אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אדר נ' ש.ע.ל שרותי עזר לסוכן הנסיעות בע"מ

אדר נ' ש.ע.ל שרותי עזר לסוכן הנסיעות בע"מ

תאריך פרסום : 11/07/2013 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
35085-08-10
30/06/2013
בפני השופט:
נועה גרוסמן

- נגד -
התובע:
דוד אדר
הנתבע:
ש.ע.ל שרותי עזר לסוכן הנסיעות בע"מ
פסק-דין

פסק דין

רקע:

התובע, הוא מדריך תיירות, המתמחה במתן שירותי תיירות למרוקו, ומנהל ובעל עסק בשם "מרוק טורס" (להלן: "העסק") העוסק במתן שירותים לנוסעים למרוקו, הן ללקוחות פרטיים והן למשרדי נסיעות.

בין היתר התמחה העסק, בהגשת בקשות לקבלת אשרות ממרוקו .

הנתבעת, עוסקת במתן שירותי עזר לסוכני נסיעות.

התובע, כך לדבריו, עסק בעבר בהנפקת אשרות כניסה למרוקו, לכ-500 סוכני נסיעות ברחבי ישראל.

במהלך חודש פברואר 2006 חתמו התובע והנתבעת על הסכם אשר צורף כנספח א' לכתב התביעה (להלן: "ההסכם"), ובו סוכם כי התובע יפסיק את כל קשריו ועסקיו במישרין עם סוכני ומשרדי הנסיעות במתן אשרות למרוקו, ויבצע שירותים אלו רק בעבור סוכנים שיפנו ויעבירו בקשותיהם באמצעות הנתבעת.

בהסכם נקבע כי בעבור הנפקת אשרה לנוסע בודד, תשלם הנתבעת סך של 65$ +מע"מ, ובעבור נוסע בקבוצה מאורגנת, סך של 50$ +מע"מ .

התשלומים כולם, כך נקבע בהסכם, ישולמו ע"י הנתבעת פעם בחודש, ע"פ התחשבנות שתעשה.

עוד נקבע בהסכם, כי כל צד זכאי להפסיק את ההסכם בהודעה של 3 חודשים מראש.

התובע טוען כי הנתבעת הפסיקה ההתקשרות עמו בהפתעה ומבלי שניתנה הודעה מוקדמת על כוונתה לעשות כן, ומכאן קמה תביעתו, בסך של 150,000 ₪, אשר הוגשה ביום 19.10.10.

טענות התביעה:

לדברי התובע, מיד עם החתימה על ההסכם, הוא הפסיק את קשריו עם משרדים וסוכנויות נסיעות אחרים, ופעל למתן אשרות אך ורק באמצעות הנתבעת.

הצדדים קיימו ההסכם, כך לדברי התובע, למעלה מ-3 שנים, והנתבעת שילמה לתובע בגין שירותיו על פי ההסכם, כנגד חשבוניות שהוציא התובע, אחת לחודש.

התובע טוען, כי הסכום החודשי הממוצע של החשבוניות עמד על סך של 3,750$ לחודש.

לטענת התובע, במהלך חודש אוגוסט 2009 או בסמוך לכך, חדלה הנתבעת ללא הודעה מוקדמת, להעביר לתובע בקשות להנפקת אשרות, ולמרות פניות אחדות של התובע לנתבעת לבירור סיבת ההפסקה, הוא לא נענה. בדיעבד התברר לו לדבריו, כי הנתבעת העבירה את כל נושא הנפקת האשרות לצד שלישי אחר, אתו הייתה קשורה בקשרים עסקיים, וזאת ללא מתן כל הודעה מוקדמת לתובע, כמתחייב מההסכם.

כן טוען התובע, כי ההפרה הייתה חד צדדית, וכי התנהלותה של הנתבעת הייתה נגועה בחוסר תום לב ושלא בדרך המקובלת.

התובע סבור כי הנתבעת נהגה בעורמה, בכך שביססה את הנוהל של הפקת אשרות רק באמצעותה, ולמעשה ניתקה את התובע מקהל סוכני הנסיעות.

לטענת התובע, עקב התנהלות הנתבעת שתוארה לעיל, נגרמו לו הנזקים הבאים:

הפסד הכנסה בתקופה שבה הופסקה הנפקת האשרות ועד שהתברר לו כי הנתבעת העבירה ההנפקה לצד ג' (ספטמבר 2009 – ינואר 2010) - לפי ממוצע של 3,750$ + מע"מ לחודש- 18,750 $+מע"מ.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ