חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נדחתה בק' לביטול פסק בוררות שבין בעל מפעל לעירייה

מאת: פיני קרן | : | גרסת הדפסה

שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב צפורה ברון, דחתה את בקשתו של מרדכי נאור- בעל השליטה המלאה בחברת ישראפריים יצרני מסגרות. בקשתו היתה לביטול פסק הבוררות שניתן על ידי השופט (בדימוס) מיכאל בן יאיר, במחלוקת שבין נאור לבין עירית ראשון לציון.

בראשית שנות השבעים החליטה עיריית ראשון לציון, לפעול לפיתוח שטח מקרקעין שבבעלותה באיזור התעשייה בראשון לציון. לשם כך שיווקה העירייה מגרשים לתעשיינים שונים ונאור (המבקש) שהתעתד להעביר את עסקיו לעיר, התקשר עם העירייה בחוזה פיתוח וחכירה לגבי שני מגרשים עליהם התכוון להקים את מפעלו.

בין הצדדים נתגלו חלוקי דעות ואחרי שנים של התדיינות בבית המשפט, הועברה המחלוקת לבוררות.

בקשותיו של נאור היו פיצוי בשל אי קבלת מענק והלוואות ממרכז ההשקעות, דמי חכירה, דמי הסכמה והיטל השבחה לגבי אותם שני מגרשים. כמו כן ביקש העותר פיצוי בשל אי קבלת דמי שכירות באחד המגרשים, פיצוי בשל עוגמת נפש, השבת אחד המגרשים ומכירתו לו או לחלופין, פיצוי על הוצאות הבניה שהיו למבקש על אותו מגרש.

העירייה בתביעה נגדית, ביקשה מנאור תשלומי ארנונה, אגרות מים ופנוי פסולת וכן דמי חכירה ושימוש באותו מגרש.

בפסק הבורר נקבע כי על העירייה לשלם למבקש כ- 3 מליון שקל ואילו המבקש ישלם לעיריה כ- 793 אלף ש"ח, סכום שיקוזז מתשלום העירייה.

המבקש עתר לביטול פסק הבוררות. הוא הסתמך על עילות הביטול הקבועות בסעיף 24 לחוק הבוררות וטען כי הסכם הבוררות שונה בניגוד לרצונו, תוך אילוץ שהגיע לכדי כפייה כלכלית.הטענה למעשה היא כי בהליכי הבוררות התקיימו פגמים המהווים עילה לביטול הפסק. העירייה בתשובה דחתה גם טענות אילו.

השופטת בפסק דינה קבעה כי לא התקיימה עילה לדחיית הבוררות, וחייבה את נאור לשלם לעירייה 30 אלף ש"ח עבור הוצאות משפט. עוד ציינה כי "ביטולו של פסק בורר הוא סנקציה חמורה שההצדקה לנקיטתה חייבת להעלות מן החומר באופן ברור וחד משמעי".

הפ 916/00 נאור מרדכי ואח' נ' עיריית ראשון לציון

למדור סדר דין אזרחי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות