תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
165817-09
25/01/2011
|
בפני השופט:
יאיר דלוגין
|
- נגד - |
התובע:
אגד -מחלקה משפטית
|
הנתבע:
מעין אליהו
|
פסק-דין |
פסק דין
השעה כעת 09:05. אין הופעה לנתבעת. הנתבעת גם לא התייצבה לדיון הקודם מיום 24.5.10.
מדובר בתביעה של חברת אגד כנגד הנתבעת על נזק שנגרם לאוטובוס של אגד עקב התנגשות רכב הנתבעת באוטובוס. הנתבעת הגישה כתב הגנה והודתה למעשה באחריותה לתאונה, אולם חלקה על גובה הנזק וטענה בין היתר בין הסתמכות על דו"ח נזק שנערך ונחתם על ידי נהג האוטובוס, כי הנזק שנגרם מסתכם בשפשוף צבע בלבד, ובהתאם לכך ציינה כי סוכנות הביטוח מטעמה הציעה לשלם 500 ₪ בגין נזק זה.
משלא ניתנה הסכמה לכך על ידי התובעת, עותרת הנתבעת בכתב הגנתה לדחיית התביעה.
אישור המסירה המתייחס להזמנת הנתבעת לדיוןה קודם, נשלח על ידי המזכירות לכתובת של הנתבעת שצוינה בכתב התביעה, היינו רח' אברהם שטרן 5, הרצליה, ולא לכתובת שציינה הנתבעת בכתב הגנתה – רח' ז'בוטינסקי 7, ר"ג. אישור המסירה ביחס לדיון הקודם חזר איפוא בסימן "לא ידוע". לפיכך לא ניתן בדיון הקודם פס"ד בהעדר התייצבות.
מאז הדיון הקודם מסתבר שב"כ התובעת שלח לנתבעת את פרוטוקול הדיון לכתובת שצוינה בכתב ההגנה, אולם דבר הדואר חזר בסימון לא ידוע, כעולה מחותמת הדואר שמוטבעת על המעטפה שהוצגה לפני – אותה אני מסמן במ/1 (המעטפה מוחזרת בזה לב"כ התובעת). אישור המסירה ביחס להזמנה לנתבעת לדיון של היום, טרם חזר, אולם ההזמנה נשלחה לכתובת שצוינה בכתב ההגנה.
בנסיבות אלו, בשעה שהוכח לפני כי דבר דואר שנשלח בחודש יולי 2010 לכתובת שצוינה בכתב ההגנה, חזר בסימון לא ידוע, ושעה שהנתבעת לא הודיעה על שינוי כתובת לביהמ"ש, סבור אני כי ניתן להניח בסבירות גבוהה ביותר, שאישור המסירה ביחס לדיון של היום יחזור אף הוא בסימון "לא ידוע".
בהתאם לתקנה 480 לתקסד"א, דבר דואר שחוזר בסימון "לא ידוע", ואשר נשלח לכתובת שצוינה על ידי בעל דין, תחשב כדבר דואר שנמסר כדין.
בהתאם לכך, אני קובע שקיימת הזמנה כדין לנתבעת להיום, ועל בסיס כך, ניתן בזה פסק דין כנגדה לתשלום 1,370 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, מיום 15.12.08. כמו כן, תשלם הנתבעת לתובעת את האגרה וכן את הוצאות התייצבותו של העד מטעם התובעת, לדיון של היום בסך של 350 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך של 1,000 ₪.
בשולי הדברים אציין כי, מצופה היה מהנתבעת שמגישה כתב הגנה בחודש יוני 2009 כי תואיל לברר מיוזמתה גם אם לא קיבלה כל הזמנה, האם נקבע מועד דיון בתיקה – ולמתי.
ב"כ התובעת ישלח את פסה"ד בדואר רשום עם אישור מסירה לכתובת שצוינה בכתב ההגנה, ויהא רשאי לגבית פסה"ד, תוך 30 יום מהמועד שבו פסה"ד יתקבל אצל הנתבעת, ולעניין זה יחשב פסה"ד כמי שהתקבל כאמור, גם אם אישור המסירה יחזור בסימן "לא ידוע" או "לא נדרש", ובלבד שפסה"ד ישלח כמובן לכתובת שצוינה בכתב ההגנה.
ניתנה והודעה היום כ' שבט תשע"א, 25/01/2011 במעמד הנוכחים.
יאיר דלוגין, שופט
הוקלד על ידי: עליזה אור