אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אביטבול ואח' נ' הכשרה חברה לביטוח בע"מ ואח'

אביטבול ואח' נ' הכשרה חברה לביטוח בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 11/03/2013 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רמלה
32078-02-12
19/02/2013
בפני השופט:
עדנה יוסף-קוזין

- נגד -
התובע:
1. אילן אביטבול
2. זיוה הוד

הנתבע:
1. הכשרה חברה לביטוח בע"מ
2. בוריס ברבש

פסק-דין

פסק דין

1.עניינה של התביעה נזקי רכוש לרכב בגין תאונת דרכים מיום 30.10.11.

2.נתבעת 1 (להלן: "הנתבעת"), לא התכחשה לאחריותה לתאונה והיא שילמה לתובעים בגין נזקי הרכב אך לטענת התובעים, הנתבעת לא שילמה את מלוא הפיצוי המגיע.

3.רכב התובעים היה רשום בעברו פעמיים בבעלות חברות והנתבעת הפחיתה מערך הבסיס של הרכב 20% בגין תקופת בעלות ע"ש חברת כפר השעשועים ו- 10% נוספים בגין תקופת בעלות ע"ש חברת דלק מוטורוס. לטענת התובעים, הנתבעת הייתה רשאית לנכות בגין חברה א' 14% ובגין חברה ב' 7% ולכן יש לזכותם בהפרש המגיע. להוכחת טענתם, התובעים צרפו לכתב התביעה מכתב ששלחו בדואל ללוי יצחק, בו שאלו לשיעור ההפחתה בגין רישום הרכב על שם חברות בבעלויות הקודמות, ואת התשובה שהתקבלה לפיה ההפחתה בגין שני בעלים שהם חברה היא בשיעור 21% (14% +7%).

4.לא ניתן לקבל את התשובה הלקונית הנ"ל בדואל כראיה מספקת להוכחת שיעור ההפחתה. היה מקום לבסס את הטענה על חוות דעת שמאי או על מחירון רכב רשמי.

5.לאחר שבדיון מיום 16.01.13 ניתנה לצדדים ארכה להגשת המחירון הרלבנטי של יצחק לוי להוכחת שיעור ההפחתה ממחיר הרכב, ביום 23.01.13 הגישו התובעים עמוד מתוך מחירון לוי יצחק למכוניות מתאריך 01.01.13, על פיו שיעור ההפחתה לרכב פרטי בגין בעלות חברה הוא 22% (סעיף 6(א)), ואילו ההפחתה בשיעור 14% רלבנטית לרכב בבעלות חברה כאשר מדובר ב"רכב צמוד לנהג יחיד". (סעיף 6(ב)).

6.מעבר לקושי הנובע מכך כי המחירון אינו תואם את מועד התאונה (שנת 2011), התובעים לא טענו וממילא לא הוכיחו כי הרכב היה רכב צמוד לנהג יחיד. לכן, לכאורה, ההפחתה בגין רכב חברה הוא בשיעור 22%.

7.באשר להפחתה בגין בעלות נוספת של חברה, אשר לטענת התובעים היא בשיעור 7%, לזו אין אזכור במחירון שהוגש.

8.במצב דברים זה לא ניתן לקבל את התביעה משום שטענות התובעים ביחס לשיעור ההפחתה בגין תקופות בהן היה הרכב רשום ע"ש חברות לא הוכחו כנדרש.

9.אשר על האמור התביעה נדחית.

10.אין צו להוצאות.

11.בקשת רשות ערעור לבית המשפט  המחוזי תוך 15 ימים.

המזכירות תמציא את פסק הדין לצדדים.

ניתן היום, ט' אדר תשע"ג, 19 פברואר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ