עפ"ת
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
34445-06-13
22/08/2013
|
בפני השופט:
טלי חיימוביץ
|
- נגד - |
התובע:
סלמאן אבו גודר
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
פסק-דין |
פסק דין
ערעור על גזר דין של בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע (כב' השופטת גרבי), בתיק פ"ל 2970-07-12 מיום 12.6.13, לפיו הורשע המערער על פי הודאתו, בעבירות של עקיפה כאשר הדרך אינה פנויה ונהיגה בזמן פסילה, ונידון לעונשים של פסילת רישיון נהיגה בפועל ל- 24 חודשים, 140 שעות של"צ, קנס כספי, התחייבות ועונשים מותנים.
ב"כ המערער עותר כנגד אורך תקופת הפסילה וטוען, כי מדובר בעונש החורג לחומרא באופן מופרז מהסביר וממתחם העונש ההולם, ואינו מתחשב בהתנהגותו של המערער בנסיבות המקרה, בתקופה שחלפה מאז ביצוע העבירה ובהיותו של המערער מפרנס יחיד ונהג משאית במקצועו, כך ששלילה ארוכה תפגע בפרנסת משפחתו.
לטענת ב"כ המערער, בית משפט קמא לא נימק את אורך התקופה, ולא ברור כיצד הגיע לקביעה אליה הגיע. התסקיר שהוגש בעניינו של המערער ממליץ על ענישה שיקומית בדמות של"צ, וגם עברו התעבורתי ניתן להבנה בהיותו נהג רכב מקצועי. עוד טען הסנגור, כי החל משנת 2006 לא הורשע המערער בעבירת תעבורה חמורה. ב"כ המערער הזכיר גם כי המערער היה עצור בגין תיק רצח במשך 13 חודשים, ולכן לא ביצע את עבירה מספר 89 משנת 2006. עוד נטען, כי המערער היה במעצר בית מלא במשך חצי שנה בגין תיק זה, ורק לאחר מכן התאפשר לו לצאת לעבודה. היות ומקצועו היחיד הוא נהג משאית, לא התאפשר לו לצאת לעבוד.
על כן, עותר ב"כ המערער להסתפק בתקופת הפסילה בת שנה שכבר ריצה המערער.
ב"כ המשיבה מתנגד לקבלת הערעור. לטענתו, המערער ביצע עקיפה בדרך לא פנויה, נפסל מנהלית על ידי קצין משטרה, וכבר למחרת שב לנהוג. על כן הוכיח המערער שהוא אינו מכבד את החוק. למערער 109 הרשעות תעבורה, בוותק נהיגה של 22 שנה, ובעבר כבר הושתו עליו שתי תקופות פסילה. אין מדובר בעונש שחורג מהמתחם.
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, נחה דעתי כי דין הערעור להידחות.
בית משפט קמא שקל את כל השיקולים הרלוונטיים, בין היתר חומרת העבירה ועברו התעבורתי של המערער. בית משפט קמא נתן דעתו לכך שלמערער 108 הרשעות תעבורה קודמות (נכתב בטעות 104 בגזר הדין), אולם מאידך, רוב העבירות הן עבירות מסוג ברירת משפט ועבירות טכניות כגון עבירות מסמכים, חניה, אורך ומשקל. כן נתן בית משפט קמא דעתו לכך שבעשר השנים האחרונות הורשע בארבע עבירות מהירות בלבד, ובעבירה אחת של אור אדום משנת 2006. בנסיבות אלה נמנע בית משפט קמא מהשתת עונש של מאסר בפועל והסתפק בעונש של"צ, בין היתר בשים לב לכך, שהמערער היה נתון במעצר בית למשך חצי שנה.
מתחם העונש ההולם בעבירה של נהיגה בפסילה, הינו רחב ונע בין שישה חודשי פסילה ועד חמש שנים, וזה עוד מבלי להזכיר את העבירה המסוכנת ביותר של עקיפה בדרך לא פנויה. לפיכך, העונש הינו בתחום המתחם. אני גם סבורה שהוא נמצא ברף ראוי על פני המתחם, בהתחשב בעובדה שמדובר בעבריין תעבורה (ואיני רואה בעבירות משקל עבירות טכניות), ובהתחשב בכך שלא הושת עליו מאסר בפועל.
אשר על כן, אני דוחה את הערעור.
ניתן והודע היום, ט"ז אלול תשע"ג, 22 אוגוסט 2013, בהעדר הצדדים.