- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סירב לפינוי-בינוי ויפצה את הדיירים במיליון ש'
דייר עקשן סירב לחתום על הסכם פינוי-בינוי, למרות הפצרות שאר הדיירים. ביהמ"ש קבע שסירובו אינו מוצדק וחייב אותו לשלם להם מיליון שקל.
בעלי דירות בשני בניינים ברמת השרון חתמו על הסכם פינוי-בינוי עם חברת "רמת השרון הירוקה". במסגרת העסקה, הדיירים יקבלו דירה חדשה וגדולה יותר, עם מעלית וחניה, ושוויה יעלה על הדירה הישנה. על אף יתרונות אלה, סירב דייר אחד לחתום על ההסכם.
לכתבות נוספות בנושא:
- סירבו לפרויקט פינוי-בינוי וישלמו 2.75 מיליון שקל
- נדחה ערעור דיירת שסירבה לפינוי-בינוי: ניסיון לקבל פיצוי כספי גבוה
משסירובו לא אפשר את תחילת הפרויקט, הגישו נגדו בעלי הדירות תביעה בבימ"ש השלום בהרצליה. לטענם, מתחם הבניינים הוכרז כשטח פינוי-בינוי ע"י הממשלה והתב"ע אושרה, אך הדייר נשאר בשלו, ככל הנראה כדי לסחוט את היזם ולהשיג יתרונות כספיים. לדבריהם, סירובו גורם להם לנזקים כספיים עצומים, ועלול גם לסכל את הפרויקט כולו.
התובעים הציגו חוו"ד שמאי מקרקעין, לפיה הרווח שיביא השיפוץ לכל בעל דירה עומד על 900 אלף שקל. לשיטתם, נזקיהם מסתכמים ב-7.8 מיליון שקל, אך לצרכי אגרה הם העמידו את תביעתם על מיליון שקל.
הנתבע טען, שבתחילה לא סירב לחתום על ההסכם ואפילו היה בין הראשונים להסכים לעסקה. לטענתו, סירובו נבע מהפרת הסכמות אליהן הגיע עם הקבלן לגבי אמו הקשישה והחולה, לפיהן הובטח לו שהיא לא תצטרך לעבור למגורים זמניים ותוכל פשוט לעבור ישירות לדירה החדשה. בנוסף טען שהפרויקט אינו כדאי מבחינה כלכלית.
בניינים אינם נבנים מלגו
השופט יעקב שקד קבע, שחוות הדעת שהציגו התובעים – שהנתבע לא סתר – מוכיחה שהעסקה כדאית. עוד קבע השופט, כי בניגוד לטענתו, הנתבע מעולם לא חתם על הסכם פינוי כלשהו, וכי לאחר שהיזם שוחח עם האם והסביר לה כי לא ניתן להעבירה ישירות לדירה החדשה, האם עצמה הסכימה לעבור לדירה זמנית בתקופת הבנייה.
השופט קבע, שביצוע הפרויקט מחייב להרוס תחילה את הבניין שבו מצויה דירת הנתבע, ומאחר שבניינים חדשים לא צומחים יש מאין או נבנים מאבני לגו, דרישת הנתבע להעביר את אמו ישירות לדירה החדשה אינה סבירה או מעשית.
השופט הוסיף וציין, כי הנתבע לא הוכיח במסמך רפואי כלשהו שמצבה של אמו לא מאפשר לה לעבור דירה, ובפועל, כיום היא נאלצת לכתת רגליה ולטפס ארבע קומות ברגל מדי יום, כיוון שהיא מתגוררת בדירה בקומה רביעית ללא מעלית.
לבסוף קבע השופט, שנסיבותיהם האישיות של הנתבע ואמו לא מצדיקות את סירובו לחתום על ההסכם, ולכן הסירוב בלתי סביר. הנתבע חויב לשלם לתובעים מיליון שקל, בנוסף להוצאות ושכר טרחת עו"ד של 120 אלף שקל.
- ב"כ התובעים: עו"ד גיא פורר, עו"ד מיכאל אדלר
- ב"כ הנתבע: עו"ד ענת אסייג
* עו"ד מיוריאל קופרמן עוסקת בדיני מקרקעין
**הכותבת לא ייצגה בתיק
***המידע המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
פסקי דין קשורים
קטגוריות
תגובות
- 1

הבן אהב יתר על המידה את אימו ולכן קיבל 1000000 ש"ח קנס
אכן לסדום ועמורה דמינוטוב שהשופט לא קבע כי הדירה תעבור לבעלות הדיירים האחרים
נראה לי מדי מוגזם, היה יכול לקנוס ולחייב פירוק אולם מליון שקל? לאדם מהשורה מהווה גזר דין לא סביר בעליל.