- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
לא הוכחה רשלנות רפואית בניתוח לתיקון בקע בעקבות ניתוח לקיצור קיבה
א 2600/02, צבי בוקין נגד ד"ר אבו עבד סובחי
בית משפט השלום ברמלה דחה תביעה בגין רשלנות רפואית, שהוגשה כנגד הנתבע, אשר בצע בתובע ניתוח משולב שאמור היה לתת מענה לבקע, שנוצר כתוצאה מניתוח לקיצור קיבה שעבר התובע, וכן לבעיית השמנת היתר שלו.
לטענת התובע, התרשל הנתבע בדרך הטיפול בו, בכך שלא התייחס לנסיבות הרפואיות הספציפיות שלו, וכן בכך שבחר להשתמש בניתוח ברשת מסויימת השונה מהמתחייב ושונה מזו שהוסכם עליה, ולא התקין רשת מסוג אחר שהייתה מונעת זיהומים, ובאלה גרם לתובע סבל רב בשל הניתוחים הרבים שנאלץ לעבור במהלך התקופה הפוסט ניתוחית.
השופטת נחליאלי-חיאט קבעה, כי אמנם לא הוסבר לתובע ההבדל בין הרשתות, ולא הונח בפניו מידע על היתרונות והחסרונות של כל אחת מהרשתות, אולם התובע כלל לא הוכיח כי השימוש ברשת הספציפית הזו, היא שגרמה לנזק הנטען. כן נקבע, כי הנתבע שקל שיקולים רלבנטיים, במסגרתם לקח בחשבון את הסיכון שבהעדפת פעולה אחת על פני השנייה ואת התוצאה של העדפת דרך אחת על פני האחרת. בניגוד לטענות התובע, הוכח כי פעולותיו של הנתבע בוצעו בסבירות הנדרשת וכל הנתונים הנדרשים לרישום הופיעו ברישום.
נקבע, כי לא הוכחה התרשלות ולא הוכח גם קשר סיבתי בין ההתרשלות לנזק, ומההתרשלות היחידה שהוכחה לא נמצא קשר סיבתי למצבו הרפואי של התובע, ולפיכך אין מנוס אלא לדחות את התביעה.
"לא כל נזק הוא בר-תביעה ולא כל כישלון בטיפול רפואי מוליד אחריות". לדברי השופטת חיאט, המקרה הנדון דוגמא טובה להפעלת שיקול דעת במסגרת תפקידו של הרופא, בהביאו את היתרונות והחסרונות של הטיפול שעשה בתובע. אי הצלחתו של ניתוח או נזק שנגרם בעטיו אינם, כלשעצמם, מקיימים חזקה או מסקנה של רשלנות רפואית.
א 2600/02, צבי בוקין נגד ד"ר אבו עבד סובחי
למדור רשלנות רפואית
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
