מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אבו חמד נ' אקשיקר ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אבו חמד נ' אקשיקר ואח'

תאריך פרסום : 09/06/2011 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום רמלה
45887-11-10
09/06/2011
בפני השופט:
דן סעדון

- נגד -
התובע:
1. טארק אבו חמד
2. טארק אבו חמד

הנתבע:
1. אורן אקשיקר
2. אילנית אקשיקר
3. אורן אקשיקר
4. אילנית אקשיקר

החלטה,החלטה

החלטה

בפני

כב' הרשם דן סעדון

תובע/ משיב

טארק אבו חמד

ע"י עו"ד אבו-חמד

נגד

נתבעים/ מבקשים

1.אורן אקשיקר

2.אילנית אקשיקר

ע"י עו"ד וושדי

החלטה

לפניי בקשת רשות להתגונן בפני תביעה כספית בסדר דין מקוצר לתשלום פיצויי מוסכם בגין הפרתו הנטענת של זיכרון דברים שנחתם בין הצדדים להליך זה. השאלות שבמחלוקת הן, בין היתר, האם השתכלל זיכרון הדברים שנחתם בין הצדדים לכלל הסכם מחייב ואם כן – האם רשאים המבקשים לחזור בהם מן ההסכם על פי הוראותיו או לבטלו מכוח דיני הטעות.

הרקע העובדתי

המשיב זכאי להירשם כבעל זכויות בדירה ברחוב בן-גוריון ברמלה (להלן:"הדירה"). המבקשים הם בני זוג שחיפשו דירה לצורך רכישתה.

המבקשים פנו אל ב"כ המשיב והתעניינו ברכישת הדירה. בפגישה נוספת, שנייה במספר, נוהל בין הצדדים מו"מ שבסופו נחתם מסמך הנושא כותרת "זיכרון דברים" (להלן: "זיכרון הדברים").

בזיכרון הדברים צוין בין היתר מחיר הדירה (630,000 ₪), לוח תשלומים ועוד. בין היתר נקבע כי "הצדדים מסכימים לחתום על הסכם מפורט עד ליום 12.11.10 אשר יחליף ויבוא במקום זיכרון דברים זה" (סעיף 4). עוד סוכם כי לקונים, קרי המבקשים, קיימת אפשרות לחזור בהם מזיכרון הדברים עד ליום 11.11.10 שעה 12.00 אם יציגו חוות דעת שמאי מוסמך המקובל על המוכר, קרי: המשיב, כי קיימים ליקויים בצנרת הדירה ובמערכת החשמל הדורשים תיקונים בעלות העולה על 20,000 ₪ (להלן: "זכות החזרה מזיכרון הדברים"). סעיף 9 לזיכרון הדברים קובע כי צד שיפר את הוראות זיכרון הדברים או יחזור בו מהעסקה יפצה את הצד הנפגע בסך 63,000 ₪.

הלכה למעשה חזרו בהם המבקשים מן העסקה ולא אבו לרכוש את הדירה. משכך, פנה המשיב והגיש תביעה זו לחייב את המבקשים בתשלום הפיצוי המוסכם.

בבקשה זו טוענים המבקשים מספר טענות חלופיות: האחת, כי זיכרון הדברים הינו אך שלב במו"מ בין הצדדים שלא השתכלל להסכם מחייב. השנייה, כי בהינתן שזיכרון הדברים עולה כדי הסכם מחייב היו המבקשים לחזור בהם ממנו והם עשו שימוש כדין בזכות זו. השלישית, כי יש להפחית סכום הפיצוי המוסכם נוכח היעדר כל נזק למשיב. רביעית, נאמר כי המבקשים הוטעו בנוגע למצבה של הדירה ועל כן היו זכאים לבטל את ההתקשרות בעילת הטעיה.

דיון והכרעה

(א) תוקפו של זיכרון הדברים

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ