תע"א
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
1770-09
27/06/2010
|
בפני השופט:
רחל בר"ג-הירשברג
|
- נגד - |
התובע:
עליזה אהרונסון ע"י ב"כ עו"ד יגאל ויינשטיין
|
הנתבע:
1. ועד מקומי אבן ספיר 2. ועד האגודה השיתופית אבן ספיר
|
|
החלטה
1. לאחר עיון בכלל החומר שהונח בפני הריני מורה כמפורט מטה.
2. רשימת המוסכמות והפלוגתאות בהליך תהא זו:
מוסכמות
מושב אבן ספיר הוא מושב בפרוזדור ירושלים המשתייך למועצה האזורית מטה יהודה.
במושב מכהנים שני סוגי וועדים – הם הנתבעים.
הנתבע 1 – הוועד המקומי אבן ספיר - אחראי על נושאים פנימיים מוניציפאליים בישוב לרבות, איסוף אשפה, תאורה, ארנונה, תרבות וכדומה.
הנתבע 2 – ועד האגודה השיתופית אבן ספיר - מכהן כאגודה חקלאית ועל הנושאים שבאחריותו נמנים, בין היתר, טיפול בענייני מים, ביוב, פלחה, הרחבת הישוב וכדומה.
התובעת שימשה כמזכירת מושב אבן ספיר (על שני וועדיו) מיום 1.6.2005.
תעוד ראשון בכתב בדבר תנאי העסקתה של התובעת מצוי בפרוטוקול ועד האגודה (נתבע 2) מיום 14.5.2006 שנרשם על ידי התובעת עצמה וצורף כנספח א' לכתב התביעה.
תלושי שכרה של התובעת משקפים את ששולם לה בפועל.
ביום 21.1.2009 התקיימו בחירות לראשות הוועד המקומי ובעקבות תוצאות הבחירות התחלפו בעלי התפקידים בוועד.
התובעת נטלה חלק במשא הבחירות האמור כאשר עמדה לצדו של מר משה פרנקו אשר לא נבחר בסופו של הליך לוועד המקומי. מר משה פרנקו התמודד גם בבחירות לראשות המועצה האזורית מטה יהודה ואף אליה לא נבחר.
ביום 18.12.2008, במהלך משא הבחירות, הגישה התובעת תלונה למשטרת ישראל בגין איומים (עותק התלונה מצורף כנספח לכתב התביעה).
במכתבו מיום 1.2.2009 הודיע לתובעת מר מוטי אפרים, יו"ר הועד המקומי הנוכחי, על הפסקת עבודתה בוועד המקומי (עותק המכתב מצורף כנספח ו' לכתב התביעה).
כיום ממשיכה התובעת להיות מועסקת על ידי הנתבע 2 בהיקף משרה חלקי.
פלוגתאות
זהות המעסיק, תנאי עבודתה של התובעת ושאלת חלוקת החבות בתנאים אלה בין הוועדים.
הנסיבות המדויקות של סיום יחסי העבודה בין התובעת לוועד המקומי וזכאותה לפיצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת ופיצוי בגין הליך הפיטורים ככל שפוטרה על שיעורם.
האם זכאית התובעת להפרשי שכר בגין חודש ינואר, 2009 ובאיזה שיעור.