חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פיצויים סטטוטוריים לפי פק' זכויות יוצרים בהעתקת תוכנות

מאת: לירון לב | תאריך פרסום : 22/07/2003 14:43:00 | גרסת הדפסה

ע"א 2392/99 אשרז עיבוד נתונים בע''מ ואח' נ' טרנסבטון בע''מ ואח'

בית המשפט העליון קבע כי פקודת זכויות היוצרים, המעניקה הגנה לתוכנת מחשב בשפת המקור ובשפת היעד, לא מאפשרת לפסוק פיצוי נפרד בגין הפרת כל אחת מהן, היות והן אינן יצירות שונות.

חברת אשרז תבעה את עובדיה לשעבר בגין העתקת תוכנות ומודולים המרכיבים אותה, וטענה כי יש לפסוק פיצויים סטטוטוריים נפרדים לגבי העתקת כל מודול בכל אחת מהשפות.

השופטת שטרסברג-כהן קבעה כי על אף שייתכנו מקרים בהם תנתן הגנה נפרדת לכל מודול, במקרה הנדון לא ניתן לראות בהם יצירה עצמאית בת הגנה במסגרת זכויות היוצרים אלא, הן מהוות חלק אינטגרלי מהתוכנה והעתקתם מהווה הפרת זכות יוצרים אחת. בנוסף, התוכנה בשפת היעד מהווה "שיקוף" של התוכנה בשפת המקור והפרתן היא הפרה אחת.

ע"א 2392/99 אשרז עיבוד נתונים בע''מ ואח' נ' טרנסבטון בע''מ ואח'

למדור תקשורת, אינטרנט וקניין רוחני

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום קניין רוחני

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ