ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
35085-08-10
30/06/2013
|
בפני השופט:
נועה גרוסמן
|
- נגד - |
התובע:
דוד אדר
|
הנתבע:
ש.ע.ל שרותי עזר לסוכן הנסיעות בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
רקע:
התובע, הוא מדריך תיירות, המתמחה במתן שירותי תיירות למרוקו, ומנהל ובעל עסק בשם "מרוק טורס" (להלן: "העסק") העוסק במתן שירותים לנוסעים למרוקו, הן ללקוחות פרטיים והן למשרדי נסיעות.
בין היתר התמחה העסק, בהגשת בקשות לקבלת אשרות ממרוקו .
הנתבעת, עוסקת במתן שירותי עזר לסוכני נסיעות.
התובע, כך לדבריו, עסק בעבר בהנפקת אשרות כניסה למרוקו, לכ-500 סוכני נסיעות ברחבי ישראל.
במהלך חודש פברואר 2006 חתמו התובע והנתבעת על הסכם אשר צורף כנספח א' לכתב התביעה (להלן: "ההסכם"), ובו סוכם כי התובע יפסיק את כל קשריו ועסקיו במישרין עם סוכני ומשרדי הנסיעות במתן אשרות למרוקו, ויבצע שירותים אלו רק בעבור סוכנים שיפנו ויעבירו בקשותיהם באמצעות הנתבעת.
בהסכם נקבע כי בעבור הנפקת אשרה לנוסע בודד, תשלם הנתבעת סך של 65$ +מע"מ, ובעבור נוסע בקבוצה מאורגנת, סך של 50$ +מע"מ .
התשלומים כולם, כך נקבע בהסכם, ישולמו ע"י הנתבעת פעם בחודש, ע"פ התחשבנות שתעשה.
עוד נקבע בהסכם, כי כל צד זכאי להפסיק את ההסכם בהודעה של 3 חודשים מראש.
התובע טוען כי הנתבעת הפסיקה ההתקשרות עמו בהפתעה ומבלי שניתנה הודעה מוקדמת על כוונתה לעשות כן, ומכאן קמה תביעתו, בסך של 150,000 ₪, אשר הוגשה ביום 19.10.10.
טענות התביעה:
לדברי התובע, מיד עם החתימה על ההסכם, הוא הפסיק את קשריו עם משרדים וסוכנויות נסיעות אחרים, ופעל למתן אשרות אך ורק באמצעות הנתבעת.
הצדדים קיימו ההסכם, כך לדברי התובע, למעלה מ-3 שנים, והנתבעת שילמה לתובע בגין שירותיו על פי ההסכם, כנגד חשבוניות שהוציא התובע, אחת לחודש.
התובע טוען, כי הסכום החודשי הממוצע של החשבוניות עמד על סך של 3,750$ לחודש.
לטענת התובע, במהלך חודש אוגוסט 2009 או בסמוך לכך, חדלה הנתבעת ללא הודעה מוקדמת, להעביר לתובע בקשות להנפקת אשרות, ולמרות פניות אחדות של התובע לנתבעת לבירור סיבת ההפסקה, הוא לא נענה. בדיעבד התברר לו לדבריו, כי הנתבעת העבירה את כל נושא הנפקת האשרות לצד שלישי אחר, אתו הייתה קשורה בקשרים עסקיים, וזאת ללא מתן כל הודעה מוקדמת לתובע, כמתחייב מההסכם.
כן טוען התובע, כי ההפרה הייתה חד צדדית, וכי התנהלותה של הנתבעת הייתה נגועה בחוסר תום לב ושלא בדרך המקובלת.
התובע סבור כי הנתבעת נהגה בעורמה, בכך שביססה את הנוהל של הפקת אשרות רק באמצעותה, ולמעשה ניתקה את התובע מקהל סוכני הנסיעות.
לטענת התובע, עקב התנהלות הנתבעת שתוארה לעיל, נגרמו לו הנזקים הבאים:
הפסד הכנסה בתקופה שבה הופסקה הנפקת האשרות ועד שהתברר לו כי הנתבעת העבירה ההנפקה לצד ג' (ספטמבר 2009 – ינואר 2010) - לפי ממוצע של 3,750$ + מע"מ לחודש- 18,750 $+מע"מ.