- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תבעה 25,000 שקלים פיצוי בגין איחור אוטובוס, ותקבל 800 שקלים בלבד
לפסק הדין בעניין שנהב אטיה נגד קווים תחבורה ציבורית
התובעת טענה כי אוטובוס של חברת קווים איחר מספר פעמים, ותבעה פיצוי של 25,000 שקלים. ביהמ"ש פסק לה פיצוי של 800 שקלים בלבד, וקבע: מדובר בשימוש לרעה בהליכים.
התובעת, אשר עבדה בתקופה הרלוונטית כמתמחה במשרד עורכי דין, נסעה באופן קבוע בקו 56 שהפעילה חברת קווים. לטענתה, בתקופה של שבעה חודשים, איחר האוטובוס שמונה פעמים, והדבר גרם לה לאחר לעבודתה. התובעת טענה, כי האיחורים פגעו מאד בתדמיתה במשרד בו עבדה, ואף לא התאפשר לה להשאר במשרד זה לאחר תום ההתמחות.
התובעת הגישה תביעה של 25,000 שקלים לבית המשפט לתביעות קטנות בת"א, במסגרתה דרשה פיצוי של 2,500 שקלים בגין כל איחור, וכן 5,000 שקלים בגין הוצאות פרסום של פסק הדין בעיתונות לכשינתן.
חברת קווים טענה, כי בארבעה מתוך שמונת מקרי האיחורים הנטענים, מכשיר ה GPS המותקן באוטובוס הראה כי האוטובוס הגיע בזמן, ואילו לגבי ארבעה מקרים נוספים, הודתה כי אכן היה איחור, אך הוא נבע מתקלות שלא ניתן היה לצפות מראש. בגין איחורים אלה, הציעה קווים לתובעת פיצוי של 85.60 שקלים (שתי כרטיסיות), אך היא סירבה לכך.
התביעה נופחה הרבה מעבר לפרופורציה
השופטת מיכל ברק נבו קיבלה את התביעה באופן חלקי בלבד. נקבע, כי חברת קווים הוכיחה כי האוטובוס איחר בארבעה מקרים בלבד, אך גם בגין ארבעת המקרים הללו, זכאית התובעת לפיצוי גבוה מזה שהציעה החברה.
עם זאת, הביעה השופטת ביקורת על התנהלות התובעת אשר הגישה תביעה בסכום שאינו פרופורציונאלי כלל לנזק שנגרם לה.
"נראה לי, כי המקרה שלפנינו מהווה דוגמא לתביעה שנופחה הרבה מעבר לפרופורציה הראויה לה..." כתבה השופטת, והוסיפה, כי על מנת להגשים בצורה יעילה את מטרתו של בית המשפט לתביעות קטנות, יש לצמצם ככל האפשר את תופעת הגשת תביעות מופרכות, מוגזמות ובוטות.
עוד נקבע, כי הדרישה לפיצוי של 5,000 שקלים בגין הוצאות פרסום פסק הדין בעיתונות, הינה מופרכת. בעקבות התנהלות זו, ולמרות שהתובעת זכתה בחלק מהתביעה, נקבע, כי היא אינה זכאית להוצאות משפט. קווים חויבה כאמור לשלם לתובעת פיצוי של 800 שקלים.
לפסק הדין בעניין שנהב אטיה נגד קווים תחבורה ציבורית
למדור: צרכנות ותיירות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
