ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות טבריה
|
670-06-08
30/12/2010
|
בפני השופט:
רים נדאף
|
- נגד - |
התובע:
מוחמד אבו סאלח
|
הנתבע:
בית ספר אלביאן
|
פסק-דין |
פסק דין
1.בפניי תביעה כספית ע"ס 5,400 ₪ בגין מערכת מרכזיית טלפונים שהתקין התובע כנטען אצל הנתבע, שהוא בי"ס תיכון בכפר סח'נין. התובע טוען כי הוציא חשבונית מס על שם הנתבע, החשבונית נחתמה ע"י מנהל בית הספר, אך טרם שולמה.
מנהל הנתבע, מר פריד חליליה, טוען כי אין יריבות בין התובע לנתבע, כי הנתבע אינו אישיות משפטית שיכולה להיות צד להליך משפטי, וכי על התובע להפנות את התביעה לעיריית סח'נין, האחראית על אספקת הציוד של ביה"ס.
2.ביום 27.12.10 התקיים דיון בו שמעתי את טענות הצדדים. לאחר ששמעתי את הטענות ועיינתי במסמכים שוכנעתי כי דין התביעה להידחות.
3.לפי עדותו של התובע, וכפי שעולה מאישורו של מנהל ביה"ס על גבי החשבונית שצורפה לכתב התביעה, הוכח בפניי כי אכן הורכבה מרכזיית טלפונים ע"י התובע בבית הספר, אלא שבית ספר אינו אישיות משפטית שיכולה להוות בעל דין בהליך שיפוטי. בעל הדין הנכון של התובע הוא אותו גוף שמופקד על מבנה ביה"ס, רכושו, תחזוקתו, ורכישת ואספקת הציוד שלו, במקרה דנן הרשות המקומית האחראית על ביה"ס מבחינה זו, ואשר נמצא הוא בתחום שיפוטה.
4.לפיכך, ולאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה כנגד הנתבע, מבלי שקביעה זו תהווה מעשה בית דין בנוגע לאותו חוב כנגד כל גוף אחר. בנסיבות העניין אינני עושה צו להוצאות.
ניתן היום, כ"ג טבת תשע"א, 30 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת