תא"ק
בית משפט השלום טבריה
|
8588-03-14
08/05/2014
|
בפני השופט:
ברכה לכמן
|
- נגד - |
התובע:
1. אדורין יהב 2. אורן אורבך
|
הנתבע:
אחוזת דוברובין אירועים בע"מ
|
|
החלטה
המבקשים הגישו בקשה לעיכוב הליכים בשל עניין תלוי ועומד. לטענת המבקשים, מתנהל בין הצדדים הליך משפטי בבית משפט השלום בבית שאן בתיק מספר 26327-08-13 (להלן: "התביעה האחרת") בגין אותה מסכת עובדתית, בשל הפרת התחייבות המשיבה כלפי המבקשים.
המבקש מתנגד לבקשה. לטענת המבקש, על אף שחלק מהמסכת העובדתית זהה, אין קשר בין עילות התביעה. עילת התביעה דנן בהסכם על פיו התחייבו המבקשים לשלם תמורה כספית למשיבה ועילת התביעה האחרת הינה לפיצויים שונים.
נפסק ברע"א 3765/01 הפניקס הישראלי נגד אלכסנדר קפלן (פורסם ביום 28/1/02):
"סמכותו של בית המשפט לעכב הליך כאשר מתקיים הליך אחר המעורר שאלות דומות אינה שנויה במחלוקת. זוהי סמכות שבשיקול דעת והיא הופעלה לא אחת תוך שקילת יעילות הדיון, יעילות המערכת השיפוטית, חסכון במשאבי זמן והוצאות, מניעת הכרעות סותרות, נוחות בעלי הדין, הכרעה מהירה, מאזן הנוחות וכיו"ב. אם נכונים הדברים לגבי הליכים רגילים, קל וחומר כך לגבי הליכי תובענות ייצוגיות לרבות בקשות לאישורן, באשר לא ראוי משום בחינה לאפשר ניהול מספר הליכים כאלה בו זמנית בשאלות דומות, בעילות דומות ובעניינים דומים שתשתיתם זהה. הדברים נכונים לא רק כאשר מדובר בין אותם צדדים בשני ההליכים, אלא גם כאשר הצדדים אינם אותם צדדים אלא שהעניינים דומים, העילות זהות והאינטרס זהה."
בענייננו, ביסוד שני ההליכים, אירוע אחד. התקשרות הצדדים לעריכת חתונת המבקשים באתר אחוזת דוברובין.
בתביעה האחרת, עותרים המבקשים לסעד כספי בסך של 150,000 ₪. על פי כתב התביעה, המבקשים, המתגוררים במרכז הארץ, התקשרו עם המשיבה, בהסכם בכתב, לעריכת חתונתם ביום 24/5/13 באחוזת דוברובין. ערב החתונה, הודיעה המשיבה למבקשים כי האירוע לא יערך באחוזת דוברובין, בשל צו שיפוטי שאסר שימוש במקום, אלא במקום חלופי. המבקשים עותרים להשיב להם את תשלום המקדמה הכספית ששילמו למשיבה, החזר תשלומים לנותני שירות, החזר עלות השכרת חדרים, פיצוי בגין עוגמת נפש ופיצוי בגין הפרת התחייבות על פי הסכם.
בתביעה דנן, עותרת המשיבה לסעד כספי בסך של 40,400 ₪ בהליך של סדר דין מקוצר. כעולה מכתב התביעה, הפרו המבקשים את ההסכם ולא שילמו את הסכומים בהם התחייבו מכוח ההסכם, על אף קיום האירוע בפועל ב"עין הדייג" בהתאם לאישור והזמנת המבקשים.
אני מוצאת שבמקרה זה, השיקולים המתקיימים לעשות שימוש בסמכות בית המשפט לעיכוב הליכים, מתקיימים. מדובר בתביעות שעילתן זהה ובמערכת עובדות אחת סביב התקשרות הצדדים לעריכת אירוע חתונת המבקשים באתר של המשיבה. עולה, כי השאלות שיש לדון בהם כרוכות בהסכם שנערך בין הצדדים ולטענות הדדיות של הצדדים בשל הפרתו. גם אם אין זהות בכל העניינים ובכל העילות, עדין קיימת עילה עיקרית ומהותית בשתי התביעות, שהכרחית לדיון, היא הפרת ההסכם.
אשר על כן, אני מקבלת את הבקשה ומורה על עיכוב ההליכים בתיק, בשל עניין תלוי ועומד, עד לסיום ההליכים בתיק מספר 26327-08-13 המתנהל בבית משפט השלום בבית שאן.
בהתאם לתקנה 153 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, נדחה הדיון בתביעה ללא מועד.
אני מורה לבעלי הדין להגיש הודעה לתיק עד ליום 30/12/14, לעניין המשך בירור התובענה.
אין צו להוצאות.
לתזכורת פנימית ליום 1/1/15.
המזכירות תשלח ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ח' אייר תשע"ד, 08 מאי 2014, בהעדר הצדדים.