בית המשפט גזר על הנהג - בעל רקורד של עשרות עבירות כולל נהיגה תחת השפעת סמים - 200 שעות שירות לתועלת הציבור: "מאמין לו שהתבלבל ברמזורים"
בית המשפט לתעבורה במחוז מרכז גזר לאחרונה על נהג שעבר באדום ודרס אישה בעשור השמיני לחייה 200 שעות שירות לתועלת הציבור, בנוסף לשלילה של פחות משנה, קנס ופיצוי מזעריים ועונשים על תנאי. "אני נותן אמון בטענת הנאשם לפיה התבלבל ברמזורים ואין מדובר בניסיון 'לגנוב' את הרמזור", כתב השופט עידן שניר.
התאונה שבמוקד ההליך אירעה לפני כשלוש שנים, ביוני 2022, בצומת הרחובות הרצל ועולי הגרדום שבראשון לציון. לפי כתב האישום, הנאשם (48) עבר את הצומת ברמזור אדום ופגע בעוצמה בהולכת רגל קשישה, שהייתה אז כבת 73, אשר חצתה באותם רגעים מעבר חציה באור ירוק.
תוצאות התאונה היו קשות: הולכת הרגל פונתה למיון כשהיא מורדמת ומונשמת, ואובחנו אצלה חבלות במוח לרבות דימומים, שברים בפנים וחבלות בצוואר. היא אושפזה בטיפול נמרץ למשך חמישה ימים. הנהג הפוגע הועמד לדין, הודה באשמה והורשע בעבירות של נהיגה כשברמזור אור אדום, נהיגה בקלות ראש, התנהגות הגורמת נזק וגרימת חבלה של ממש.
בשלב הטיעונים לעונש עתרה המדינה להשית על נהג המכונית מאסר למשך תשעה חודשים לצד שלילה ארוכה, קנס או פיצוי לנפגעת ועונשים על תנאי. לעמדתה מדובר ברשלנות גבוהה שגרמה לפציעה חמורה. בהקשר לכך הובלט הרקורד ה"מרשים" של הנאשם: 31 הרשעות קודמות, ביניהן נהיגה תחת השפעת סמים.
מנגד טענה ההגנה שיש להסתפק בשל"צ. בנוסף התבקש בית המשפט להגביל את עונש הפסילה לשנה לכל היותר, על רקע עבודת הנאשם בחלוקת עלונים. לגוף העניין נטען שהנהג התבלבל בין שני רמזורים סמוכים ולא התכוון לעבור באור אדום. במילותיו האחרונות לפני גזירת דינו הביע זעזוע, צער וחרטה עמוקים על שאירע, ואף נכונות להתחלף עם הנפגעת שהינה "בגיל של אימא שלי" - אם רק היה יכול.
"הרשעותיו הקודמות התיישנו"
השופט שניר דחה את עמדת המאשימה שלפיה העונש המתאים בנסיבות העניין הוא מאסר. השופט קבע אומנם שמדובר ברשלנות גבוהה אשר הובילה לפגיעה רב-מערכתית אצל הקשישה, הכוללת שברים מרובים, וכי רק בדרך נס לא הסתיימה התאונה בתוצאה קטלנית או בנזקים ארוכי טווח.
אלא שמן העבר השני, התקבלה גרסת הנהג לפיה מלכתחילה לא הייתה לו כוונה לעבור באדום. "אני נותן אמון בטענת הנאשם לפיה התבלבל ברמזורים ואין מדובר בניסיון 'לגנוב' את הרמזור", כתב השופט. גם בקשת התביעה להחמיר עם הנאשם בשל עברו הפלילי והתעבורתי העשיר נדחו, שכן לדברי השופט מדובר בהרשעות שאבד עליהן הכלח, כלומר שהתיישנו.
לבסוף זקף השופט לטובת הנהג את לקיחת האחריות מצדו, את הבעת הצער והחרטה הכנים, ואת שלוש השנים שחלפו מאז התאונה. הוא הדגיש בקשר לכך שהעיכוב בבירור אשמתו לא נגע אליו אלא להחלפת המותב עקב פרישת השופטת שמונתה לטיפול בתיק, כמו גם למצב הביטחוני ומלחמת "חרבות ברזל".
החלטת השופט בסופו של יום הייתה לגזור על הנאשם עונש קל יחסית, של 200 שעות של"צ, לצד 11 חודשי פסילה בפועל, 1,500 שקל קנס ו-2,500 שקל פיצוי לנפגעת. בנוסף הושתו על הנהג מאסר ושלילה על תנאי, כמו גם צו מבחן לחצי שנה.
- ב"כ המאשימה: עו"ד קורל מרקוביץ'
- ב"כ הנאשם: עו"ד לירז דרזי ועו"ד דימה קרביצקי
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.