ת"א
בית משפט השלום עכו
|
1960-08
21/05/2012
|
בפני השופט:
ג'מיל נאסר
|
- נגד - |
התובע:
מיתה אבו חמדה
|
הנתבע:
כלל חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
1.בפניי בקשה למינוי מומחה רפואי בתחום האוטופדי עפ"י סעיף 6 א' (א) לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה - 1975.
2.עפ"י החלטה קודמת שניתנה בתיק, הגישו ב"כ הצדדים את סיכומי טענותיהם בבקשה הנ"ל, והתיק הונח בפניי למתן החלטה.
3.בבקשה למינוי מומחה רפואי בוחן בית המשפט אם קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות עקב התאונה. נפסק כי לא בקלות דוחה בית המשפט את בקשת הנפגע למינוי מומחה רפואי, דחייה שיש עמה סגירת הדלת בפניו להוכיח את הפגיעה והנכות שלהן הוא טוען. ראו לעניין זה: רע"א 1338/90 גבריאל שיק נ' רונית מטלון ואח' פד"י מ"ד (2) עמ' 216. רע"א 863/93 התעשיה האווירית לישראל בע"מ ואח' נ' רחמים קמחי ואח' פד"י מ"ז (4) 815.
4.עפ"י המבחן הנ"ל, בחנתי את המסמכים הרפואיים שצורפו לתיק בית המשפט וכן נתתי דעתי לטענות הצדדים בסיכומים, ואני מחליט לקבל את הבקשה.
5.אני מחליט למנות את המומחה: ד"ר חאלד אסלאן, בית חולים בני ציון חיפה.
המינוי הינו בכפוף לכך שהמומחה אינו עוסק במתן חוות דעת פרטיות עבור בעלי הדין או באי כוחם לעיל.
6.שכרו של המומחה ישולם, בשלב זה, ע"י הנתבעת.
7. הפנייה אל המומחה הרפואי תעשה בהתאם להוראות תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז - 1986.
8. תזכורת עיון פנימית לעוד 45 יום.
ניתנה היום, כ"ט אייר תשע"ב, 21 מאי 2012, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת