חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עובדת סופר פארם זיכתה לקוחות ולקחה את הכסף לעצמה - האם תורשע בגניבה?

מאת: שירי אורן, עו"ד | תאריך פרסום : 14/03/2013 09:53:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נ' א.ע

עובדת סופר-פארם נהגה לדווח לקופה על זיכוי לקוחות בגין החזרת מוצרים אלא שבפועל, שילשלה את הזיכויים, שהצטברו לסכום של כ 18 אלף שקל, לכיסה. לאחר שהודתה במעשים, ביקשה העובדת להימנע מהרשעתה בשל מצבה הכלכלי והמשפחתי הקשה. ביהמ"ש קבע כי האינטרס הציבורי מחייב את הרשעתה, אך גזר עליה עונש של עבודות שירות לציבור בלבד.

בכתב אישום שהוגש נגד עובדת במחלקת הקוסמטיקה של סניף סופר פארם ברמת גן, נטען כי, במספר רב של פעמים, דיווחה על החזרת מוצרים על-ידי לקוחות, מבלי שהוחזרו באמת, ובפועל זיכתה את כרטיס האשראי הפרטי שלה בסכומים, שהצטברו לסך של כ- 18,000 שקל.

סנגורה של העובדת, שהודתה בגניבה, ביקש שלא להרשיעה. לטענתו, העובדת הינה אם חד-הורית הנמצאת במצוקה כלכלית, ללא כל תמיכה מצד משפחתה. בנוסף ציין, כי העובדת התחייבה להחזיר לסופר פארם את כל הכספים שנטלה, והסדירה עמה את החוב הכספי.

המדינה מנגד טענה, כי מדובר בעבירה חמורה של מעילה באמון שניתן בעובדת, וכי בנסיבות אלו, המצריכות הרתעה, יש להרשיעה ולהענישה.

גניבה ממעביד- עבירה חמורה

סגן הנשיא, השופט מרדכי פלד, קבע כי האינטרס הציבורי מחייב התייחסות מחמירה למעשי גניבה אשר מסבים נזק ממשי למעביד, בפרט כשהנאשמת ביצעה את העבירה מספר רב של פעמים, בצורה מתוחכמת ובמטרה להערים על מעסיקיה. לפיכך, נפסק כי היבט ההרתעה גובר על פני הנסיבות האישיות של העובדת, קשות ככל שיהיו.

עם זאת, נקבע כי מצבה המורכב של העובדת, מאמציה הניכרים לשקם את עצמה והעובדה שהשיבה את הגניבה, צריכים לקבל משקל הולם בכל הנוגע לקביעת עונשה. לפיכך, הורה השופט על הרשעת העובדת בעבירה של גניבה ממעביד, וגזר עליה עונש של 150 שעות שירות לציבור ושל 6 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים.

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נ' א.ע

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום פלילי
אסיר ביקש לצאת לחופשה כדי להילחם בעזה
אילוסטרציה: mostafa meraji on Unsplash

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ