בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע
|
949-08-10
19/08/2010
|
בפני השופט:
דוד לנדסמן
|
- נגד - |
התובע:
ג'אבר אבולקיעאן
|
הנתבע:
מדינת ישראל תביעות – בהעדר
|
|
החלטה
בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית אשר הוטלה על המבקש ביום 01/08/10, לאחר שנמסר לו זימון למשפט וכתב אישום המייחס לו עבירת מהירות של 137 קמ"ש במקום 90 קמ"ש, בניגוד לתקנה 54 (א) לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961 ( להלן: "התקנות").
במסגרת נימוקיו, טען ב"כ המבקש, כי צו הפסילה המנהלית דינו להתבטל עקב העדר כיול של מכשיר הדבורה, אשר באמצעותו מדדה משטרת ישראל את מהירות המבקש. לדבריו, משטרת ישראל צריכה לפעול בהתאם להחלטות שנקבעו בבית המשפט ולהעביר את מכשירי המדידה שלה כיול במעבדה מוסמכת וכמצופה ממנה. ב"כ המבקש, תמך בקשתו על קביעתה של כב' השופטת חני סלוטקי מבית המשפט המחוזי בבאר שבע בע"ח 10-07-21240, לפיה, בעקבות פרשת לוין, ניתן ללמוד כי נדרש כיול לכל מכשיר מדידת מהירות בו עושה שימוש משטרת ישראל ולא משנה באיזה מכשיר מדובר. בעניין זה הוסיף ב"כ המבקש, כי משטרת ישראל לא צירפה לחומר הראיות כל תעודה או אישור המצביעים על כך שהמכשיר אשר באמצעותו מדדו את מהירות המבקש, עבר כיול.
ב"כ המשיבה, הביעה התנגדותה להחזרת רשיון הנהיגה וזאת מכמה סיבות:
לטענת ב"כ המשיבה, החלטת כב' השופטת סלוטקי אינה מפורטת וקיימת סבירות שיערערו עליה.
בחינת עברו התעבורתי של המבקש מראה כי המבקש מהווה סכנה למשתמשים בדרך. מדובר בנהג חדש משנת 2009, אשר צבר לחובתו 6 הרשעות קודמות ובינהן הרשעה על עבירת מהירות.
בנוסף, קיימת הודאתו של המבקש, לפיה, הודה כי נסע מהר.
ב"כ המבקש, הציג נימוק עיקרי לביטול צו הפסילה המנהלית והוא העדר כיול של מכשיר הדבורה. לגבי נימוק זה, סבורני כי דין הטענה להידחות וזאת כמפורט להלן:
איני חולק על קביעתה של כב' השופטת סלוטקי, לפיה, כל מכשיר מדידה באשר הוא, חייב לעבור כיול, על ידי משטרת ישראל, במעבדה מוסמכת וכנדרש. אולם במקרה שלפנינו מדובר במכשיר הדבורה, אשר ניתנה בעניינו החלטה עקרונית, על ידי כב' השופט אלון אופיר. בהחלטה זו, נקבע כי מכשיר הדבורה עובר כיול קרי-בדיקה לבחינת רמת דיוקו של המכשיר ברמה המעבדתית, דבר שהוכח על ידי המומחים שהופיעו מטעם התביעה, שדאגו לצרף אישורים ותעודות הרלוונטיות לעניין זה. מפנה לקביעת כב' השופט אלון אופיר ב-ת 5729/08 (ב"ש) מ"י נגד ציטרון צבי , פורסם באתר המשפטי נבו, עמוד ים 41-42:
"בדיקות תקופתיות למכשיר –
לדברי ע.ת 2 מטרת הבדיקה התקופתית היא לוודא את דיוק המכשיר ותקינות הפעלתו בסיום הביקורת התקופתית.
בהתאם לחוברת תחזוקה שניפק היצרן יחד עם המכשיר, הפיקה משטרת ישראל את נוהל "התקנה תחזוקה וביקורת למד מהירות מדגם BEE III IL" (נספח 8 לחוות הדעת)
על פי דרישת היצרן יש לבצע בדיקות תחזוקה במעבדת המשטרה אחת לשנה.
הבדיקות מבוצעות לפי הוראות היצרן.
משטרת ישראל קבעה כי בדיקותיה יבוצעו אחת לחצי שנה באופן קבוע. (עמ' 18 בת-3)
טופסי הביקורת ודוח הבדיקה של המכשיר איתו בוצעו הניסויים צורפו ופורטו בנספח 9 לחוות הדעת.
המכשיר נמצא תקין לחלוטין.
בהתאם לחוות הדעת, מבוצעות הבדיקות התקופתיות בתא בדיקה יעודי שסופק ע"י היצרן ואשר מסוגל לדמות מצבי הפעלה שונים למכשיר כולל מהירויות שונות הן של רכב המטרה והן של הרכב המודד.
בתום כל בדיקה מופק טופס בדיקה תקופתי המתעד את הבדיקות ותוצאותיהן.
לפי חוות הדעת – ביצוע בדיקות תקופתיות בהתאם להוראות יצרן המכשיר וקבלת תוצאות תקינות, מבטיחים שמירת דיוק המכשיר לאורך זמן".