בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע
|
1166-07-10
14/07/2010
|
בפני השופט:
איילת גרבי
|
- נגד - |
התובע:
מתן אבוטבול ע"י ב"כ עוה"ד יאיר גרוס
|
הנתבע:
מדינת ישראל ע"י ב"כ הגב' טלי כהן
|
|
החלטה
1.זו החלטה בבקשה להורות על ביטול פסילתו המנהלית של המבקש מהחזקת רשיון נהיגה, כפי שהוטלה עליו על יד קצין המשטרה ביום 1.7.10 וזאת למשך 30 יום.
העבירה שיוחסה למבקש הינה עבירה של נהיגה בשכרות כאשר נמדד ריכוז אלכוהול בליטר אויר נשוף של 380 מק"ג, כמות העולה על הכמות הקבועה בחוק.
2.לטענת ב"כ המבקש אין בידי המשיבה ראיות לכאורה לביצוע העבירה על ידי המבקש, וזאת בהסתמך על ההחלטה בעניין ת"ת (י"ם) 11893/07 מדינת ישראל נ. עוזרי עינת מלכה.
לטענת ב"כ המבקש דו"ח המאפיינים בעניינו של המבקש תקין לחלוטין והוא ביצע בהצלחה את כל מבחני הביצוע, ואף השוטר הבודק קבע שלא ניתן לקבוע אם מדובר בשיכור.
3.לטענת ב"כ המבקש בנסיבות העניין ישנו קושי ממשי בראיות לכאורה ועל כן יש להורות על ביטול החלטת הקצין לעניין הפסילה המנהלית.
4.לטענת ב"כ המשיבה פסק הדין בעניין עוזרי, איננו פסק דין חלוט ובימים אלה נדון ערעור על החלטה זו לפני בית המשפט המחוזי.
ב"כ המשיבה ציינה את הנתונים שנקבעו בדו"ח המאפיינים ואף הדגישה כי גם כמות של 380 מק"ג הינה כמות לא מבוטלת של אלכוהול.
למבקש רשיון נהיגה משנת 2007 וצבר לחובתו עד כה הרשעה אחת.
המבקש לא עשה כל שביכולתו על מנת למנוע את העבירה.
5.סבורני כי דין הבקשה להדחות מן הטעמים הבאים.
אמנם פסק הדין בעניין עוזרי קבע כי רף האכיפה יעמוד על 400 מק"ג בליטר אויר נשוף, ואולם עדיין הדגיש בית המשפט כך:
"ראוי להדגיש ולהבהיר שאין בקביעותינו בפסק דין זה משום אמירה שטווח האכיפה בין 240 ל-395 מק"ג הינו פסול. כל שנקבע שלמען הזהירות, בהעדר ידיעה מדוייקת ומאחר והמכשיר טרם נבדק על ידי מומחים כנדרש, יורחק זמנית קו האכיפה ויקבעו שולי בטחון חדשים...." (עמ' 101).
6.באשר לבדיקת המאפיינים ציין בית המשפט כי ניתן לבדוק את השפעת צריכת האלכוהול על ידי בדיקת המאפיינים, לנסות ולראות כיצד מבצע הנהג השותה פעולות הדורשות שליטה קוגנטיבית.
עוד ציין בית המשפט כי החסרון הברור בבדיקה זו הוא כי הבדיקה אינה מדוייקת, סובייקטיבית ותוצאותיה יתבססו על תיאורו ותחושותיו של השוטר הבודק, על כן קבע בית המשפט כי מאחר שקשה לבדוק רמת שכרות באמצעות בדיקת מאפיינים למעט במקרים קיצוניים, קיים צורך בבדיקה מדעית אובייקטיבית אשר תיתן אינדיקציה של רמת האלכוהול בגופו של נבדק בנקודת הבדיקה (עמ' 12 לפסק הדין).
7.על כן, כפי שבצדק טען ב"כ המבקש, בנוסף לבדיקה המדעית באמצעות מכשיר "הינשוף" קיימת גם בדיקת המאפיינים, אשר תובא בחשבון לעניין השאלה האם נאשם נהג בשכרות, אף אם רמת האלכוהול שנמדדה בגופו נמוכה מן הרף שקבע בית המשפט בעניין עוזרי.
כפי שקבע כאמור בית המשפט בעניין עוזרי, בדיקת המאפיינים הינה סובייקטיבית ומסתמכת על התרשמותו של השוטר הבודק.
בענייננו לא ניתן לומר לטעמי, כפי שמבקש ב"כ המבקש לטעון כי בדיקת המאפיינים תקינה לחלוטין.
8.עיון בבדיקת המאפיינים מעלה כי ריח האלכוהול מפיו של המבקש היה חזק מאד, הופעתו מרושלת, התנהגותו רדומה ועיניו אדומות מאד.
נכון שהמבקש עבר את מבחני הביצוע בהצלחה, ואולם בפרק המיועד לציון התרשמותו הכללית של השוטר האם הנהג נראה תחת השפעת אלכוהול, ציין השוטר כי לא ניתן לקבוע זאת.