעסוקה מוגנת להמשך שיקומו.
3. דו"ח מכון שפיצר מיום 21.1.14, ניתן כשלושה חודשים לאחר חוות דעתו של פרופ' רכס, אשר מצא כי יש להפנות את התובע להליך שיקום טרם קביעת נכותו הצמיתה. פרופ' רכס העריך במומחיותו הליך שיקום של שנתיים ימים והמליץ על מסגרת שיקום מסודרת וקבועה.
העובדה שמכון שפיצר סיים את הליך שיתוף התובע בסדנאות ומתן הטיפול הנפשי והקוגנטיבי במסגרתו, איננה מלמדת על סיום הליך השיקום. בהמלצות הדו"ח נכתב במפורש : " המלצתנו היא כי נכון לבצע נסיון לשילובו של רומן בתעסוקה מוגנת אשר תקנה לרומן מסגרת תעסוקתית וחברתית, שתהווה המשך לשיקומו ותמנע נסיגה בהישגיו שנרכשו בשיקום עד כה." עוד דובר על חשיבות המשך טיפול פסיכולוגי בקהילה.
פרופ' רכס, שמומחיותו בתחום זה, בקש כי ינתן דו"ח מדי חצי שנה של המסגרת המטפלת, מהלך תקופה של שנתיים, המסתיימת בנובמבר 2015.
נוכח הדו"ח הקיים של מכון שפיצר והמלצותיו, פניה לבקשת נכות צמיתה, שלושה חודשים בלבד לאחר מתן חוות הדעת של פרופ' רכס , היא פניה מוקדמת ואיננה משיגה את המטרה של חלוף הזמן תוך קיומו של הליך שיקום. ניתן יהיה לבדוק נושא זה שוב עם קבלת הדיווח הראשון בחלוף ששה חודשים מהיום.
4. לפיכך, ידווח ב"כ התובע בתוך 6 חודשים מהיום על מסגרת השיקום הקבועה בה נתון התובע ויצורף דו"ח הגוף המטפל.
5. בשלב זה, אין מקום להחיש את הבדיקה הפסיכיאטרית על ידי ד"ר נעון, שכן היא אמורה להסתמך על ממצאי פרופ' רכס כחלק מהתשתית העובדתית.
6. התיק אלי למעקב הדו"ח ביום 1.9.14 .
7. המזכירות תודיע לצדדים על החלטה זו.
ניתן היום, י' אדר תשע"ד, 10 פברואר 2014, בהעדר הצדדים.
הוקלד על ידי .......