ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות באר שבע
|
2824-07
15/07/2010
|
בפני השופט:
אור אדם
|
- נגד - |
התובע:
אופיר מימון נחום
|
הנתבע:
צבאן בכור תכשיטים בעמ
|
פסק-דין |
פסק דין
התובע הגיש תובענה לפיצוי, בגין רכישת שעון על סך 2,800 ₪, וכן 6,000 ₪ על עוגמת נפש וצער, סך כל התובענה 8,800 ₪.
לטענת התובע, נרכש השעון בנובמבר 2006, ולאחר ארבעה חודשים השעון התקלקל. לטענתו, השעון נמסר לתיקון ולאחר שהוחזר התקלקל שוב. לאחר שנשלח שוב לתיקון בפעם השלישית, לדבריו, הוסיפה לו הנתבעת אחריות נוספת לשנה. התובע טוען כי לאור כל זאת ביקש מהנתבעת שעון חדש אך הלה ניתקל בסירוב. הפיצוי הנתבע הינו בגין השעון ובגין הפסד ימי עבודה ועוגמת נפש.
הנתבעת טענה בכתב הגנתה כי השעון היה תקין גם בכל אחת מהפעמים, בהן שלח התובע את השעון לתיקון בתואנות שונות. עוד טוענת הנתבעת כי בכל אחת מהפעמים, בהן מסר התובע לתיקון בתואנות שונות, נשלח השעון למעבדה ושם נבדק השעון ונמצא עובד ותקין.
המחלוקת בין הצדדים התמקדה בשאלה, האם כגירסת התובע, השעון לא היה תקין מתחילתו, הוחלף לו מנגנון ועדיין לא עבד, או כגרסת הנתבעת, כי השעון היה תקין תמיד והתובע אינו יודע להפעילו.
ביום 10.6.2008 התקיים דיון בתובענה (בפני עמיתי כב' השופט א. בן-דור), בו הגיעו הצדדים להסכמה דיונית, על פיה ימונה מומחה, מטעם בית המשפט, שהחלטתו תכריע במחלוקת. הוחלט כי כל צד ישא במחצית שכר המומחה.
לאחר שהתובע לא הפקיד את חלקו בשכ"ט המומחה, נקבע דיון חדש. ביום 7.4.10 התקיים דיון בפנַי, בו טען התובע כי אין לו כסף לשלם למומחה.
נציג הנתבעת העיד בדיון, כי השעון תקין, והיה תקין כל העת. לפי עדותו, השעון עובד כשהוא נמצא על היד, משום שהוא נטען ע"י תנועות היד.
התובע בחן את השעון בעת הדיון, והסכים לקבלו כי השעון תקין.
הצדדים הסכימו שהנתבעת תמציא לבית המשפט את דוחות המעבדה לגבי התיקונים אליהם נשלח השעון, ואם יתברר שהשעון היה תקין, כטענת הנתבעת, תמחק התביעה. ואם יתברר מהדוחות כי השעון תוקן, יתן בית המשפט פסק דין ללא צורך בדיון נוסף. עוד הוסכם, כי השעון ישאר בידי הנתבעת עד למתן פסק הדין.
עד ליום כתיבת פסק הדין הנתבעת לא הציגה בפני בית המשפט את דוחות המעבדה, וזאת על אף שנתנה להם ארכה נוספת.
למרות האמור לעיל, מעיון בכתבי הטענות, בפרוטוקולים ובמסמכים, ועל יסוד התרשמותי הישירה מעדות התובע ועדותו של נציג הנתבעת בפני, נראו לי הסבריו של נציג הנתבעת, כי לא היתה כל תקלה בשעון, אלא שהתובע לא ידע להפעילו.
בנסיבות אלה החלטתי לדחות את התביעה, אולם לנוכח התנהלות הנתבעת, תהיה הדחיה ללא צו להוצאות.
על הנתבעת להשיב את השעון לתובע בהקדם האפשרי.
ההפקדה שבתיק תוחזר למפקיד.
המזכירות תמציא עותק מפסק הדין לצדדים.
בקשת רשות ערעור תוך 15 יום מבית המשפט המחוזי.
ניתן היום, ד' אב תש"ע, 15 יולי 2010, בהעדר הצדדים.