תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
18688-09-09
13/07/2010
|
בפני השופט:
רמי חיימוביץ
|
- נגד - |
התובע:
אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ ח.פ. 570012377
|
הנתבע:
1. יונתן ברוכים 2. מנורה חב' לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
ב"כ התובעת: עו"ד שופן
ב"כ הנתבעים: עו"ד שלף
פסק דין
תאונת דרכים שארעה בכביש עירוני בין אוטובוס לבין רכב פרטי גדול (טרנזיט).
נהג האוטובוס העיד כי הוא נסע בנתיבו כשלפתע הרכב הפרטי יצא מחניה בצד הכביש כשנהגו (נתבע 2) משוחח בטלפון. כתוצאה מכך ארעה התנגשות בין הפינה הימנית קדמית של האוטובוס לבין אזור צירי הדלת הקדמית של הרכב הפרטי.
נתבע 2, נהג הרכב הפרטי, העיד נסע לאיטו והסתכל במראה כשלפתע ראה את האוטובוס, שהגיע ממעגל תנועה, מתקרב במהירות. האוטובוס שלא רצה להתנגש באי התנועה שביציאה ממעגל התנועה לקח ימינה בזווית חדה ופגע בו. בהודעתו לביטוח כתב הנהג כי הוא יצא מחניה עד אמצע הכביש וכי האוטובוס שהגיע במהירות מופרזת ממעגל התנועה ניסה לעקוף אותו ופגע בו.
שמעתי את העדויות ובחנתי את הראיות ואני מעדיף את גרסת התובעת ממספר טעמים: אחד, עדותו של נהג האוטובוס הייתה ברורה ולא נסתרה; שתיים, שני הנהגים הסכימו כי התאונה התרחשה לפחות 20 מטרים אחרי מעגל התנועה, ומכאן שהיה לאוטובוס שדה ראיה מספיק לראות את רכב הנתבעים – אם היה בכביש כטענת נהגו – ולבלום; שלוש, גרסת הנתבעים בדבר אובדן השליטה של האוטובוס והחשש מפגיעה באי-התנועה שונה מן הגרסה בהודעה לביטוח בה נטען שהאוטובוס ניסה לעקוף את הרכב הפרטי; ארבע, תמונות הנזק מראות כי הרכב הפרטי אכן היה בתחילת היציאה מן החניה ולא התיישר בכביש כטענת נהגו; חמש, אני מקבל את גרסת נהג האוטובוס כי פחות סביר שהאוטובוס שיצא ממעגל תנועה לתוך כביש צפוף יחסית נסע במהירות מופרזת שלא אפשרה לו לבלום.
אני מעדיף אפוא את עדותו של נהג האוטובוס וסביר הרבה יותר שהנתבע 2 שעמד בצד הדרך התפרץ לכביש מבלי לבדוק את מצב התנועה ומבלי שנתן דעתו על הרכבים הנוסעים בכביש, וכך גרם לתאונה. לא מצאתי מקום לקביעת אחריות תורמת לנהג האוטובוס.
נוכח כל אלה אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעים לשלם לתובעת סך של 22,868 צמוד מיום 1/2/09 ועד ליום התשלום בפועל, בתוספת האגרה ששולמה ושכ"ט עו"ד בשיעור 10%+מע"מ.
ניתן היום, ב' אב תש"ע, 13 יולי 2010, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת