ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
25523-04-11
15/04/2012
|
בפני השופט:
משה טוינה
|
- נגד - |
התובע:
אסתר אבן חיים ע"י ב"כ עוה"ד רביד אברמזון
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עוה"ד אילנית גדקר-אהרוני
|
פסק-דין |
פסק דין
1.עניינו של פסק דין, ערעור שהגישה הגב' אסתר אבן חיים (להלן: "המערערת") בעקבות החלטת וועדה רפואית לעררים מחודש פברואר 2011 (להלן: "הוועדה"), אשר קבעה כי למערערת לא נותרה נכות בעקבות פגיעה בקרסול שמאל בתאונת עבודה בחודש אוקטובר 2009.
2.עד שאדרש לטענות המערערת, אבקש להקדים ולהביא את העובדות הנחוצות לענייננו מפרוטוקול הוועדה נשוא הערעור והן כדלקמן:
א.הוועדה נשוא הערעור התכנסה לישיבה ראשונה בנוכחות המערערת ביום 26.1.2011. הוועדה קיימה בדיקה קלינית ומצאה כי אין נפיחות, המערערת מתהלכת ללא צליעה, טווחי התנועה מלאים, התנועות בקרסול שמאל (הקרסול שנפגע) מלאות וזהות לקרסול ימין. הוועדה רשמה בפניה כי המערערת מתלוננת על כאב בסוף טווח התנועה וקיימת רגישות במגע "מעל קצה הפיבילה".
ב.בעקבות ממצאים אלה ביקשה הוועדה צילום רנטגן עדכני ולאחריו התכנסה לישיבה בפברואר 2011, וציינה כי הצילום מלמד כי "השבר מחובר בעמדה אנטומית, בקושי ניתן לראות היכן היה השבר, הוועדה עיינה במכתבו של ד"ר קורנגרון, בניגוד לבדיקתו לא נמצאה מגבלה או פתולוגיה המזכה באחוזי נכות".
3.בקצירת האומר טענה המערערת לטעות משפטית בהחלטת הוועדה נשוא הערעור. בהקשר זה הפנתה המערערת לקביעת הוועדה ולפיה מתלוננת המערערת על כאב בסוף טווח התנועה של הקרסול. על בסיס ממצא זה טענה המערערת, היה על הוועדה להכיר למערערת בנכות במסגרת פריט ליקוי 35(1)(ב) ועניינו פגיעה שלצידה "השפעה קלה על כושר הפעולה הכללי או התנועות".
4.לטענת המשיב דין הערעור להידחות, משטענותיה של המערערת הן בתחום הרפואה.
5.אין בידי לאמץ פרשנות לאמור בפריט ליקוי 35(1)(ב), לפיה פגיעה שלצידה השפעה כלשהי, לרבות השפעה מזערית על כושר הפעולה הכללי או התנועות של הנפגע, המבוטח – מחייבים הענקת אחוזי נכות לנפגע.
6.על רקע זה שיקול הדעת אם השפעת הפגיעה היא ברמה "קלה" המזכה בנכות, הוא שיקול דעת בתחום הרפואי הנתון לוועדה הרפואית, ולענייננו הוועדה הרפואית לעררים.
7.משכך מקובלת עלי טענת המשיב, לפיה דין הערעור להידחות משאין הערעור מעלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה או בהליך במסגרתו התקבלה ההחלטה.
8.סוף דבר, הערעור נדחה. בנסיבות העניין אין צו להוצאות.
9.הערעור על פסק דין זה הוא ברשות. בקשת רשות ערעור ניתן להגיש לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין לצד המבקש.
ניתן היום, כ"ג ניסן תשע"ב, 15 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.
קלדנית: נורית רזניק