פש"ר
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
1616-02-13
19/02/2013
|
בפני השופט:
יעקב פרסקי
|
- נגד - |
התובע:
עומר אבו עראר
|
הנתבע:
1. כונס הנכסים הרשמי באר שבע והדרום 2. בנק הפועלים באר שבע סניף האשל 12770 3. פלאפון תקשורת בע"מ 4. חברת סלקום ישראל בע"מ 5. מוסך מוניטין בע"מ 6. המוסד לביטוח לאומי סניף באר שבע 7. המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות 8. (מנהל מיוחד)
|
|
החלטה
בפניי בקשת חייב לאישור הסדר נושים במתכונת הקבועה בסעיף 19א' לפקודת פשיטת הרגל .
החייב מציע תשלום בשיעור של 30% מהיקף חובותיו. על פני הדברים, התשלום מקיים את דרישות הסף. לסכום זה יהיה על החייב להוסיף את הוצאות ההליך, פרסומים, שכר המנהל המיוחד הזמני ואגרת השגחה של הכונ"ר.
על מנת לאפשר קידום הדיון בהצעת ההסדר אני מורה כדלקמן:
החייב יפקיד בקופת הכונ"ר סכום של 5,000 ₪ כדמי רצינות ועם הפקדת סכום זה יעוכבו כל הליכי הגביה וההוצל"פ הננקטים כנגדו במסגרת ההליכים שצוינו בבקשתו.
ההצעה הינה לשלם את הסכום שידרש לצורך ההסדר ב – 12 תשלומים. עד לאישור ההסדר והחל מחודש מרץ, ישלם החייב לטובת נושיו בנוסף לסכום האמור, סך 500 ₪ לחודש. התשלומים יזקפו ויצטברו על חשבון הצעת החייב.
אני מורה על עיכוב יציאת החייב מהארץ, אשר נדרש להפקיד דרכונו במשרדי הכונ"ר בתוך 7 ימים.
מורה על מינויו של עו"ד יובל עציוני מ.ר 16450 כמנהל מיוחד זמני לביצוע ההסדר. המינוי הינו מתוך רשימת המנהלים המיוחדים של הכונ"ר במחוז הדרום. המנהל המיוחד יפקיד כתב התחייבות עצמית בסך 50,000 ₪.
על המנהל המיוחד הזמני לפרסם מודעות ב- 2 עיתונים יומיים, ארציים אודות קיומה של ההצעה וכן על זכותם של הנושים להגיש למשרדו תביעות חוב. במסגרת ההודעות יקבע מועד לכינוסה של אסיפת נושים שעל סדר יומה – דיון בהצעת החייב.
מועד האסיפה יקבע בשים לב לזכות הנושים להגיש תביעות חוב בתוך 30 יום ממועד הפרסום.
פרסום המודעות יעשה בתוך 10 ימים מהמועד שבו יפעל החייב להפקיד בידי המנהל המיוחד הזמני תשלום בגין עלויות הפרסום, כנהוג אצל הכונ"ר.
בתוך 15 יום, ישגר המנהל המיוחד הזמני בדואר רשום, לכל אחד מנושי החייב עותק מהחלטה זו.
המזכירות תודיע לחייב וכן לעו"ד יובל עציוני אודות החלטה זו.
יודגש כי על החייב לקיים חיוביו באופן שוטף ורצוף. כמו כן, ככל שסך החובות המאושרים יעלה על הסכום הנזכר בבקשת החייב, יהיה על החייב להבטיח, בכל מקרה, תשלום דיבידנד לנושים בשיעור שלא יפחת מ- 30%, לאחר הפחתת ההוצאות.
מינויו של המנהל המיוחד הזמני יכנס לתוקפו עם הגשת התחייבות המנהל המיוחד, בנוסח המקובל.
ניתנה היום, ט' אדר תשע"ג, 19 פברואר 2013, בהעדר הצדדים.