ס"ע
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
25592-10-12
25/06/2013
|
בפני השופט:
מירי שי-גרינברג
|
- נגד - |
התובע:
סעיד אבו דולה
|
הנתבע:
פסגות א. בע"מ
|
|
החלטה
1.בפני בקשת התובע לתיקון כתב התביעה ("הבקשה"). בבקשתו פירט התובע את נוסח התיקונים שהוא מבקש לכלול בכתב התביעה המתוקן.
2.על פי נוסח כתב התביעה המתוקן המבוקש, צומצמו רכיבי התביעה שעניינם שכר עבודה, דמי מחלה, פיצויי פיטורים, דמי הבראה, פדיון חופשה שנתית ותוספת שכר מינימום ענפית. בנוסף, יתווסף רכיב תביעה שעניינו ביטוח פנסיוני בשיעור 6% מהשכר והוגדל הסכום הנתבע בגין ימי חג.
3.ביסוד הבקשה הטענה שהנתבעת העבירה לתובע דוחות נוכחות לתקופה שמחודש 2/11 עד 7/11, וכי מהתאמתם אל מול תלושי השכר הרלבנטיים עולה שהנתבעת לא שילמה לתובע את מלוא השכר המגיע לו בגין עבודה בשעות נוספות ובחג.
4.הנתבעת מתנגדת לבקשה וטוענת בתגובתה כי התובע הוסיף בתביעתו המתוקנת רכיב חדש שנוגע להפרשות לפנסיה רכיב שלא נזכר בתביעה המקורית, ולא הוזכר בבקשה. לטענת הנתבעת יש לדחות את הבקשה מאחר שלא צורף תצהיר מטעם התובע, ומהטעם שהתובע לא נימק מדוע הוא מבקש להוסיף רק עתה רכיב תביעה שנוגע לפנסיה.
5.דרך המלך היא שלכל צד להליך משפטי הזכות, בכל עת ובכל שלב, לעתור לתיקון כתב טענות שהגיש. זאת כיוון שהמטרה העיקרית בתיקון כתבי טענות היא להעמיד את כלל השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת בין הצדדים לבירור המשפטי. לכן, ערכאת המשפט תיעתר לבקשה לתיקון כתב טענות, בכל שלב, אלא אם עלול להיגרם לצד האחר עוול מהותי שאינו בר פיצוי.
על כן, בבואו לדון בבקשה לתיקון כתב טענות שומה על בית הדין להשוות לנגד עיניו כי מטרת ההליך השיפוטי לרדת לחקר האמת, ומכאן שאינטרס גילוי האמת ומיצוי הבירור המשפטי עד תום גובר על אינטרסים לגיטימיים של בעל הדין שכנגד, ובלבד שלא מדובר בנזק שאינו ניתן לתיקון בפסיקת הוצאות.
6.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
בדיון מוקדם שהתקיים בפני ביום 13/1/13, ציין בא כוח התובע כי התביעה לדמי חג הסתמכה על נתונים כלליים מאחר שבעת הכנת התביעה לא היו בידיו דוחות הנוכחות של התובע. בתום הדיון הבהיר בא כוח התובע כי לאחר שיושלם הליך הגילוי והעיון במסמכים, והנתבעת תמציא לו את דוחות הנוכחות, ישקול התובע להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה. אכן הנתבעת צודקת בטענתה שהתובע לא הסביר בבקשתו מדוע התווסף לכתב התביעה המתוקן רכיב תביעה שעניינו ביטוח פנסיוני, אולם אני סבורה שבנסיבות העניין יש לאפשר את התיקון המבוקש, כך שמלוא המחלוקת תהיה פרושה בפני בית הדין, כעולה מדוחות הנוכחות שהומצאו לתובע לאחר הגשת התביעה המקורית.
סוף דבר:
7.אני נעתרת לבקשת התובע לתיקון כתב התביעה.
(א)כתב התביעה המתוקן שצורף לבקשה מתקבל לתיק.
(ב)לא נדרשת השלמת אגרה נוכח סכום רכיבי התביעה שהתווספו.
8.הנתבעת רשאית, ככל שתימצא לנכון, להגיש כתב הגנה מתוקן, וזאת בתוך 30 ימים מהיום. העתק יומצא במישרין לתובע.
9.דיון מוקדם יתקיים בפני ביום 15/10/13 בשעה 09:00. על הצדדים להתייצב לדיון באופן אישי, ולהביא עמם את כל המסמכים הרלבנטיים שברשותם.
10.ככל שיוגש כתב הגנה מתוקן, יישא התובע בהוצאות שכר טרחת בא כוח הנתבעת בסך 1,500 ש"ח, אשר ישולמו לידי הנתבעת בתוך 30 יום מעת שיומצא לתובע כתב ההגנה המתוקן.
ניתנה היום, י"ז תמוז תשע"ג, (25 יוני 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.