עש"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
36001-09-13
19/11/2013
|
בפני השופט:
משה סובל-שלום ת"א
|
- נגד - |
התובע:
נדרה אבירזיל
|
הנתבע:
אבירם מזיוב
|
פסק-דין |
פסק דין
1.בפני ערעורה של המערערת, צד ג', בתיק הוצל"פ 01-90848-11-6, על החלטתו מיום 16.7.13, של כב' רשם ההוצל"פ אביטל ערן שדחה בקשתה לבטל עיקול על כספים שהפקידה כפיקדון במסגרת ערעור בביהמ"ש המחוזי מרכז, מהנימוקים המפורטים בבקשה.
להחלטתו של הרשם הנכבד הצטרפו גם כב' הרשם מאיר עוזי בתיק הוצל"פ 01-05512-33-2 וכב' הרשם אשר אוהד בתיק הוצל"פ מספר 01-90854-11-9.
2.למרות שהתיק נפתח כערעור, למעשה יש לראותו כבקשה למתן רשות ערעור על החלטת רשם ההוצל"פ.
ב"כ המשיב מסר תגובה בכתב וסבור כי יש לדחות הערעור, מהנימוקים שפירט בתגובתו ובתגובה בכתב שהגיש במסגרת לשכת ההוצאה לפועל.
החלטתי לדון בבר"ע כבערעור עצמו ולקבל את הערעור בחלקו, כמפורט להלן.
3.במסגרת ערעור שהגישו המערערת ושני בניה אברג'יל יהודה וניסים בביהמ"ש המחוזי מרכז, נדרשו להפקיד פיקדון בסך של 15,000 ₪ הדיון בערעור הסתיים ואולם הפיקדון לא הוחזר למערערים משום הוטל עליו עיקול בתיקי ההוצל"פ שצוינו לעיל בשל היותם של אברג'יל יהודה וניסים חייבים בהם.
המערערת איננה חייבת באף אחד מהתיקים וטוענת כי הפיקדון בביהמ"ש המחוזי הופקד על ידה בלבד ומפנה להודעת הזיכוי הרשומה על שמה.
הפיקדון הופקד לטובת המערערת ובניה ביחד בהיותם המערערים.
בהתאם להחלטת ביהמ"ש המחוזי מרכז לא שוחררו הכספים ולמעשה עד היום מצויים במזכירות ביהמ"ש המחוזי מרכז.
4.המסגרת הנורמטיבית הינו סעיף 28 לחוק ההוצאה לפועל שעניינינו ספק בבעלות והמבדיל בין מטלטלין שעוקלו על גופו של חייב, כליו או חצרים שבהחזקתו לבין מטלטלין שעוקלו שלא היו על גופו, כליו או חצרים בהחזקתו של החייב, שזה המקרה שכאן.
מקובלת עלי קביעתו של הרשם לפיה לא הוכיחה המערערת, להנחת דעתו כי הפיקדון (ולטעמי רק חלקו) שייך לה ועל כן הפנה אותה לביהמ"ש לבירור הבעלות.
לטעמי הוכיחה המערערת זכותה בשליש מסכום הפיקדון מכוח סעיף 59 (ב) לחוק החוזים (חלק כללי) ולגבי חלק זה בפיקדון, ככל שכופר בו המשיב עליו לפנות לביהמ"ש.
סעיף 59 (ב) הנ"ל קובע חזקה לפיה הנושים שותפים בחיוב בחלקים שווים ומכאן שלכאורה זכאית המערערת לשליש מסכום הפיקדון ועל מי שכופר בכך לפעול בהליך הצהרתי.
5.לסיכום. תפנה מזכירות ההוצל"פ לביהמ"ש המחוזי מרכז על מנת שסכום הפיקדון יועבר אליה אך לא ישוחרר אלא על פי החלטה מפורשת של רשם ההוצל"פ.
המערערת רשאית לפנות לביהמ"ש המוסמך בטענתה לזכויות בשני שליש מסכום הפיקדון, וזאת תוך 30 ימים מהיום והמשיב רשאי לפעול כאמור לגבי שליש הפיקדון הנוסף.
רשם ההוצל"פ יורה לשחרר את הכספים, בהתאם לפסקי דין שיינתנו על ידי ביהמ"ש, ככל שיוגשו תביעות כאמור.
בחלוף המועד להגשת תביעות ובמידה ולא יוגשו יש לשחרר שליש מסכום הפיקדון למערערת ויתרת סכום הפיקדון תשמש לפירעון החובות בתיקי ההוצל"פ, בהתאם לחלוקה שיקבע הרשם.
תשומת לבו של רשם ההוצל"פ להיותו של החייב אברג'יל יהודה בהליכי פש"ר ולצורך לקבל הוראות מביהמ"ש של פש"ר, לגבי חלקו של הנ"ל בסכום הפיקדון.
6.על פי האמור לעיל, מתקבל הערעור בחלקו.