החלטה
הענין שבפני – בקשה לביטול עיקול, אשר הוטל במסגרת הליכי הוצאה לפועל.
במסגרת ההליכים בתיק זה הוגשה התנגדות לביצוע שטר, אם כי באיחור. לאור האיחור בהגשת ההתנגדות הוריתי כי לצורך עיכוב הליכי הוצאה לפועל, יש להפקיד סך 2,500 ש"ח בקופת ביהמ"ש.
כעת הוגשה בקשה לביטול העיקול, במסגרתה מציינת הנתבעת כי מצבה הכלכלי קשה, ואולם לבקשה לא צורפה כל אסמכתא שהיא.
המבקש פטור מאגרה נדרש לפרוש בפני בית המשפט תשתית עובדתית מלאה ביותר ועדכנית בדבר מצבו הכלכלי וזאת בהתאם לדרישת התקנות. ראה לענין זה, בשג"צ 3320/11 , מעוז נ' הנהלת בתי המשפט (2011). במקרה זה, האמירה בדבר הקושי הכלכלי של הנתבעת, אינה נתמכת באסמכתאות כלל.
ההלכה הפסוקה קובעת כי מבקש הפטור מחמת עוניו חייב לפרט במדויק ובאופן מלא ומהימן את מצבו הכלכלי העדכני. כן נקבע כי ללא פרטים מהימנים, הנתמכים במסמכים, על הכנסת המבקש, רכושו, הוצאותיו וחובותיו, לא ניתן כלל להיזקק לבקשה. מסקנה זו מתחזקת לאור העובדה כי פרטים אלו הם בידיעתה של המבקשת ועל כן אי מסירת פרטים, או מסירת פרטים חלקית וחסרה, מצדיקים את דחיית הבקשה מטעם זה בלבד. בש"א 128/89 מצא נ' מצא, תק-על 89 (2) 739.
אני סבור כי תצהירה של הנתבעת איננו פורס תמונה מלאה של מצבה הכלכלי, ולפיכך לא הראתה הנתבעת חוסר יכולת כלכלית להפקיד העירבון.
הבקשה תידון ככל שיוצג פירוט מלא של האסמכתאות, קרי, תלוש משכורת, אישור המוסד לביטוח לאומי, הצהרה בגין קבלת דמי מזונות, ודף ריכוז יתרות בחשבון הבנק – וכל זאת, בכפוף למתן זכות תשובה לתובע.
בשלב זה, ובשל אי המצאת מסמכים, איני נעתר לבקשה.
ניתנה היום, ט' סיון תשע"ב, 30 מאי 2012, בהעדר הצדדים.