ת"א
בית משפט השלום הרצליה
|
45365-05-12
14/02/2013
|
בפני השופט:
אירית מני-גור
|
- נגד - |
התובע:
אברהם אבשלומוב
|
הנתבע:
הראל חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
לאחר שעיינתי בכתב התביעה על נספחיו ובתגובה של הנתבעת, אני סבורה כי ביחס לנושא האורתופדי קיים תיעוד דל, מה גם שחלק מתלונות התובע יכולות להשיק למחלת הפיברומיאלגיה לה הוא טוען. ביחס לתחום זה, אני סבורה כי קיימת ראשית ראיה למינוי מומחה.
כבר במהלך שנת 2010, הופנה התובע ע"י רופאת המשפחה לראומטולוג בחשש לתסמונת פיברומיאלגיה, ואכן התובע נבדק בשנת 2011 ע"י ד"ר אבלין.
באשר לתחום אף אוזן גרון, קיימת בדיקה אחת המעידה על ירידת שמיעה לכאורה ביולי 2010, ומאז התובע לא פנה לטיפול ביחס לירידת השמיעה. באותה בדיקה בודדה, הומלץ לתובע להישאר במעקב רפואי ואולם אין כל תיעוד כי כך עשה.
לפיכך, אני קובעת כי ביהמ"ש ימנה לתובע מומחה בתחום הראומטולוגי כאשר הנתבעת נושאת בשכה"ט המומחה. מומחה זה אף יחווה דעתו האם יש צורך במינוי נוסף של אורתופד.
באשר לאף אוזן גרון – לאור התיעוד הדל והבודד שהומצא, והעדר רצף טיפולי בתחום זה, ועל מנת שלא לסגור את דלתי ביהמ"ש ולאפשר לתובע להוכיח נכותו, אני קובעת כי התובע יישא בשכה"ט המומחה והמינוי ייכנס לתוקף רק לאחר הפקדת שכר טרחת מומחה אף אוזן גרון בקופת ביהמ"ש.
1.אני ממנה בזאת את פרופ' פרס מביה"ח תל-השומר כמומחה בתחום הראומטולוג בתיק זה, וכן אני ממנה את ד"ר דוב אופיר מביה"ח מאיר בתחום אף אוזן גרון.
המומחה יעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לו ע"י ב"כ בעלי הדין, יבדוק את התובע/ת ויקבע ממצאים לגבי מצבו/ה הרפואי בעקבות התאונה מיום 4.2.10 ובמיוחד יקבע:
האם לוקה התובע/ת כיום בנכות, ואם כן – לאיזו תקופה ומהו שיעור הנכות.
מהן הנכויות הזמניות שיש לקבוע לתובע/ת ולאילו תקופות.
האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו/ה בעתיד.
מהן המגבלות התפקודיות של התובע/ת, אם בכלל, ובמיוחד בשם לב לעבודתו/ה ולמקצועו/ה.
האם יהיה/תהיה התובע/ת זקוק/ה לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן – מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים להיום.
המומחה יתייחס, בין השאר, לקשר שבין התאונה לבין מצב התובע/ת נכון להיום.
המומחה בתחום הראומטולוגי יחווה דעתו בשאלה האם יש מקום למינוי מומחה בתחום האורתופדי בנסיבות המקרה דנן.
2.על מינויו של המומחה כאמור בצו זה, יחולו תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ו-1986).
3.ב"כ בעלי הדין ימציאו למומחה הרפואי את כל המסמכים הרפואיים המצויים תחת ידיהם והנוגעים לתובע, בתוך 30 ימים מהיום.
4.בשכר טרחת המומחה בתחום הראומטולוגי תישא הנתבעת ישירות בשלב זה, על פי חשבונית שתומצא לה ע"י המומחה, ואולם אם יקבע המומחה כי לא נותרה לתובע/ת נכות בגין התאונה, תהא הנתבעת רשאית לעתור לקזז את סכום טרחת המומחה מסכום הפיצויים שישולמו לתובע/ת. אני קובעת את שכ"ט המומחה בתחום הראומטולוגי בסך 6,000 ₪ + מע"מ.
בשכה"ט המומחה בתחום אף אוזן גרון, יישא התובע בשלב זה באמצעות הפקדת שכ"ט המומחה בקופת ביהמ"ש בסך 4,500 ₪ + מע"מ. מינוי המומחה בתחום אף אוזן גרון ייכנס לתוקף עם ההפקדה בפועל.
5.המומחה מתבקש ליתן חוות דעתו תוך 60 יום, ורק לאחר ששכר טרחתו ישולם, כאמור.