אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אביסרור נ' גילגוף

אביסרור נ' גילגוף

תאריך פרסום : 11/02/2014 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום קריות
5153-04,5524-04
03/02/2014
בפני השופט:
עידית וינברגר

- נגד -
התובע:
אביסרור חיים
הנתבע:
1. מלוכנא שוקי
2. מלוכנא זהבה
3. דהן יחיאל
4. דהן תמר
5. דהן יעקב
6. דהן שרה
7. זנו דוד
8. זנו רחל
9. גילגוף איגור נתבע 9

החלטה

בתאריך 22.1.2008 ניתן פסק דין בשני התיקים המפורטים בכותרת, לאחר ששמיעתם אוחדה. בפסק הדין, שניתן על ידי כב' השופט אליעזר שחורי, קיבל בית המשפט את תביעה 5524/04 תביעה לפירוק השיתוף במקרקעין נשוא התביעה, הידועים כחלקה 265 בגוש 18172. התביעה בתיק 5153/04 נדחתה, אך היא אינה רלוונטית להחלטה זו.

על המקרקעין בנויים ארבעה מבנים.

לשם ביצוע פסק הדין, מינה כב' השופט שחורי את עו"ד רפי לוריג, על מנת שיכין את המסמכים הנדרשים לצורך רישום הבית המשותף, בהתאם לפסק הדין.

בפסק הדין, קבע כב' השופט שחורי, כי לעניין יחוד הזכויות, לאחר רישום הבית המשותף, יינתנו הוראות בנפרד, ככל שתוגש בקשה בנדון.

בתאריך 29.5.12 פנתה באת כח הנתבע 9 לבית המשפט, בבקשה להורות לעו"ד לוריג לבצע ייחוד דירות כחלק מהליך רישום הבית המשותף.

בהחלטתי מיום 12.6.12 נעתרתי לבקשה, מהנימוקים המפורטים שם.

עם התקדמות הכנת מסמכי הרישום, על ידי עו"ד לוריג, החלו בעלי הדירות להגיש התנגדויות לעו"ד לוריג ולבית המשפט.

לכאורה, סיים בית המשפט את מלאכתו עם מתן פסק הדין, וקם מכסאו. ניתן היה לטעון, כי בהחלטתי זו לא אוכל להכריע בנושאים בהם לא הכריע בית המשפט בפסק הדין, וכי לא אוכל לפרש את פסק הדין. יחד עם זאת, אם כך הייתי קובעת, לא ניתן היה להשלים את רישום הבית כבית משותף, וההליך הממושך שהתקיים בין הצדדים בתיק היה יורד לטמיון.

בפסק דינו, השאיר כב' השופט שחורי פתח לפנות לבית המשפט בעתיד, לצורך מתן הוראות בדבר ייחוד הדירות. לטעמי, יש מקום לעשות שימוש בפתח זה שנותר, על מנת להכריע במחלוקות בין הצדדים, רק ככל שהכרעה כזו נדרשת לצורך השלמת רישום הבית כבית משותף.

לפיכך, בהחלטתי מיום 16.9.13 הוריתי לעו"ד לוריג להגיש את טיוטת התשריט התקנון והצו שהוכנו לצורך רישום הבית המשותף, והתרתי לבעלי הדין להגיש התייחסותם למסמכי הרישום שהוכנו על ידי עו"ד לוריג.

התקבלו התנגדויות מטעם התובע (להלן:"אביסרור") הנתבעים 1 ו- 2 (להלן:"מלוכנא") והנתבע 9 (להלן:"גילגוף"). אדון בכל אחת מהן, להלן.

טענות הנתבע מספר 9, גילגוף איגור:

לטענת גילגוף, העתיד להירשם כבעל הזכויות בחלקת משנה 7, במבנה 4, יש לקבוע את חלקיהם של בעלי הדירות ברכוש המשותף בהתאם לחלקיהם במקרקעין, על פי הרשום בנסח הרישום.

ב"כ גילגוף מפנה לסעיף 57(א) לחוק המקרקעין התשכ"ט – 1969 המורה כי שיעורו של החלק ברכוש המשותף הצמוד לכל דירה יהיה לפי יחס שטח רצפתה אל שטח הרצפה של כל הדירות בבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור אחר, ומבקשת לקבוע בתקנון שיעור אחר.

אכן, לא ניתן לקבוע את החלקים ברכוש המשותף על פי יחס שטח כל אחת מהדירות אל כלל שטח הדירות בבית, שכן גודלן של חלק מהדירות משקף מצב של מיצוי זכויות הבניה, ואולי אף בניה מעבר לאחוזי הבניה המותרים. אם יקבעו החלקים ברכוש המשותף על פי גודל הדירות כיום, יתחלקו כיום אחוזי הבניה הנותרים, או העתידיים, בין בעלי הדירות באופן שיקנה לבעלי הדירות הגדולות אחוזי בניה גדולים יותר, אף שכבר מיצו את זכויות הבניה שלהן. בכך יקופחו בעלי הדירות שטרם הרחיבו את דירותיהם.

יחד עם זאת, לטעמי, הסעיף הרלוונטי אינו הסיפא לסעיף 57(א) אלא סעיף 57(ג).

סעיף 57(ג) לחוק מורה כדלקמן:

"הוצמד חלק מסוים של הרכוש המשותף לדירה פלונית, יובא שטחו בחשבון לענין סעיף קטן (א) בשיעור שנקבע לכך שתקנון, ובאין קביעה כזאת בשיעור שנקבע על ידי המפקח לפי הנסיבות."

אין חולק, כי בחלקה נשוא התביעה, הוצמדו חלקים ניכרים מהקרקע לדירות המצויות בארבע המבנים הניצבים על החלקה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ