ה"פ
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
35933-05-12
18/05/2012
|
בפני השופט:
תמר בזק - רפפורט
|
- נגד - |
התובע:
ג'מיל אגבריה
|
הנתבע:
האוניברסיטה העברית ירושלים
|
|
החלטה
המבקש הגיש "בקשה לקביעת דיון דחוף" בהמרצת הפתיחה שהוגשה היום, שעניינה הוא בסירובה של המשיבה לאשר בקשה מטעם המבקש, חבר ומייצג את תא הסטודנטים אקראא, לקיים הרצאה ביום 23.5.12.
הבקשה לקיום ההרצאה הוגשה ביום 9.5.12, ובגדרה צויין כי מועד ההרצאה המתוכנן הוא ביום 23.5.12 בין השעות 19:00 – 22:00; כי נושא ההרצאה הוא "איך התקשורת יכולה להשפיע על החברה"; כי מספר המשתתפים הצפוי הוא 100; וכי המרצה הוא מר קמאל כטיב. ביום 15.5.12 החליטה המשיבה שלא לאשר את הבקשה, בנימוק: "חשש להפרת הסדר הציבורי ופגיעה בשלום". בעקבות זאת פנה ב"כ המבקש בשם תא אקראא לדיקן המשיבה בבקשה לשקול מחדש את הסירוב. ביום 17.5.12 הודיעה המשיבה, באמצעות הלשכה המשפטית, כי כיוון שבתקופה האחרונה התרחשו ומתרחשים אירועים רבים בעלי אופי פוליטי, וכן אירועים בהשתתפות אנשי ציבור, הוחלט שלא לאשר את ההרצאה במועד שבו התבקשה. עם זאת צויין, כי הארוע יוכל להתקיים "לא לפני השבוע שמתחיל ביום 17.6.2012. אנא הגישו בקשה עם תאריך חדש למשרד דיקנט הסטודנטים".
בהמרצת הפתיחה טוען המבקש, כי החלטת המשיבה נובעת משיקולים זרים, שעיקרם הוא לחצים המופעלים על המשיבה למנוע ייצוג של התנועה האיסלמית במשיבה וכן למנוע מנציגים מהמגזר הערבי להופיע באירועים ציבוריים המאורגנים מטעם הסטודנטים הערבים. כן טוען המבקש כי החלטת המשיבה פוגעת שלא כדין בחופש הביטוי של ציבור הסטודנטים. בבקשתו לקביעת דיון דחוף מציין המבקש, כי מועד ההרצאה המבוקש "נקבע בהתאם למועדים הפנויים בתיאום עם האוניברסיטה, ויהיה קשה לשנות מועד זה במיוחד שהשנה הלימודית עומדת לקראת סיומה ותקופת המבחנים שלא ניתן לקיים בה פעילות קרובה".
הבקשה לקבוע דיון דחוף בהמרצת הפתיחה הובאה בפני כשופטת תורנית. יודגש, כי על-פי כותרת הבקשה והסעד המבוקש בסיומה אין מדובר בבקשה למתן סעד זמני, אף שבסעיף 9 לתצהיר שצורף לבקשה מתבקש בית המשפט להורות על דיון דחוף בבקשה לסעד זמני בהמרצה, וזאת ככל הנראה מחמת השגגה. בנסיבות אלה, ובהתחשב בתשובת המשיבה מיום 17.5.12, שלפיה ההרצאה תוכל להתקיים במועד אחר, ולפני סיום השנה האקדמית, איני מוצאת הצדקה להיעתר לבקשה לקיים דיון דחוף בהמרצת הפתיחה. בפני המבקש עומדת האפשרות להשיג את מבוקשו באמצעות תיאום מועד חלופי לקיום ההרצאה לפני תום השנה האקדמית, באופן שיאיין את הפגיעה הנטענת בחופש הביטוי ויתכן שאף ייתר את ההליך המשפטי כולו, והדיון הדחוף איננו חיוני.
מועד הדיון בתובענה ייקבע אפוא על-ידי השופט שידון בתיק העיקרי, בהתאם ליומנו. מובן שבפני המבקש פתוחה הדרך לבקש בהמשך את הקדמת הדיון בתובענה, אם יסבור שהנסיבות שתיווצרנה יצדיקו זאת.
ניתנה היום, כ"ו אייר תשע"ב, 18 מאי 2012, בהעדר הצדדים.