חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ציירת שהעתיקה חלקים מציור של ראובן רובין אינה בעלת זכות היוצרים בציור

מאת: שירה הימן, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מזין נגד ארטשופ

בית משפט השלום בת"א דחה תביעה של ציירת שטענה כי הגלריה הנתבעת הפרה זכויות יוצרים שלה בשלושה ציורים, כשמכרה העתקים והדפסים מפרים, ללא הרשאתה, תוך סילוף יצירותיה וללא הענקת קרדיט.

התובעת טענה כי הגלריה מחקה את חתימתה בשלשה מציוריה, ובנוסף ביצעה שינויים קלים בציורים, יצרה מהם עותקים ומכרה אותם. הגלריה טענה לעומת זאת, כי התובעת מנכסת לעצמה סגנון ציור שאינו שלה, מוניטין שאינו שלה וזכויות יוצרים שאינן שלה, שכן כרבים אחרים, מציירת התובעת בסגנונו של הצייר הידוע ראובן רובין ז"ל שצייר ציורים רבים של נופי הגליל.

השופטת ניב ריבה קבעה, כי הרעיון לצייר נוף גלילי, הוא רעיון השייך לנחלת הכלל ולאיש אין זכויות בו. עם זאת, נקבע כי ציור התובעת אינו רק שואב השראה מיצירת הצייר רובין, אלא שהועתקו ממנה חלקים ממשיים ומהותיים, ואילו השינויים שערכה התובעת בציור אינם משמעותיים. לפיכך, הציור הנדון אינו מקיים את דרישת המקוריות על מנת שתקום זכות יוצרים לתובעת.

לפסק הדין בעניין מזין נגד ארטשופ

למדור: תקשורת וקניין רוחני

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות