ע"א 2392/99 אשרז עיבוד נתונים בע''מ ואח' נ' טרנסבטון בע''מ ואח'
בית המשפט העליון קבע כי פקודת זכויות היוצרים, המעניקה הגנה לתוכנת מחשב בשפת המקור ובשפת היעד, לא מאפשרת לפסוק פיצוי נפרד בגין הפרת כל אחת מהן, היות והן אינן יצירות שונות.
חברת אשרז תבעה את עובדיה לשעבר בגין העתקת תוכנות ומודולים המרכיבים אותה, וטענה כי יש לפסוק פיצויים סטטוטוריים נפרדים לגבי העתקת כל מודול בכל אחת מהשפות.
השופטת שטרסברג-כהן קבעה כי על אף שייתכנו מקרים בהם תנתן הגנה נפרדת לכל מודול, במקרה הנדון לא ניתן לראות בהם יצירה עצמאית בת הגנה במסגרת זכויות היוצרים אלא, הן מהוות חלק אינטגרלי מהתוכנה והעתקתם מהווה הפרת זכות יוצרים אחת. בנוסף, התוכנה בשפת היעד מהווה "שיקוף" של התוכנה בשפת המקור והפרתן היא הפרה אחת.
ע"א 2392/99 אשרז עיבוד נתונים בע''מ ואח' נ' טרנסבטון בע''מ ואח'
למדור תקשורת, אינטרנט וקניין רוחני
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.