ת"א
בית משפט השלום קריית שמונה
|
38750-09-11
22/07/2012
|
בפני השופט:
ברכה לכמן
|
- נגד - |
התובע:
שי אזולאי
|
הנתבע:
אילנית אברהם
|
|
החלטה
1.לפני בקשה לדחיית התביעה, לחילופין למחיקתה, בהעדר עילה ובהעדר יריבות.
2.בפתח הדברים אציין כי החלטה זו תדון בבקשה למחיקת התביעה בהעדר עילה מכוח תקנה 100 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: "התקנות") הקובעת כי רשאי רשם לצוות על מחיקת כתב תביעה אם היא לא מראה עילת תביעה.
3.באשר לטענה של העדר יריבות, זו אינה נמנית על העילות המפורטות בתקנה 100, וככל שיעמוד המבקש על טענה זו, הוא מתבקש להגיש בקשה נפרדת שתידון בפני שופט מכוח תקנה 101 לתקנות.
4.התובעת הגישה תביעה כנגד שני נתבעים: נתבע 1 מר שי אזולאי הוא המבקש כאן ונתבע 2 מר יניב אזולאי. לטענת התובעת ביום 16/8/10 נחתם הסכם שותפות בינה לבין נתבע 1, לפיו תמורת תשלום כספי של 115,000 ₪ תצטרף כשותפה לעסק "קונדיטוריה" בקרית שמונה. לטענת התובעת, כעולה מכתב התביעה, הנתבעים לא קיימו את התחייבותם על פי ההסכם והיא לא היתה שותפה בניהול הכספי של העסק, על כן, ולאחר מספר ימים לאחר חתימת ההסכם, היא הודיעה על סיום השותפות ודרשה את כספי ההשקעה בחזרה.
5.לכתב התביעה צורף הסכם לצירוף שותף חדש לבית עסק שנחתם לכאורה ע"י התובעת ונתבע 1 ואישור לכאורה על קבלת תשלומים החתומים ע"י נתבע 1 ואחיו מר מאיר אזולאי.
6.כאמור, נתבע 1 הגיש בקשה לסילוק התביעה על הסף, בגדרה טען להעדר עילה. לשיטתו, הוא חייל בשרות סדיר ומעולם לא נפגש ו/או חתם ו/או עשה עסקה עם התובעת. לטענתו החתימה על ההסכם שצורף לכתב התביעה, מזויפת.
7.התובעת הגישה תגובתה לבקשה וטענה כי הטענות בבקשה סותרות את טענות נתבע 1 כפי שהובאו בגדרי כתב ההגנה שהוגש לתיק והביאה שתי דוגמאות לכך.
8.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות. הלכה היא כי סילוק תביעה על הסף, ללא שמיעת טיעוני הצדדים לגופו של עניין, הינו אמצעי חמור, אשר יש להפעילו בזהירות רבה ורק במקרים בהם ברור כי על יסוד העובדות הנטענות בכתב התביעה, לא יוכל התובע לקבל את הסעד המבוקש על ידו (ראה אורי גורן, "סוגיות בסדר דין אזרחי" מהדורה עשירית,עמוד 171).
9.סבורה אנוכי כי אין בטענות נתבע 1 כדי להביא לסיום התביעה ללא קיום דיון ענייני במחלוקת בין הצדדים. נחוץ לקיים ברור עובדתי של טענות התובעת כנגד נתבע 1 ויש מקום לברר את טענות הצדדים באשר לתוקפו של ההסכם, אשר התובעת צירפה לכתב התביעה, לרבות הטענה כי חתימת נתבע 1 על גבי ההסכם, מזויפת. לא מצאתי כי לתביעה אין כל סיכוי להתקבל והיא נדונה לכישלון.
10.לאור האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה למחיקת התביעה על הסף, מכוח תקנה 100 לתקנות.
11.אני מחייבת את המבקש בהוצאות הבקשה בסך של 1,500 ₪ אשר ישולמו לתובעת תוך 30 יום מהיום.
12.המזכירות תשלח ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ג' אב תשע"ב, 22 יולי 2012, בהעדר הצדדים.